Pyragėliai
- Ingredientai
500 g šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos;
indelis konservuotų persikų (tačiau galima dėti ir kitokių);
100g cukraus pudros (ir šiek tiek papuošimui);
ledai;
45g vanilinio pudingo milteliai;
300g pieno;
100g grietinėlės;
200g sviesto;
šiek tiek vandens.- Gaminimas
-
Kremo paruošimas: 250g pieno ir 100g grietinėlės užvirti su cukrumi, į verdantį pieną supilti ištirpintus pudingo miltelius su 50g pieno, ir maišant virti 3-4min., gerai atvėsinti. Plakant sviestą dėti šaltą pudingo masę ir plakti iki vientisos masės.
Tešlą padalinti į norimo dydžio kvadratėlius, ant jos dėti šaukštą kremo, o ant jo - persiko puselę. Tešlos kraštus patepti vandeniu, užlenkti per pusę ir lengvai apspausti kraštelius. Pyragėlius dėti į sviestiniu popieriumi išteptą skardą ir kepti, kol apskrus. Išimtus pyragėlius apibarstyti cukraus pudra ir patiekti su ledais.
Gairės: pyragėliai, konservuoti persikai, cukraus pudra, ledai, pienas, grietinėlė, sviestas, vanduo.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Pikantiškas pyragas





Džiovintus greifruktus supjaustome smulkiais gabaliukais ir užpilame likeriu arba sirupu. Paliekame pastovėti... |

Mielinis pyragas su varške





Užminkome minkštą mielinę tešlą ir pakildiname du kartus. Kepimo indą patepame aliejumi ir plonai... |

Pusrytinės gaivios salotos





Smulkintus kubeliais vaisius sumaišyti su varške. Pagal skonį galima apsibarstyti cukrumi. Puikios... |

Močiutės mielinis pyragas su obuoliais





Miltus persijoti. Mieles sudėti į šiltą pieną .Po truputį į pieną pilti miltus, druską, žiupsnelį cukraus.... |

Bananų ledai





Bananus nulupti, perpjauti per pusę (neišilgai), įkišti medinį pagaliuką į nupjautąjį banano dalį. Į... |

Šventinis šokoladinis tortas





Atskirai iškepame biskvitus. Ruošiame kremą: grietinėlę išplakame ir pamažu sumaišome su... |

Sausainių ryšulėliai su kriaušėmis





Tešlai skirtus produktus sumaišyti ir minkyti, kol tešla tampa elastinga. Apie 30 min leisti... |

Orinis pyragaitis su šviežiomis uogomis





Orkaitę įkaitiname iki 150 C. Kiaušinių baltymus plakame iš pradžių lėtai ir beplakant dedame po... |

Plikytos tešlos pyragaičiai





Puode užverdame vandenį ir jame ištirpdome sviestą, suberiame cukraus miltelius ir išmaišome.... |

Varškės apkepas kitaip





Pirma paruošime varškę: ją sudedame į dubenį, įmušame kiaušinius, cukrų, aguonas,... |

Šokoladinis pyragaitis





Sviestą ir šokoladą ištirpiname. Atvėsiname ir mušame kiaušinius, beriame cukrų, kakavą... |

Kokosinkinai





Baltymus labai gerai išplakame, dedame cukrus ir kokosus ir labai gerai plakame. Tuomet, skardą... |

Vaflių rageliai





Sviestą įdėti į indą ir ištrinti su cukrumi, vėliau supilti vanilinį cukrų. Kiaušinių trynius atskirti... |

Obuolių pyragas





Obuolius nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite plonomis skiltelėmis ir... |

Netikras šokoladinis pyragas





Suplakti kiaušinius su pienu, cukrumi, aliejumi. Virtus burokėlius sutarkuoti smulkia trintuve. Miltus... |