Lazanija su špinatais ir varške

Įvertinimas: 0 / 5

Ingredientai

100 g fermentinio sūrio;
2 šaukštai grietinės;
0.5 pakelio makaronų lakštų;
1 stiklinė pieno;
300 g špinatų;
100 g sviesto
1 svogūnas;
400 g varškės.

Gaminimas

Išlydome sviestą, jame pakepiname smulkiai pjaustytus svogūnus. Įdedame grietinės, prieskonių (malti juodi pipirai, druska, malti lauro lapai, maltas muskatas, bazilikai), viską išmaišome. Sudedame smulkiai pjaustytus špinatų lapus ir troškiname iki kol špinatai patamsėja ir "sukrenta". Troškinant špinatus įpilame tiek pieno (čia galima išsisukti su grietinėle arba grietine ir vandeniu), kad baigus troškinti gautume gan skystai atrodančią masę (špinatų lapai turi būti beveik apsemti padažu).

Špinatus paliekame aušti, o greta uždedame kaitinimui puodą su trupučiu vandens - jis skirtas lazanijos lakštų apvirimui. Į jau šiek tiek pravėsusius patroškintus špinatus sudedame trintą varškę. Beje, varškės trinti nereikės, jeigu nusipirksite iš karto "košės" konsistencijos. Taip sutaupytumėt šiek tiek laiko ir darbo. Taigi, viską labai gerai sumaišome, kad iš varškės ir špinatų gautume vientisą lengvai tepamą košę.

Beveik baigta. Dabar tereikia sudėlioti apvirtus makaronų lakštus ir juos sutepti pasigaminta koše. Labai svarbu aptepti lakštų pakraščius. Susluoksniavus lazaniją galime dėti į įkaitintą orkaitę. Pakepame apie 15 minučių, apibarstome tarkuotu fermentiniu sūriu ir dar pakepame 5-10 minučių. Lazaniją patiekiame supjaustytą dideliais gabalais (porcijomis). Galima dar pagardinti pikantišku padažu.

Gairės: fermentinis sūris, grietinė, makaronų lakštai, pienas, špinatai, sviestas, svogūnas, varškė.

Receptą atsiuntė: Mama.lt

Makaronai su dilgėlių pesto
Kimšti vištienos ketvirčiai
 
 
 
Kotletukai troškinti morkose

Kotletukai troškinti morkose

2 2 2 2 2

 

Faršą įdedame į indą, į jį įmušame kiaušinį, pabarstome prieskonių mėgstamų ir supjaustome...

Gairės: faršas, kiaušinis, morkos, prieskoniai, svogūnas.

 
Keptas jautienos sultingas kumpis

Keptas jautienos sultingas kumpis

2 2 2 2 2

 

Jautienos kumpį nuplauname, nuvarviname ir dedame į indą, kuriame pamarinuosime. Apipilame soja iš abiejų...

Gairės: bulvės, česnakas, Jautienos kumpis, krapai, jautienos prieskoniai be druskos, soja.

 
Kepta kiaulės karka

Kepta kiaulės karka

2 2 2 2 2

 

Visų pirma įtrinti karką su druska ir pipirais, pastatyti marinuotis 1 dienai. Tada į šaltą vandenį ir virti....

Gairės: druska, garstyčių padažas, juodieji pipirai, kiaulienos kulniukas, svogūnas.

 
Perlinių troškinys su vištienos file gabaliukais

Perlinių troškinys su vištienos file gabaliukais

1 1 1 1 1

 

Iš vakaro užmerkti perlines kruopas. Nuskusti morkas, sutarkuoti su burokine tarka, smulkiai susipjaustyti...

Gairės: perlinės kruopos, morkos, svogūnas, Vištienos filė, sultinys.

 
Farširuota paprika

Farširuota paprika

2 2 2 2 2

 

Išverdami ryžiai. Faršas sumaišomas su išvirtais ryžiais ir mėsos prieskoniais. Paprika...

Gairės: grietinė, Jautienos faršas, paprika, prieskoniai, ryžiai.

 
Pievagrybiais įdarytas karpis

Pievagrybiais įdarytas karpis

2 2 2 2 2

 

Išdarinėta žuvis nuplaunama ir, įtrynus druska palaikoma 30 minučių. Įdarui nuplauti pievagrybiai smulkiai...

Gairės: Bandelė, karpis, kiaušiniai, margarinas, petražolės, pienas, pievagrybiai, sviestas.

 
Vištiena mandarinų apklote

Vištiena mandarinų apklote

2 2 2 2 2

 

Vištienos krūtinėlę gerai ištrinti paukštienos prieskoniais be druskos, tada krūtinėlę...

Gairės: mandarinai, Vištienos krutinėlė, vištienos prieskoniai be druskos.

 
Vištienos file agurkėlių apklote

Vištienos file agurkėlių apklote

2 2 2 2 2

 

Vištienos krutinėlę gera ištrinamei prieskoniais (naudokite kokius mėgstate) iš abiejų pusių....

Gairės: marinuoti agurkėliai, česnakas, prieskoniai, Vištienos krutinėlė.

 
Vištienos kepsnys

Vištienos kepsnys

1 1 1 1 1

 

Krūtinėlę plonai pamuškite ir pabarstykite prieskoniais. Dėkite gabalėlį sūrio, gabalėlį sviesto,...

Gairės: Ferementinis sūris, krapai, sviestas, Vištienos krutinėlė.

 
Bulvių apkepėlė

Bulvių apkepėlė

2 2 2 2 2

 

Išvirti bulves su lupenom. Apkepti grybus ir svogūnus svieste. Duoti atvėsti. Įtarkuoti sūrį, įdėti smulkiai...

Gairės: bulvės, česnakas, grybai, majonezas, sūris, svogūnai, druska.

 
Pyragas su mesa ir brokoliais

Pyragas su mesa ir brokoliais

2 2 2 2 2

 

Atšildytą tešlą iškloti sviestu aptepta forma. Apkepti faršą su svogūnais ir česnakais...

Gairės: Brokoliai, česnakas, druska, pipirai, mėsos prieskoniai, faršas, kiaušinio trynys, Sluoksniuota tešla, sviestas, svogūnai.

 
Keptas lašišų gabalėlis su sterko putėsiais

Keptas lašišų gabalėlis su sterko putėsiais

2 2 2 2 2

 

Lašišų filė pašlakstykite citrinų sultimis, įtrinkite druska bei maltais pipirais. Sterko filė...

Gairės: kiaušinis, lašišų filė be odos, sterkų filė, šafranas, grietinėlė, citrina, druska, pipirai, pievagrybiai, sūdyta lašiša, kietasis sūris.

 
Sparneliai meduje

Sparneliai meduje

2 2 2 2 2

 

Sparnelius nuplauti sudėti medų (pašildykite mikrobanginėje, iki kol bus skystas) ir supilti soją (galima...

Gairės: medus, soja, sparneliai.

 
Pikantiški grybai

Pikantiški grybai

2 2 2 2 2

 

Svogūnai nuvalomi, supjaustomi žiedais, užpilami keliais šaukštais vandens ir emaliuotame puode...

Gairės: actas, cukrus, gvazdikėliai, kvapnieji pipirai, lauro lapai, sūdyti grybai, svogūnai.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų