Mišrainė

2011-10-26 17:24:07

Ingredientai

Pusė stiklinės aliejaus;
1 indelis konservuotų žaliųjų žirnelių;
250 g morkų;
1 svogūnas;
1 virtas raudonasis burokėlis;
250 g virtų bulvių su lupenomis.

Gamyba

Bulvės nulupamos ir supjaustomos kubeliais. Morkos nuskutamos, taip pat supjaustomos kubeliais ir patroškinamos nedideliame kiekyje vandens, įbėrus šaukštelį cukraus. Virtas burokėlis supjaustomas kubeliais, pašlakstomas actu, pabarstomas maltais kmynais ir paliekamas pusvalandžiui. Aliejuje pakepinamas smulkiai supjaustytas svogūnas. Į dubenį dedama bulvės, morkos, žirneliai ir užpilama pakepintais svogūnais. Viskas pasūdoma ir sumaišoma. Paskiausiai sudedami burokėliai, ir dar kartą viskas sumaišoma.
Mišrainė išdėliojama į keraminius dubenėlius, puošiama prieskoniais žalumynais ir morkos “rožyte”. Šią mišrainę galima daryti ir be aliejaus. Tada svogūnas kepinamas svieste, o ant mišrainės supila ½ l grietinės. Grietinę galima sumaišyti perpus su majonezu arba į ją įdėti šaukštą paruoštų krienų.

misraine.jpg

Šis puslapis atspausdintas iš www.tv3.lt https://www.tv3.lt/receptas/441/misraine