Morkų suflė
- Ingredientai
Reikia:
0,5 kg morkų;
1-2 svogūnų;
3 kiaušinių;
druskos.Padažui:
2 šaukštų sviesto;
2 šaukštų miltų;
1 stiklinės pieno;
žiupsnelio cukraus;
druskos;
pipirų.- Gaminimas
-
Morkas ir svogūnus nulupkite, nuplaukite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Nusunkite ir pertrinkite per sietelį arba permalkite mėsmale.
Paruoškite padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus, nuolat maišykite, bet jų nesuskrudinkite. Tada plona srovele pilkite pieną. Užvirinkite, įberkite druskos, pipirų, cukraus. Į paruoštą padažą sudėkite pertrintas morkas ir svogūnus, nuo baltymo atskirtus trynius ir išmaišykite. Tada sudėkite iki standžių putų išplaktus baltymus ir viską dar kartą išmaišykite. Suflė masę supilkite į formą ir kepkite 35-45 minutes.
Ją atsargiai išimkite, patiekite supjaustytą porcijomis.
Gairės: morkos, svogūnai, kiaušiniai, druska, sviestas, miltai, pienas, cukrus, pipirai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Sūrio mišrainė





Sūrį, kiaulienos liežuvį supjaustyti kubeliais, porą smulkiai supjaustyti. Įdėti konservuotus kukurūzus, prieskonius... |

Makaronų mišrainė su tunu





Makaronus išvirti, agurkus, pomidorus, papriką, svogūną supjaustyti, įdėti pagal jūsų skonį prieskonių ir... |

Salotos ''TRIO''





Žiedinį kopūstą išskirstyti nedideliais žiedynais ir nuplikyti verdančiu vandeniu ir palikti užpylus... |

Tuno salotos





Pekino salotą supjaustyti juostelėmis, agurką griežinėliais, pomidorą skiltelėmis, virtą kiaušinį... |

Mamos gaiviosios salotos





Visus ingredientus smulkiai supjaustyti, o kiaušinius, pomidorus, ridikėlius pjaustyti griežinėliais. Viską... |

Itališkos salotos





Supjaustome kinišką kopūstą ir išdėliojame lėkštėje, taip pat skiltelėmis supjaustome pomidorą... |

"Rudens pasaka"





Rudeniška mišrainė Tikra rudens pasaka. Morkas ir bulves išvirti, atvėsinti, nulupti ir... |

Pekino salotos su įvairiomis spalvingomis daržovėmis





Visas daržoves nuplauname, supjaustome, įspaudžiame citrinos, įpilame alyvuogių aliejaus, česnaką skaniau... |

Žiedinių kopūstų salotos





Žiedinį kopūstą išskirstome į smulkesnius žiedelius, pomidorą supjaustome (kas kaip norit, kubeliais, ar... |

Krabų ir obuolių mišrainė





Nulupti supjaustyti obuolius, geriau, kad obuoliai būtų rūgštesni, išvirti nulupti susmulkinti... |

Dėdės Rudenėlio salotos





Raugintus kopūstus sudedame į dubenį, supjaustome svogūną, sutarkuojame du virtus vidutinio dydžio burokėlius ir... |

Vitaminų kalnas





Mažąją cukiniją supjaustome stambiau, taip skaniau valgyti nes jauti jos tikrą saldoką skonį, pomidorus perpjauname... |

Pekino salotos su vištiena





Pekino salotą, ananasus, bei be žievelės ir nukaulintą vištieną smulkiai supjaustome. Dedame majonezo, bei... |

Soti mišrainė su daržovėmis





Visus produktus supjaustyti kubeliais, įdėti prieskonių ir pagardinti majonezu. Skanaus |