Mišrainė
- Ingredientai
Pusė stiklinės aliejaus;
1 indelis konservuotų žaliųjų žirnelių;
250 g morkų;
1 svogūnas;
1 virtas raudonasis burokėlis;
250 g virtų bulvių su lupenomis.- Gaminimas
-
Bulvės nulupamos ir supjaustomos kubeliais. Morkos nuskutamos, taip pat supjaustomos kubeliais ir patroškinamos nedideliame kiekyje vandens, įbėrus šaukštelį cukraus. Virtas burokėlis supjaustomas kubeliais, pašlakstomas actu, pabarstomas maltais kmynais ir paliekamas pusvalandžiui. Aliejuje pakepinamas smulkiai supjaustytas svogūnas. Į dubenį dedama bulvės, morkos, žirneliai ir užpilama pakepintais svogūnais. Viskas pasūdoma ir sumaišoma. Paskiausiai sudedami burokėliai, ir dar kartą viskas sumaišoma.
Mišrainė išdėliojama į keraminius dubenėlius, puošiama prieskoniais žalumynais ir morkos “rožyte”. Šią mišrainę galima daryti ir be aliejaus. Tada svogūnas kepinamas svieste, o ant mišrainės supila ½ l grietinės. Grietinę galima sumaišyti perpus su majonezu arba į ją įdėti šaukštą paruoštų krienų.
Gairės: aliejus, konservuoti žalieji žirneliai, morkos, svogūnas, raudonasis burokėlis, bulvės su lupenomis.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|
Sūrio mišrainė
Sūrį, kiaulienos liežuvį supjaustyti kubeliais, porą smulkiai supjaustyti. Įdėti konservuotus kukurūzus, prieskonius... |
Makaronų mišrainė su tunu
Makaronus išvirti, agurkus, pomidorus, papriką, svogūną supjaustyti, įdėti pagal jūsų skonį prieskonių ir... |
Salotos ''TRIO''
Žiedinį kopūstą išskirstyti nedideliais žiedynais ir nuplikyti verdančiu vandeniu ir palikti užpylus... |
Tuno salotos
Pekino salotą supjaustyti juostelėmis, agurką griežinėliais, pomidorą skiltelėmis, virtą kiaušinį... |
Mamos gaiviosios salotos
Visus ingredientus smulkiai supjaustyti, o kiaušinius, pomidorus, ridikėlius pjaustyti griežinėliais. Viską... |
Itališkos salotos
Supjaustome kinišką kopūstą ir išdėliojame lėkštėje, taip pat skiltelėmis supjaustome pomidorą... |
"Rudens pasaka"
Rudeniška mišrainė Tikra rudens pasaka. Morkas ir bulves išvirti, atvėsinti, nulupti ir... |
Pekino salotos su įvairiomis spalvingomis daržovėmis
Visas daržoves nuplauname, supjaustome, įspaudžiame citrinos, įpilame alyvuogių aliejaus, česnaką skaniau... |
Žiedinių kopūstų salotos
Žiedinį kopūstą išskirstome į smulkesnius žiedelius, pomidorą supjaustome (kas kaip norit, kubeliais, ar... |
Krabų ir obuolių mišrainė
Nulupti supjaustyti obuolius, geriau, kad obuoliai būtų rūgštesni, išvirti nulupti susmulkinti... |
Dėdės Rudenėlio salotos
Raugintus kopūstus sudedame į dubenį, supjaustome svogūną, sutarkuojame du virtus vidutinio dydžio burokėlius ir... |
Vitaminų kalnas
Mažąją cukiniją supjaustome stambiau, taip skaniau valgyti nes jauti jos tikrą saldoką skonį, pomidorus perpjauname... |
Pekino salotos su vištiena
Pekino salotą, ananasus, bei be žievelės ir nukaulintą vištieną smulkiai supjaustome. Dedame majonezo, bei... |
Soti mišrainė su daržovėmis
Visus produktus supjaustyti kubeliais, įdėti prieskonių ir pagardinti majonezu. Skanaus |