Pyragėliai
- Ingredientai
500 g šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos;
indelis konservuotų persikų (tačiau galima dėti ir kitokių);
100g cukraus pudros (ir šiek tiek papuošimui);
ledai;
45g vanilinio pudingo milteliai;
300g pieno;
100g grietinėlės;
200g sviesto;
šiek tiek vandens.- Gaminimas
-
Kremo paruošimas: 250g pieno ir 100g grietinėlės užvirti su cukrumi, į verdantį pieną supilti ištirpintus pudingo miltelius su 50g pieno, ir maišant virti 3-4min., gerai atvėsinti. Plakant sviestą dėti šaltą pudingo masę ir plakti iki vientisos masės.
Tešlą padalinti į norimo dydžio kvadratėlius, ant jos dėti šaukštą kremo, o ant jo - persiko puselę. Tešlos kraštus patepti vandeniu, užlenkti per pusę ir lengvai apspausti kraštelius. Pyragėlius dėti į sviestiniu popieriumi išteptą skardą ir kepti, kol apskrus. Išimtus pyragėlius apibarstyti cukraus pudra ir patiekti su ledais.
Gairės: pyragėliai, konservuoti persikai, cukraus pudra, ledai, pienas, grietinėlė, sviestas, vanduo.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Smėlinės tešlos pyragėliai stiklinėse





2 aukštas stiklines (250 ml talpos) ir 6 mažas stiklinaites (po 150 ml) ištepti riebalais ir... |

Velykinis avinėlis





Šokoladą smulkiai sukapoti. Riebalus išsukti su vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais (sudedami po... |

Šokoladinis pyragas





Įkaitinkite orkaitę iki 200° C. Ištepkite aliejumi 25 cm skersmens atidaromą formą. Didelėje keptuvėje... |

Obuolių vyniotinis





Į ištirpintą sviestą supilkite vandenį, įberkite druskos, išmaišykite, suberkite miltus,... |

Obuolių pyragas





Paruoškite mielinę tešlą: mieles ir pusę šaukštelio cukraus (iš nurodyto recepte)... |

Citrininis plokštainis





Trapios tešlos paplotis 1. Orkaitę įkaitinti iki 210˚C. 2. Į karščiui atsparų dubenį sudėti... |