Lazanija su špinatais ir varške
- Ingredientai
100 g fermentinio sūrio;
2 šaukštai grietinės;
0.5 pakelio makaronų lakštų;
1 stiklinė pieno;
300 g špinatų;
100 g sviesto
1 svogūnas;
400 g varškės.- Gaminimas
-
Išlydome sviestą, jame pakepiname smulkiai pjaustytus svogūnus. Įdedame grietinės, prieskonių (malti juodi pipirai, druska, malti lauro lapai, maltas muskatas, bazilikai), viską išmaišome. Sudedame smulkiai pjaustytus špinatų lapus ir troškiname iki kol špinatai patamsėja ir "sukrenta". Troškinant špinatus įpilame tiek pieno (čia galima išsisukti su grietinėle arba grietine ir vandeniu), kad baigus troškinti gautume gan skystai atrodančią masę (špinatų lapai turi būti beveik apsemti padažu).
Špinatus paliekame aušti, o greta uždedame kaitinimui puodą su trupučiu vandens - jis skirtas lazanijos lakštų apvirimui. Į jau šiek tiek pravėsusius patroškintus špinatus sudedame trintą varškę. Beje, varškės trinti nereikės, jeigu nusipirksite iš karto "košės" konsistencijos. Taip sutaupytumėt šiek tiek laiko ir darbo. Taigi, viską labai gerai sumaišome, kad iš varškės ir špinatų gautume vientisą lengvai tepamą košę.
Beveik baigta. Dabar tereikia sudėlioti apvirtus makaronų lakštus ir juos sutepti pasigaminta koše. Labai svarbu aptepti lakštų pakraščius. Susluoksniavus lazaniją galime dėti į įkaitintą orkaitę. Pakepame apie 15 minučių, apibarstome tarkuotu fermentiniu sūriu ir dar pakepame 5-10 minučių. Lazaniją patiekiame supjaustytą dideliais gabalais (porcijomis). Galima dar pagardinti pikantišku padažu.
Gairės: fermentinis sūris, grietinė, makaronų lakštai, pienas, špinatai, sviestas, svogūnas, varškė.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|
Rudens gėrybės sveikatai
Daržoves (kurias reikia nulupame), nuplauname ir supjaustome, sudedame į puodą sluoksniais, užpilame jei turime... |
Rudeninės cukinijos - faršo kepsneliai
Nuplovę nulupame cukiniją, supjaustome griežinėliais, išvalome iš jų sėklas, pabarstome vegeta,... |
Baravykų kotletai
Nusivalę grybus išvirti, nusunkti, sumalti mėsmale. Įmušti kiaušinius, suberti krakmolą ir... |
Baklažanų sluoksniuotis
Baklažaną geriausia pasiruošti iš vakaro: supjaustyti išilgai į maždaug 6 skilteles (priklauso... |
Netikri balandėliai
Į faršą supjaustyti smulkiai svogūną, įmušti kiaušinį, pabarstyti prieskonių, įberti ryžių.... |
Troškintos daržovės su mėsa
Troškintuve sluoksniuojame: apačioje griežinėliais pjaustytos morkos, toliau kubeliais pjaustyta mėsa (gali... |
Troškintos vištienos kepenėlės su ryžių garnyru
Kepenėles nuplauname po šaltu vandeniu, supjaustome maždaug 1,5 cm dydžio gabalėliais, pabarstome... |
Vištienos ir daržoviu troškinys
Į kubeliais supjaustytą vištieną dedame šaukštą majonezo, bei vištienos prieskonių. Tada... |
Bulvių plokštainis
Bulves nulupame, nuplauname ir sutarkuojame, taip pat svogūną sutarkuojame, užviriname 1 stiklinę pieno ir supilame... |
Bulvių - grybų apkepas
Grybus išverdam, ir nukošiam per kiaurąsamtį. Supjaustome kubeliais svogūną, dedame į keptuvę su... |
Tortilija su daržovėm ir mėsa
Ant keptuvės pakepiname faršą su svogūnu, petražolėmis, krapais ir pomidorų padažu. Susipjaustome pekino... |
Įdaryti baklažanai
Baklažanus perpjauname pusiau, išskobiame baklažanų vidų. Faršą pakepinam su pjaustytu svogūnu,... |
Skanus ir paprastas troškinukas
Mėsą supjaustyti ir gerai apkepinti keptuvėje, bulves supjaustyti smulkiai, morkas sutarkuoti, svogūną supjaustyti... |
Bulvinė pica
Bulves smulkiai sutarkuojame, įberiame druskos, pipirų išmaišome ir sudedame į kepimo formą.... |
Įdaryta paprika
Paprika perpjauti per pusę, išvalyti vidų ir nublanširuoti karštu vandeniu, arba fritiurinėje... |