Lazanija su špinatais ir varške

Įvertinimas: 0 / 5

Ingredientai

100 g fermentinio sūrio;
2 šaukštai grietinės;
0.5 pakelio makaronų lakštų;
1 stiklinė pieno;
300 g špinatų;
100 g sviesto
1 svogūnas;
400 g varškės.

Gaminimas

Išlydome sviestą, jame pakepiname smulkiai pjaustytus svogūnus. Įdedame grietinės, prieskonių (malti juodi pipirai, druska, malti lauro lapai, maltas muskatas, bazilikai), viską išmaišome. Sudedame smulkiai pjaustytus špinatų lapus ir troškiname iki kol špinatai patamsėja ir "sukrenta". Troškinant špinatus įpilame tiek pieno (čia galima išsisukti su grietinėle arba grietine ir vandeniu), kad baigus troškinti gautume gan skystai atrodančią masę (špinatų lapai turi būti beveik apsemti padažu).

Špinatus paliekame aušti, o greta uždedame kaitinimui puodą su trupučiu vandens - jis skirtas lazanijos lakštų apvirimui. Į jau šiek tiek pravėsusius patroškintus špinatus sudedame trintą varškę. Beje, varškės trinti nereikės, jeigu nusipirksite iš karto "košės" konsistencijos. Taip sutaupytumėt šiek tiek laiko ir darbo. Taigi, viską labai gerai sumaišome, kad iš varškės ir špinatų gautume vientisą lengvai tepamą košę.

Beveik baigta. Dabar tereikia sudėlioti apvirtus makaronų lakštus ir juos sutepti pasigaminta koše. Labai svarbu aptepti lakštų pakraščius. Susluoksniavus lazaniją galime dėti į įkaitintą orkaitę. Pakepame apie 15 minučių, apibarstome tarkuotu fermentiniu sūriu ir dar pakepame 5-10 minučių. Lazaniją patiekiame supjaustytą dideliais gabalais (porcijomis). Galima dar pagardinti pikantišku padažu.

Gairės: fermentinis sūris, grietinė, makaronų lakštai, pienas, špinatai, sviestas, svogūnas, varškė.

Receptą atsiuntė: Mama.lt

Makaronai su dilgėlių pesto
Kimšti vištienos ketvirčiai
 
 
 
Aštri mėsytė

Aštri mėsytė

2 2 2 2 2

 

Nuskutame morkas ir bulves ir supjaustome norimo dydžio gabaliukais. Aš morkas pjausčiau juostelėmis, o...

Gairės: aliejus, bulvės, fermentinis sūris, kiaulienos kumpis, maggi idea makaronams, morkos, vanduo.

 
Įdaryti vamzdiniai makaronai

Įdaryti vamzdiniai makaronai

2 2 2 2 2

 

Faršą pakepiname svieste, paskaniname pipirais, druska bei muskato riešutu. Atšildome...

Gairės: fermentinis sūris, grietinė, makaronai cannelloni, šaldyti ir smulkinti špinatai, sviestas, vištienos faršas.

 
Plovas

Plovas

1 1 1 2 2

 

Mėsą supjaustykite kubeliais ir paprieskoniuokite aštriais mėsos prieskoniais. Dėkite į keptuvę su aliejumi...

Gairės: aliejus, Kiauliena, morkos, ryžiai, svogūnas.

 
Sojos užkepėlė

Sojos užkepėlė

2 2 2 2 2

 

Soją paruošiame kaip nurodyta ant pakuotes. Kiaušinius išplakame su majonezu. Sudedame tarkuotą...

Gairės: fermentinis sūris, kiaušiniai, morkos, sojos paplotėliai.

 
Baklažanų bokšteliai

Baklažanų bokšteliai

2 2 2 2 2

 

Baklažaną supjaustome į 4 griežinėlius 1,5 cm storio. Išpjaunam griežinėliuose viduriuką, paliekam maždaug...

Gairės: Baklažanas, česnakas, fermentinis sūris, majonezas, malta vištiena, morka, petražolės, pomidorų padažas, svogūnas.

 
Saldūs bulviniai kleckučiai

Saldūs bulviniai kleckučiai

2 2 2 2 2

 

Bulves sugrūsti ir sudėti kitus produktus: jogurtą, cukrų, druską, aguonas, trynį ir miltus. Beje, pastarųjų gali...

Gairės: aguonos, cukrus, kiaušinio trynys, miltai, natūralus jogurtas, virtos bulvės.

 
Guliašas pagal mamą

Guliašas pagal mamą

2 2 2 2 2

 

Išvirkite mėsą ir supjaustykite gabalėliais. Į keptuvę pilkite aliejų ir jame pakepinkite miltus. Pilkite...

Gairės: aliejus, grietinė, kiaulienos sprandinė, miltai, sultinys.

 
Kotletai su grybais ir česnakais

Kotletai su grybais ir česnakais

2 2 2 2 2

 

Į faršą įmaišyti kiaušinio trynį, krakmolą, prieskonius ir džiūvėsėlius. Pastarųjų gali...

Gairės: česnakas, druska, pipirai, džiovintas raudonėlis, džiūvėsėliai, karis, kiaušinio trynys, krakmolas, malta mėsa, pievagrybiai.

 
Debesėliai

Debesėliai

2 2 2 2 2

 

Baltymus atskiriame, trynius sutriname su cukrumi, baltymus suplakame. Miltus sumaišome su krakmolu. Į...

Gairės: cukraus pudra, kepimo milteliai, kiaušiniai, krakmolas, miltai.

 
Makaronų apkepėlė

Makaronų apkepėlė

2 2 2 2 2

 

Keptuvėje apkepiname svogūną ir česnaką, dedame smulkintus pievagrybius ir preskoniuotą mėsą, gerai apkepame ir...

Gairės: česnakas, fermentinis sūris, grietinė, pienas, Canelonni, malta vištiena, pievagrybiai, pomidoras, svogūnas, vištienos prieskoniai, prieskoninės žolelės.

 
Virtinukai su mėsa

Virtinukai su mėsa

1 1 1 1 1

 

Iš miltų, kiaušinio ir vandens užminkykite tešlą. Iškočiokite ir dėkite į vidų, po...

Gairės: kiaušinis, miltai, faršas, vanduo, sviestas, grietinė.

 
Mėsytė kebabams

Mėsytė kebabams

2 2 2 2 2

 

Imkite mėsą ir ją supjaustykite didesniais gabalėliais. Pridėkite prieskonių kepsniui, arba laužo kepsniams....

Gairės: Sprandinės mėsa, prieskoniai kepsniui, majonezas.

 
Troškinta vištiena su daržovėmis

Troškinta vištiena su daržovėmis

2 2 2 2 2

 

Daržoves išvirkite. Sudėkite vištieną. Įdėkite grietinės ir paprieskoniuokite. Viską ant lengvos...

Gairės: bulvės, morkos, virta vištiena, žiedinis kopūstas.

 
Troškinys ir sriuba viename

Troškinys ir sriuba viename

2 2 2 2 2

 

Užkaičiame puodą su vandeniu apie 1,5 litro. Užvirus įmetame 2 vnt daržovių sultinio, nedideliais gabaliukais...

Gairės: bulvės, Kiauliena, morkos, petražolės, grietinė, pomidorų padažas.

 
Šilkiniai kukuliai

Šilkiniai kukuliai

2 2 2 2 2

 

Bulves išvirkite ir sumalkite. Įmuškite kiaušinį ir sudėję krakmolą gerai išminkykite....

Gairės: bulvės, kiaušinis, krakmolas.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų