Šokoladinis tortas
- Ingredientai
4 kiaušiniai;
3 stiklinės cukraus;
2 stiklinės kefyro;
2 arbat. šaukšteliai valgomosios sodos;
šlakelis citrinos sulčių;
3 valg. šaukštai kakavos miltelių;
3 stiklinės miltų;
500 g sviesto;
1 indelio sutirštinto pieno;
tarkuotas šokoladas;
kapoti riešutai (graikiški, lazdynų arba migdolų).- Gaminimas
-
Elektriniu mikseriu išplakite kiaušinius su cukrumi ir druska. Kiekvienoje kefyro stiklinėje nugesinkite po arbatinį šaukštelį valgomosios sodos ir supilkite kefyrą į išplaktą masę. Miltus persijokite kartu su kakavos milteliais ir palaipsniui įmaišykite į kiaušinių masę. Gerai išmaišykite tešlą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Išardomą kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, iškrėskite į ją vieną trečdalį tešlos, išlyginkite ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 15-20 minučių. Iškepusį biskvitą apverkite ant grotelių ir išimkite kepimo popierių. Tokiu pat būdu iškepkite dar du biskvitinius papločius. Pagaminkite kremą. Kambario temperatūros sviestą elektriniu mikseriu pačiu didžiausiu greičiu išplakite su sutirštintu pienu ir gautu kremu sutepkite atvėsusius biskvitinius papločius. Sudėkite juos vienas ant kito, aptepkite visą tortą likusia kremo mase ir papuoškite tarkuotu šokoladu ir kapotais riešutais (graikiniais, lazdynų arba migdolais).
Gairės: Šokoladinis tortas, kiaušiniai, cukrus, kefyras, sviestas, tarkuotas šokoladas, riešutai, pienas, citrinos sultys.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Netikras šokoladinis pyragas





Suplakti kiaušinius su pienu, cukrumi, aliejumi. Virtus burokėlius sutarkuoti smulkia trintuve. Miltus... |

Šokoladiniai triufeliai





Grietinėlę pakaitinti iki virimo, joje ištirpinti ekspreso kavą bei medų. Šokoladą susmulkinti bei... |

Varškės pyragas





Minkštą margariną ištrinti su cukrumi, tryniais, miltais ir druska. Tešla turi subyrėti į... |

Napoleonas su lašiša





Napoleono torto lakštą gausiai aptepti majonezu, dėti susmulkintą rūkytą lašišą, barstyti... |

Kalėdinis aguoninis vyniotinis





Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlai reikia kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir... |

Kalėdinis imbierinis keksas





Dubenėlyje sumaišyti miltus su soda, kepimo milteliais ir cinamonu. Kitam dubenėlyje išsukti... |

Kepti obuoliai su riešutais ir medumi





Obuolius nulupti, išpjauti sėklalizdžius ir aptepti citrinos sultimis, kad neparuduotų. Įdaryti obuolius... |

Kalėdiniai meduoliai





Medų, cukrų ir sviestą pašildyti kartu, kol viskas suskystėja ir išsimaišo. Tada atvėsinti,... |

Kalėdinis obuolių pyragas





Ištirpiname sviestą, pilame cukrų, įmušame kiaušinį, suberiame vanilinį cukrų ir kepimo... |

Naminiai guminukai





Į indą supilama želė, želatina, cukrus ir užpilamas vanduo. Paliekama pusvalandžiui brinkti. Puode užverdamas vanduo... |

Šokoladiniai kiaušiniai lizdeliuose





Sviestą reikia ištrinti su cukraus milteliais, kakava (arba šokoladinio skonio cukraus milteliais),... |

Velykinis keksas





Ištirpinti mieles šiltame piene. Įberti truputį nusijotų miltų ir gerai išmaišyti,... |

Sausainiai „Avinėliai“





Greitai suminkyti miltus, atvėsintą susmulkintą sviestą, cukrų, vanilinį cukrų, druską, kiaušinio trynį ir... |

Pyragėliai „Žąselės“





Iš miltų, cukraus, vanilinio cukraus, kiaušinio ir atvėsinto susmulkinto sviesto suminkyti... |

Pyragėliai „Kiškučiai“





Pašildyti 100 ml pieno, jame išleisti mieles. Miltus, cukrų ir vanilinį cukrų sumaišyti,... |