Pyragas su varške ir pomidorais
- Ingredientai
700 g bemielės sluoksniuotos tešlos;
druska;
100 g fermentinio sūrio;
1 v. š. grietinė;
1 kiaušinis;
krapai;
pipirai;
pomidorai;
200 g varškės.- Gaminimas
-
Iš sluoksniuotos tešlos lakšto išpjauti maždaug 25 cm dydžio blyną, kurį padėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Tešlos kraštelius sutepti kiaušinio trynio plakiniu. Iš likusios tešlos išpjauti kelias maždaug 1,5 cm pločio juosteles, kurias uždėti ant pagrindo kraštų - padaryti bortelį.
Varškę sumaišyti su stambiai sutarkuotu fermentiniu sūriu, įdėti grietinę, smulkiai pjaustytus krapus, įberti druskos ir pipirų pagal skonį. Kiaušinio baltymą išplakti iki standžios masės, sudėti į varškės masę ir viską išmaišyti. Įdarą sudėti ant tešlos pagrindo. Ant viršaus uždėti griežinėliais supjaustytus pomidorus.
Pyrago kraštus sutepti kiaušinio trynio plakiniu. Kepti 220 C įkaitintoje orkaitėje, kol pyragas gražiai apskrus.
Iškepusį pyragą apibarstyti smulkintais krapais.
Gairės: Bemielė sluoksniuota tešla, druska, fermentinis sūris, grietinė, kiaušinis, krapai, pipirai, pomidorai, varškė.
Receptą atsiuntė: Mama.lt

Bulvių užkepėlė





Nulupkite bulves ir supjaustykite jas 2-3 mm storio griežinėliais. Ištepkite kepimo formą sviestu. Stambiai... |

Lazanija su kepenėlėmis





Nulupkite pomidorus ir supjaustykite minkštimą. Susmulkinkite svogūną, supjaustykite kubeliais kepenėles.... |

Itališkas risotto su pomidorais ir šviežiu baziliku





Ant vidutinės ugnies dideliame prikaistuvyje ištirpdykite 2 šaukštus sviesto. Sudėkite... |

Daržovių sriuba





Supjaustykite svogūnus, česnakus ir pakepinkite aliejuje. Tada sumaišykite juos su morkomis ir salierais.... |

Žuvienė su bulvėmis





Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, susmulkinkite morkas ir petražolės šaknis. Daržoves apkepinkite svieste.... |

Morkų suflė





Morkas ir svogūnus nulupkite, nuplaukite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Nusunkite ir pertrinkite per... |

Maltos kiaulienos apkepas su bulvėmis





Svogūnus smulkiai supjaustykite ir apkepkite kartu su malta kiauliena. Įberkite druskos, pipirų. Ištirpytame... |

Raudonieji barščiai





Į puodą suberkite šiaudeliais supjaustytus burokėlius, užpilkite keliais šaukštais sultinio,... |

Įdarytos paprikos





Nupjauti viršutinę paprikų dalį su koteliu ir išimti sėklas. Morką ir pomidorus sutarkuoti stambiai,... |

Šernienos troškinys





Šernieną supjaustome mažais gabaliukais, paprieskoniuojam ir palaikom per naktį. Mėsą apkepiname svieste,... |

Troškinti grybai su bulvėmis





Nuvalytus ir nuplaukus grybus 5-6 minutėms pamerkite į karštą vandenį. Nukoškite per kiaurasamtį.... |

Įdaryti pomidorai





Nupjaukite pomidorų viršūnėles, išskobkite minkštimą, vidų pabarstykite druska ir pipirais.... |

Moliūgų apkepas





Moliūgą sutarkuojame burokine tarka ir kepame keptuvėje su aliejumi kol suminkštėja. Ištriname... |

Ryžiai su daržovėmis





Ryžius virti atskirame puode.O kol ruošiami ryžiai, daržoves supjaustyti ir troškinti keptuvėje.... |

Velykiniai viščiukai (pusryčiams)





Į keptuvę įpilkite truputį aliejaus ir įkaitinkite ją ant nedidelės ugnies. Tuomet įmuškite kiaušinį į... |