Pyragas su varške ir pomidorais
- Ingredientai
700 g bemielės sluoksniuotos tešlos;
druska;
100 g fermentinio sūrio;
1 v. š. grietinė;
1 kiaušinis;
krapai;
pipirai;
pomidorai;
200 g varškės.- Gaminimas
-
Iš sluoksniuotos tešlos lakšto išpjauti maždaug 25 cm dydžio blyną, kurį padėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Tešlos kraštelius sutepti kiaušinio trynio plakiniu. Iš likusios tešlos išpjauti kelias maždaug 1,5 cm pločio juosteles, kurias uždėti ant pagrindo kraštų - padaryti bortelį.
Varškę sumaišyti su stambiai sutarkuotu fermentiniu sūriu, įdėti grietinę, smulkiai pjaustytus krapus, įberti druskos ir pipirų pagal skonį. Kiaušinio baltymą išplakti iki standžios masės, sudėti į varškės masę ir viską išmaišyti. Įdarą sudėti ant tešlos pagrindo. Ant viršaus uždėti griežinėliais supjaustytus pomidorus.
Pyrago kraštus sutepti kiaušinio trynio plakiniu. Kepti 220 C įkaitintoje orkaitėje, kol pyragas gražiai apskrus.
Iškepusį pyragą apibarstyti smulkintais krapais.
Gairės: Bemielė sluoksniuota tešla, druska, fermentinis sūris, grietinė, kiaušinis, krapai, pipirai, pomidorai, varškė.
Receptą atsiuntė: Mama.lt

Mišrainė





Bulvės nulupamos ir supjaustomos kubeliais. Morkos nuskutamos, taip pat supjaustomos kubeliais ir... |

Šašlykai su baklažanu ir cukinijomis





Mėsą supjaustyti gabaliukais (3 cm ilgio ir 1 cm storio). Nuluptą svogūną supjaustyti kubeliais, o nuluptą česnaką... |

Cepelinai





Žalias bulves nuskuskite, sutarkuokite ir išsunkite. Virtas bulves nulupkite, sumalkite arba sutrinkite ir... |

Keptos bulvės su mėsa





Bulvės tarkuojamos su burokėlių tarką, Į sutarkuotas bulves įpilti truputi pieno, kad skystesnė masė būtų ir įdėti... |

Žemaičių blynai





Į sugrūstą bulvių košę įmušti vieną kiaušinį, berti krakmolo druskos ir išminkyti. Į... |

Faršo krepšeliai





Faršą paruošti kaip kotletams. Daržoves supjaustyti ir pakepti keptuvėje. Iš faršo... |

Totorių "Azu"





Jautiena supjaustoma gabaliukais ir pakepinama kartu su svogūnų griežinukais, sudedama į puodą, užpilama 0,5 l... |

Žuvies užkepėlė





Bulves smulkiai supjaustom, sumaišom su prieskoniais, apšlakstom aliejumi ir dedam į skardą, ant... |

Kiauliena su daržovėmis





Mėsą supjaustome gabaliukais, bulves supjaustome smulkiai, sumaišome viską su majonezu ir prieskoniais,... |

Įdaryta cukinija





Ryžius išvirti ir sumaišyti su faršu, pridėti įvairių jūsų mėgstamų prieskonių. Cukinijos vidų... |

Bulviniai lizdeliai





Nuplauti bulves ir jas išvirti pasūdytame vandenyje. Atvėsusias nulupti, sumalti mėsmale ar gerai sugrūsti. Į... |

Bulvinė pica





Nusiskutame bulves, sutarkuojame burokine tarka. Daktariška dešrą, svogūną taip pat susitarkuojame... |

Troškinti kopūstai pomidorų padaže





Paragauti ar nėra per rūgštūs kopūstai, jei rūgštūs, tuomet šaltu vandeniu pora kartų... |

Išvirkštiniai balandėliai





Išsivirti ryžių viena maišelį (naudoti ryžius maišelyje), bet pilnai nedavirti! Paruošti... |

Voveraitės grietinės padaže





Nuvalytas ir supjaustytas voveraites įmesti į puodą su vandeniu, aliejumi, svogūnu ir virti ant mažos ugnies.... |