Morkų suflė
- Ingredientai
Reikia:
0,5 kg morkų;
1-2 svogūnų;
3 kiaušinių;
druskos.Padažui:
2 šaukštų sviesto;
2 šaukštų miltų;
1 stiklinės pieno;
žiupsnelio cukraus;
druskos;
pipirų.- Gaminimas
-
Morkas ir svogūnus nulupkite, nuplaukite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Nusunkite ir pertrinkite per sietelį arba permalkite mėsmale.
Paruoškite padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus, nuolat maišykite, bet jų nesuskrudinkite. Tada plona srovele pilkite pieną. Užvirinkite, įberkite druskos, pipirų, cukraus. Į paruoštą padažą sudėkite pertrintas morkas ir svogūnus, nuo baltymo atskirtus trynius ir išmaišykite. Tada sudėkite iki standžių putų išplaktus baltymus ir viską dar kartą išmaišykite. Suflė masę supilkite į formą ir kepkite 35-45 minutes.
Ją atsargiai išimkite, patiekite supjaustytą porcijomis.
Gairės: morkos, svogūnai, kiaušiniai, druska, sviestas, miltai, pienas, cukrus, pipirai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Krevečių salotos su kriaušėmis





Krevetes perpilkite šaltu vandeniu ir nusausinkite. Nuplautas ir nuluptas kriaušes supjaustykite... |

Graikiškos salotos





Pomidorus nuplauti, nusausinti ir supjaustyti skiltelėmis. Agurką nuplauti, nulupti ir supjaustyti kubeliais.... |

Salotos su lino sėklomis





Kininį grybą užpilti verdančiu vandeniu, palaikyti 30 min. Iš visų ingridientų pagaminti padažą. Salotų lapus... |

Pomidorų salotos su Mocarela





Pomidorus, sūrį supjaustome griežinėliais. Sudėlioti pomidorų ir Mocarelos griežinėlius galite kaip tik norite.... |

Ryžių salotos





Išvirti ir ataušinti ryžius. Kubeliais supjaustyti krabų lazdeles. Ryžius, supjaustytas krabų lazdeles... |

Vyriškos salotos





Jautienos širdį arba kiaulienos liežuvius verdame ne mažiau kaip 2 val. Pievagrybius supjaustome... |

Pusrytinės gaivios salotos





Smulkintus kubeliais vaisius sumaišyti su varške. Pagal skonį galima apsibarstyti cukrumi. Puikios... |

Tuno salotos





Kietai išvirkite kiaušinius. Nuplaukite ir nusausinkite salotų lapus, suplėšykite juos... |

Makaronų salotos su žuvimi





Padažui: 200 ml neriebaus majonezo, 100ml natūralaus jogurto, ½ šaukštelio kario, druskos,... |

Vištienos salotos su ananasais





Vištienos krūtinėlę išvirti ir supjaustyti kubeliais. Ananasus supjaustyti kubeliais, žirnelius... |

Salotos su triušiena ir mandarinais





Triušienos mėsą reikia išvirti, druskos įdėti pagal skonį. Išvirtą mėsą, mandarinus ir ananasus... |

Šventinė mišrainė su liežuviu





Virtą liežuvį supjaustom kubeliais ir pakepinam. Į dubenį dedame nusunktus žirnelius, pjaustytus kiaušinius,... |

Mišrainė su perlinėmis kruopomis ir liežuviu





Liežuvį supjaustom smulkiais kubeliais, sumaišom su perlinėmis kruopomis. Dedam smulkiai supjaustytą... |

Salotinis „Gulbių ežeras"





Pirmiausia gaminamas padažas. Po kelis žalumynus reikia pasilikti papuošimui. Šiek tiek pasūdytame... |