Mišrainė
- Ingredientai
Pusė stiklinės aliejaus;
1 indelis konservuotų žaliųjų žirnelių;
250 g morkų;
1 svogūnas;
1 virtas raudonasis burokėlis;
250 g virtų bulvių su lupenomis.- Gaminimas
-
Bulvės nulupamos ir supjaustomos kubeliais. Morkos nuskutamos, taip pat supjaustomos kubeliais ir patroškinamos nedideliame kiekyje vandens, įbėrus šaukštelį cukraus. Virtas burokėlis supjaustomas kubeliais, pašlakstomas actu, pabarstomas maltais kmynais ir paliekamas pusvalandžiui. Aliejuje pakepinamas smulkiai supjaustytas svogūnas. Į dubenį dedama bulvės, morkos, žirneliai ir užpilama pakepintais svogūnais. Viskas pasūdoma ir sumaišoma. Paskiausiai sudedami burokėliai, ir dar kartą viskas sumaišoma.
Mišrainė išdėliojama į keraminius dubenėlius, puošiama prieskoniais žalumynais ir morkos “rožyte”. Šią mišrainę galima daryti ir be aliejaus. Tada svogūnas kepinamas svieste, o ant mišrainės supila ½ l grietinės. Grietinę galima sumaišyti perpus su majonezu arba į ją įdėti šaukštą paruoštų krienų.
Gairės: aliejus, konservuoti žalieji žirneliai, morkos, svogūnas, raudonasis burokėlis, bulvės su lupenomis.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|
Salotos "RUDENĖLIS"
Razinas nuplikykite. Sutarkuokite morką burokine tarka. Kopūstą išskirstykite mažais žiedynais. Sudėkite... |
Olandiškos salotos
Išverdame kietai kiaušinius, nulupame, smulkiai supjaustome. Sūrį sutarkuojame, dedame žirnelius,... |
Salotos su duona
Duoną supjaustome kubeliais ir nedideliam kiekyje aliejaus pakepinam. Sutarkuojam sūrį, išspaudžiam česnaką,... |
Neįprastos salotos
Vynuoges nuplovus susmulkinam pagal poreikį ( galima pjauti į 4 dalis, naudoti raudonąsias, galima pabandyti ir su... |
Mišrainė drebučiuose
Virtos daržovės supjaustomos žirnio dydžio kubeliais. Morkos bus skanesnės, jeigu jas, supjaustytas mažais... |
Vasaros salotos
Nuplautus ridikėlius, agurkus susipjaustome griežinėliais, agurką galima truputi smulkiau. Mėsyte (labai skanu ir su... |
Kiaulpienių salotos
Kiaulpienes visų pirma reikia išmirkyti šaltame vandenyje gerą pusvalandį, paskui jas susmulkinti su... |
Pekino salotos su krabų lazdelėm
Pekino kopūstą, krabų lazdeles, šviežia agurką supjaustyti šiaudeliais. Viską sumaišyti su... |
Apelsinai su agurkais
Nulupami apelsinai. Suskaldomi į skilteles ir jos per pusę arba smulkiau supjaustomos. Agurkai supjaustomi... |
Ananasai ir sūris su česnakais
Iš indelio išimti ananasus ir smulkiais kubeliais ar šiaudeliai supjaustyti, sūris... |
Duonos ir pupelių mišrainė
Duonos, sūrio ir pupelių reikia dėt po vienoda dalį. Įdėti smulkiai pjaustyto česnako ir majonezo. Viska... |
Gaivios salotikės "Morid"
Morką sutarkuoti burokine tarka, ridikėlius supjaustyti šiaudeliais, majonezas ir druska – pagal skonį.... |
Užkandis “Daugiau nereikia nieko”
Viskas smulkiai supjaustoma, įberiama druskos, įdedamas majonezas. Išmaišoma. Skanaus. |
"Traškiukai"
Viskas smulkiai supjaustoma, įberiama druskos, uždedama majonezo, aišku, išmaišoma. Skanaus. |