Šokoladinis tortas
- Ingredientai
4 kiaušiniai;
3 stiklinės cukraus;
2 stiklinės kefyro;
2 arbat. šaukšteliai valgomosios sodos;
šlakelis citrinos sulčių;
3 valg. šaukštai kakavos miltelių;
3 stiklinės miltų;
500 g sviesto;
1 indelio sutirštinto pieno;
tarkuotas šokoladas;
kapoti riešutai (graikiški, lazdynų arba migdolų).- Gaminimas
-
Elektriniu mikseriu išplakite kiaušinius su cukrumi ir druska. Kiekvienoje kefyro stiklinėje nugesinkite po arbatinį šaukštelį valgomosios sodos ir supilkite kefyrą į išplaktą masę. Miltus persijokite kartu su kakavos milteliais ir palaipsniui įmaišykite į kiaušinių masę. Gerai išmaišykite tešlą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Išardomą kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, iškrėskite į ją vieną trečdalį tešlos, išlyginkite ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 15-20 minučių. Iškepusį biskvitą apverkite ant grotelių ir išimkite kepimo popierių. Tokiu pat būdu iškepkite dar du biskvitinius papločius. Pagaminkite kremą. Kambario temperatūros sviestą elektriniu mikseriu pačiu didžiausiu greičiu išplakite su sutirštintu pienu ir gautu kremu sutepkite atvėsusius biskvitinius papločius. Sudėkite juos vienas ant kito, aptepkite visą tortą likusia kremo mase ir papuoškite tarkuotu šokoladu ir kapotais riešutais (graikiniais, lazdynų arba migdolais).
Gairės: Šokoladinis tortas, kiaušiniai, cukrus, kefyras, sviestas, tarkuotas šokoladas, riešutai, pienas, citrinos sultys.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
Tailandiška aštriai- saldi jūros gerybių
| Susmulkintus česnakus su svogūnais pakepinti ant sviesto. Vištienos krūtinėlę supjaustyti smulkiomis... |
Pyragėliai su kalakutiena ir grybais
| Iš miltų, 3 šaukštų šalto vandens, 100 g lydyto sviesto, druskos ir kiaušinių... |
Tortas keptuvejė
| Visus produktus gerai sumaišyti. Padalinti į 8 dalys. Iškočioti pagal keptuvės dugną. Kepti iš... |
Šokoladiniai pyragaičiai su karšto šokolado įdaru
| Orkaitę įkaitinti iki 150 laipsnių temp. Miltus, cukraus pudrą, maltus migdolus sumaišyti viename... |
Pyragas su varške ir pomidorais
| Iš sluoksniuotos tešlos lakšto išpjauti maždaug 25 cm dydžio blyną, kurį padėti ant... |
Bandelės su daržovėmis
| Kubeliais supjaustykite šalto rūkymo šoninę ir ją pakepinkite. Sudėkite šaldytas daržoves su... |
Kokosiniai keksai
| Orkaitę įkaitinkite iš anksto iki 200 laipsnių. Į dubenį išsijokite miltus, kepimo miltelius ir... |
Obuolinis čatnis
| Supjaustykite obuolius bei pomidorus riekelėmis ir sudėkite į keptuvę storu dugnu. Tada įdėkite cukrų, datules,... |
Įdaryti obuoliai
| Nedideliais kubeliais susipjaustome vištienos filė, ją šiek tiek pasūdome, užberiame baziliko ir... |
Ledai tik suaugusiems
| Smulkintus riešutus šiek tiek pakepinti keptuvėje, berti 20 g cukraus ant riešutų ir... |
Namuose gaminti grietininiai ledai
| Atšaldytame dubenyje sumaišykite cukrų, druską ir pieną. Įdėkite kiaušinių trynius ir... |
Sūrio mišrainė
| Sūrį, kiaulienos liežuvį supjaustyti kubeliais, porą smulkiai supjaustyti. Įdėti konservuotus kukurūzus, prieskonius... |
Makaronų mišrainė su tunu
| Makaronus išvirti, agurkus, pomidorus, papriką, svogūną supjaustyti, įdėti pagal jūsų skonį prieskonių ir... |
Salotos ''TRIO''
| Žiedinį kopūstą išskirstyti nedideliais žiedynais ir nuplikyti verdančiu vandeniu ir palikti užpylus... |
Tuno salotos
| Pekino salotą supjaustyti juostelėmis, agurką griežinėliais, pomidorą skiltelėmis, virtą kiaušinį... |


