Lazanija su špinatais ir varške

Įvertinimas: 0 / 5

Ingredientai

100 g fermentinio sūrio;
2 šaukštai grietinės;
0.5 pakelio makaronų lakštų;
1 stiklinė pieno;
300 g špinatų;
100 g sviesto
1 svogūnas;
400 g varškės.

Gaminimas

Išlydome sviestą, jame pakepiname smulkiai pjaustytus svogūnus. Įdedame grietinės, prieskonių (malti juodi pipirai, druska, malti lauro lapai, maltas muskatas, bazilikai), viską išmaišome. Sudedame smulkiai pjaustytus špinatų lapus ir troškiname iki kol špinatai patamsėja ir "sukrenta". Troškinant špinatus įpilame tiek pieno (čia galima išsisukti su grietinėle arba grietine ir vandeniu), kad baigus troškinti gautume gan skystai atrodančią masę (špinatų lapai turi būti beveik apsemti padažu).

Špinatus paliekame aušti, o greta uždedame kaitinimui puodą su trupučiu vandens - jis skirtas lazanijos lakštų apvirimui. Į jau šiek tiek pravėsusius patroškintus špinatus sudedame trintą varškę. Beje, varškės trinti nereikės, jeigu nusipirksite iš karto "košės" konsistencijos. Taip sutaupytumėt šiek tiek laiko ir darbo. Taigi, viską labai gerai sumaišome, kad iš varškės ir špinatų gautume vientisą lengvai tepamą košę.

Beveik baigta. Dabar tereikia sudėlioti apvirtus makaronų lakštus ir juos sutepti pasigaminta koše. Labai svarbu aptepti lakštų pakraščius. Susluoksniavus lazaniją galime dėti į įkaitintą orkaitę. Pakepame apie 15 minučių, apibarstome tarkuotu fermentiniu sūriu ir dar pakepame 5-10 minučių. Lazaniją patiekiame supjaustytą dideliais gabalais (porcijomis). Galima dar pagardinti pikantišku padažu.

Gairės: fermentinis sūris, grietinė, makaronų lakštai, pienas, špinatai, sviestas, svogūnas, varškė.

Receptą atsiuntė: Mama.lt

Makaronai su dilgėlių pesto
Kimšti vištienos ketvirčiai
 
 
 
Vištienos kepsnys ''ZARA''

Vištienos kepsnys ''ZARA''

1 1 1 1 1

 

Vištienos file supjaustome juostelėmis, pamarinuojame su vištienos prieskoniais. Daržoves susmulkiname...

Gairės: Vištienos filė, morkos, svogūnai, paprikos, kalafijoras, bulvytės fri, majonezas, fermentinis sūris.

 
Įdarytos vištienos kulšelės su faršu

Įdarytos vištienos kulšelės su faršu

1 1 1 1 1

 

Išimti iš vištienos kulšių kaulą ir į jo vietą prikimšti suprieskoniuotą...

Gairės: kiaulienos faršas, prieskoniai, vištienos kulšelės.

 
Žuvies filė ,,pataluose

Žuvies filė ,,pataluose"

1 1 1 1 2

 

Pirmiausia pasiruošti žuvies filė. ištrinti su prieskoniais.Kokius rinktis - jau priklauso nuo jūsų....

Gairės: lydekos filė, morkos, svogūnai, bulvės, majonezas, prieskoniai.

 
Pievagrybių užkepėlė

Pievagrybių užkepėlė

1 1 1 1 1

 

Keptuvėje pakepiname paprieskoniuotą maltą mėsą, smulkintus svogūnus, česnakus ir smulkiai tarkuotą morką. Dar...

Gairės: aliejus, česnakas, fermentinis sūris, malta mėsa, morka, petražolės, pievagrybiai, pipirai, druska, pomidorų padažas, svogūnas.

 
Daržovės su mėsa ir traškia sūrio plutele

Daržovės su mėsa ir traškia sūrio plutele

1 1 1 1 1

 

Mėsą supjaustome nedideliais gabalėliais ir dedame į skardą, apšlakstome trupučiu aliejaus ir pabarstome...

Gairės: aliejus, cukinija, fermentinis sūris, geltonoji paprika, Kiauliena, mėsos prieskoniai, pomidorai, porai, raudona paprika, žalia paprika.

 
Kalakutiena su daržovėmis

Kalakutiena su daržovėmis

2 2 2 2 2

 

Kalakuto ketvirtį apibarstyti paukštienos prieskoniais be druskos, įspausti porą skiltelių česnako ir...

Gairės: aliejus, bulvės, česnakas, citrina, kalakutienos ketvirtis, morkos, paukštienos prieskoniai be druskos, pekino kopūstas, pomidorai, sojos užpilas, svogūnas.

 
Atominis troškinys

Atominis troškinys

2 2 2 2 2

 

Išverdamos pupelės, nuskutamos morkos, nulupami česnakai. Morkos pjaustomos griežinėliais, jeigu morka...

Gairės: aliejus, Kiauliena, mėsa, druska, česnakas, aitriosios paprikos, mėsos prieskoniai, morkos, pomidorų padažas, pupelės.

 
Troškinti vištų skrandukai

Troškinti vištų skrandukai

1 1 1 2 2

 

Vištų skrandukus išverdame (verdant galima dėti vegetos, pipirų žirnelių ir kelis lauro lapelius)....

Gairės: česnakas, druska, pipirai, grietinė, morka, pievagrybiai, pomidorų padažas, sviestas, svogūnas, vištų skrandukai.

 
Lydekai paliepus

Lydekai paliepus

2 2 2 2 2

 

Upėtakį suprieskoniaujam su žuvies prieskoniais sumaišytais su žiupsneliu juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų, bei...

Gairės: Santa maria žuvies prieskoniai, upėtakis, morkos, bulvės, svogūnai, česnakas, Daumantų majonezas, citrina, druska.

 
Kepta menkė tešloje

Kepta menkė tešloje

2 2 2 2 2

 

Menkė supjaustoma gabalėliais ir ištrinama prieskoniais, bei česnaku. Kiaušiniai išplakami,...

Gairės: česnakas, citrina, kiaušiniai, menkės, miltai, prieskoniai.

 
Namie kepta pica

Namie kepta pica

2 2 2 2 2

 

Sviestą išlydome, visus produktus suminkome ir iškočiojame norimą pagrindą. Ant iškočioto picos...

Gairės: pomidorų padažas, grietinė, kiaušinis, miltai, pomidoras, rūkyta dešra, sūris, sviestas, prieskoniai.

 
Pica

Pica "Havajų"

1 1 1 1 1

 

Užsiminkome mielinę tešlą ir paliekame, kad pakiltų. Tada ją perminkome ir plonai iškočioję dedame į...

Gairės: aliejus, pica, cukrus, druska, fermentinis sūris, konservuoti ananasai, rūkyta krūtinėlė, mielės, miltai, pomidorų padažas, majonezas, vanduo.

 
Bulviniai blynai su dešrelėm

Bulviniai blynai su dešrelėm

2 2 2 2 2

 

Nuskutus ir bulves įpilti pusę stiklinės pieno, įdėti prieskonius, kiaušinį. Dešreles supjaustyti...

Gairės: bulvės, dešrelės, kiaušinis, pienas, druska, pipirai, alyvuogių aliejus.

 
Klasikinis čenakas

Klasikinis čenakas

1 1 1 1 1

 

Supjaustykite mėsą ir daržoves kubeliais ir paprieskoniuokite mėgiamais prieskoniais. Į indelį dėkite po lauro lapą,...

Gairės: bulvės, grietinė, kiaulienos sprandinė, morkos, taukai.

 
Apelsinų skonio upėtakis

Apelsinų skonio upėtakis

2 2 2 2 2

 

Sumaišyti visus marinatui skirtus produktus, išskyrus aliejų, ir pavirti. Kai šiek tiek...

Gairės: aliejus, apelsinų sultys, česnakas, sojos padažas, upėtakis be odos.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų