Lazanija su špinatais ir varške

Įvertinimas: 0 / 5

Ingredientai

100 g fermentinio sūrio;
2 šaukštai grietinės;
0.5 pakelio makaronų lakštų;
1 stiklinė pieno;
300 g špinatų;
100 g sviesto
1 svogūnas;
400 g varškės.

Gaminimas

Išlydome sviestą, jame pakepiname smulkiai pjaustytus svogūnus. Įdedame grietinės, prieskonių (malti juodi pipirai, druska, malti lauro lapai, maltas muskatas, bazilikai), viską išmaišome. Sudedame smulkiai pjaustytus špinatų lapus ir troškiname iki kol špinatai patamsėja ir "sukrenta". Troškinant špinatus įpilame tiek pieno (čia galima išsisukti su grietinėle arba grietine ir vandeniu), kad baigus troškinti gautume gan skystai atrodančią masę (špinatų lapai turi būti beveik apsemti padažu).

Špinatus paliekame aušti, o greta uždedame kaitinimui puodą su trupučiu vandens - jis skirtas lazanijos lakštų apvirimui. Į jau šiek tiek pravėsusius patroškintus špinatus sudedame trintą varškę. Beje, varškės trinti nereikės, jeigu nusipirksite iš karto "košės" konsistencijos. Taip sutaupytumėt šiek tiek laiko ir darbo. Taigi, viską labai gerai sumaišome, kad iš varškės ir špinatų gautume vientisą lengvai tepamą košę.

Beveik baigta. Dabar tereikia sudėlioti apvirtus makaronų lakštus ir juos sutepti pasigaminta koše. Labai svarbu aptepti lakštų pakraščius. Susluoksniavus lazaniją galime dėti į įkaitintą orkaitę. Pakepame apie 15 minučių, apibarstome tarkuotu fermentiniu sūriu ir dar pakepame 5-10 minučių. Lazaniją patiekiame supjaustytą dideliais gabalais (porcijomis). Galima dar pagardinti pikantišku padažu.

Gairės: fermentinis sūris, grietinė, makaronų lakštai, pienas, špinatai, sviestas, svogūnas, varškė.

Receptą atsiuntė: Mama.lt

Makaronai su dilgėlių pesto
Kimšti vištienos ketvirčiai
 
 
 
Greiti vištienos blyneliai

Greiti vištienos blyneliai

1 1 1 1 1

 

Vištieną supjaustyti kubeliais, sumaišyti su prieskoniais, kiaušiniu, majonezu, krakmolu....

Gairės: fermentinis sūris, kiaušiniai, krakmolas, majonezas, pomidorai, vegeta, Vištienos krutinėlė.

 

"Raudoni ryžiai"

2 2 2 2 2

 

Krūtinėlę supjaustome mažais gabaliukais, apibarstome prieskoniais, dedame šiek tiek druskos arba sojos...

Gairės: svogūnai, konservuoti ananasai, pomidorų padažas, Vištienos krutinėlė.

 
Makaronai su lašiša

Makaronai su lašiša

2 2 2 2 2

 

Makaronus išverdame, kol verda makaronai susipjaustome lašišą ir krapukus. Išvirtus...

Gairės: citrina, krapai, lašiša, makaronai, prieskoniai.

 
Stirniena su spanguolėmis ir bananais

Stirniena su spanguolėmis ir bananais

2 2 2 2 2

 

Mėsa supjaustoma piršto storumo gabalėliais, pamaigoma ar šiek tiek pamušama. Pabarstomi druska...

Gairės: aliejus, bananas, česnakas, kvapnieji gvazdikėliai, lauro lapeliai, raudonas vynas, spanguolės, stirniena be kaulo.

 
Ypatingai traški pica

Ypatingai traški pica

2 2 2 2 2

 

Pirmiausia pasiruošiame tešlą: Mieles sumaišyti su cukrumi ir šiltu vandeniu. Miltus...

Gairės: pica, cukrus, druska, faršas, juodos alyvuogės, miltai, paprika, pievagrybiai, sausos mielės, sūris, svogūnas, taukai, vanduo.

 
Kiauliena korėjietiškai

Kiauliena korėjietiškai

2 2 2 2 2

 

Mėsą supjaustyti stambiais gabaliukais (kaip šašlykui). Svogūną supjaustyti pusžiedžiais, česnaką...

Gairės: aliejus, česnakas, cukrus, Kiauliena, svogūnas.

 
Gardusis žuvies patiekalas

Gardusis žuvies patiekalas

2 2 2 2 2

 

Žuvies file supjaustome ir palaikome su prieskoniais. Žuvį galima vartoti kokią jus mėgstate. Kiaušinius...

Gairės: bulvės, kiaušiniai, miltai, prieskoniai, žuvies filė.

 
Varškės apkepas

Varškės apkepas

1 1 1 1 1

 

Viską išmaišyti. Kepimo formą patepti sviestu ir apibarstyti džiūvėsėliais. Supilti visą masę ir kepti...

Gairės: cukrus, grietinė, kepimo milteliai, kiaušiniai, manų kruopos, varškė.

 
Cannelloni su pomidorų ir paprikų padažu

Cannelloni su pomidorų ir paprikų padažu

2 2 2 2 2

 

Keptuvėje pakepinti faršą, kepinant įdėti druskos, pipirų, česnakų pagal skonį. Faršą būtina...

Gairės: Aštriosios paprikos, cannelloni makaronai, česnakas, fermentinis sūris, Jautienos faršas, pomidorų padažas, pomidorai, poros, raudonoji paprika.

 
Bulvinė pica

Bulvinė pica

2 2 2 2 2

 

Nusiskutame bulves, sutarkuojame burokine tarka. Daktariška dešrą, svogūną taip pat susitarkuojame...

Gairės: bulvės, pica, daktariška dešra, fermentinis sūris, kiaušiniai, miltai, pomidorų padažas, svogūnas, universalūs prieskoniai.

 
Švelni vištiena su levandų medumi

Švelni vištiena su levandų medumi

2 2 2 2 2

 

Supjaustyti vištienos krūtinėlę kubeliais ir sudėti į paprastą puodą. Užberti mėsos ir Indijos kario...

Gairės: Basmati ryžiai, česnakas, čili paprika, levandų medus, mėlynasis svogūnas, paprika, pomidorų padažas, Vištienos krutinėlė.

 
Troškinti kopūstai pomidorų padaže

Troškinti kopūstai pomidorų padaže

2 2 2 2 2

 

Paragauti ar nėra per rūgštūs kopūstai, jei rūgštūs, tuomet šaltu vandeniu pora kartų...

Gairės: pomidorų padažas, rauginti kopūstai, medžiotojų dešrelės, šaltai rūkyta šoninė, šviežios bulvės.

 
Išvirkštiniai balandėliai

Išvirkštiniai balandėliai

1 1 1 2 2

 

Išsivirti ryžių viena maišelį (naudoti ryžius maišelyje), bet pilnai nedavirti! Paruošti...

Gairės: česnakas, Jautienos faršas, kiaušinis, kopūstas, krakmolas, miltai, ryžiai.

 
Voveraitės grietinės padaže

Voveraitės grietinės padaže

2 2 2 2 2

 

Nuvalytas ir supjaustytas voveraites įmesti į puodą su vandeniu, aliejumi, svogūnu ir virti ant mažos ugnies....

Gairės: aliejus, česnakas, druska, grietinė, miltai, pipirai, svogūnas, voveraitės.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų