Lazanija su špinatais ir varške

2011-10-18 14:59:47

Ingredientai

100 g fermentinio sūrio;
2 šaukštai grietinės;
0.5 pakelio makaronų lakštų;
1 stiklinė pieno;
300 g špinatų;
100 g sviesto
1 svogūnas;
400 g varškės.

Gamyba

Išlydome sviestą, jame pakepiname smulkiai pjaustytus svogūnus. Įdedame grietinės, prieskonių (malti juodi pipirai, druska, malti lauro lapai, maltas muskatas, bazilikai), viską išmaišome. Sudedame smulkiai pjaustytus špinatų lapus ir troškiname iki kol špinatai patamsėja ir "sukrenta". Troškinant špinatus įpilame tiek pieno (čia galima išsisukti su grietinėle arba grietine ir vandeniu), kad baigus troškinti gautume gan skystai atrodančią masę (špinatų lapai turi būti beveik apsemti padažu).

Špinatus paliekame aušti, o greta uždedame kaitinimui puodą su trupučiu vandens - jis skirtas lazanijos lakštų apvirimui. Į jau šiek tiek pravėsusius patroškintus špinatus sudedame trintą varškę. Beje, varškės trinti nereikės, jeigu nusipirksite iš karto "košės" konsistencijos. Taip sutaupytumėt šiek tiek laiko ir darbo. Taigi, viską labai gerai sumaišome, kad iš varškės ir špinatų gautume vientisą lengvai tepamą košę.

Beveik baigta. Dabar tereikia sudėlioti apvirtus makaronų lakštus ir juos sutepti pasigaminta koše. Labai svarbu aptepti lakštų pakraščius. Susluoksniavus lazaniją galime dėti į įkaitintą orkaitę. Pakepame apie 15 minučių, apibarstome tarkuotu fermentiniu sūriu ir dar pakepame 5-10 minučių. Lazaniją patiekiame supjaustytą dideliais gabalais (porcijomis). Galima dar pagardinti pikantišku padažu.

lazanija-su-spinatais-ir-varske.jpg

Šis puslapis atspausdintas iš www.tv3.lt https://www.tv3.lt/receptas/310/lazanija-su-spinatais-ir-varske