"Raudoni ryžiai"
- Ingredientai
2 dideli svogūnai;
250 g konservuotų ananasų;
2 šaukštai pomidorų padažo;
500 g vištienos krūtinėlės.- Gaminimas
-
Krūtinėlę supjaustome mažais gabaliukais, apibarstome prieskoniais, dedame šiek tiek druskos arba sojos padažo. Galima įpilti šaukštelį aliejaus. Skanu, kai marinuojame vištą su džiovintais česnakais. Paliekame marinuotis per naktį.
Gaminame: į keptuvę pilame aliejų ir kepame supjaustytus svogūnus, kol jie tampa „stikliniai“. Tuomet dedame krūtinėlę ir kepame ant didelės ugnies. Kai vištiena gerai apkepa, dedame ananasus, pilame ananasų kompoto ir suberiame smulkiai supjaustytus imbierus (maždaug arbatinį šaukštelį). Uždengiame dangčiu ir leidžiame šiek tiek pakepti ant mažos ugnies. Taip kepame vos kelias minutes, nes ilgai troškinant sukietės mėsa! Tada baigiame daryti padažą: pridedame švelnaus pomidorų padažo, įpilame sojos padažo (pagal skonį), įberiame žiupsnelį aitriųjų paprikų arba įdedame šaukštelį aštrios pomidorų pastos. Aštrumas suteikia patiekalui nepakartojamą skonį. Vasarą gaminamą patiekalą pagardiname šviežiais svogūnų laiškais, kuriuos sumetame į keptuvę pačioje pabaigoje.
Vištiena su ananasais patiekiama su ryžiais, kurie nuo padažo tampa raudoni.
Gairės: svogūnai, konservuoti ananasai, pomidorų padažas, Vištienos krutinėlė.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|
Šašlykai su baklažanu ir cukinijomis
Mėsą supjaustyti gabaliukais (3 cm ilgio ir 1 cm storio). Nuluptą svogūną supjaustyti kubeliais, o nuluptą česnaką... |
Cepelinai
Žalias bulves nuskuskite, sutarkuokite ir išsunkite. Virtas bulves nulupkite, sumalkite arba sutrinkite ir... |
Kepta lydeka
Paruoštą lydeką nusausinkite, įtrinkite druska, pipirais, jeigu turite žuvies prieskoniais. Lydeką sudėkite į... |
Makaronų - grybų troškinys
Išvirkite makaronus, perliekite šaltu vandeniu arba įpilkite šlakelį aliejaus, kad nesuliptų.... |
Višta paruošta šventinei progai
Ištrinti vištą prieskoniais, palaikyti, kepti pasodinta ant stiklainiuko su vandeniu. Atvėsusią... |
Keptos bulvės su mėsa
Bulvės tarkuojamos su burokėlių tarką, Į sutarkuotas bulves įpilti truputi pieno, kad skystesnė masė būtų ir įdėti... |
Vegetariškas plovas
Paimam keptuvę, pilame šiek tiek vandens, beriame sultinio (arba dedame 1 kubelį). Kas nebijo šiek... |
Žemaičių blynai
Į sugrūstą bulvių košę įmušti vieną kiaušinį, berti krakmolo druskos ir išminkyti. Į... |
Makaronai su cukinijomis ir krevetėmis
Įkaitintame aliejuje apkepti česnaką (~1 min). Suberti cukinijas ir kepti, kol gražiai apkeps. Suberti krevetes ir... |
Lašiša su agurkais ir krapais
Orkaitę įkaitinti iki 230º C. Į kepimo indą supilti aliejų. Lašišos gabalus pabarstyti druska... |
Faršo krepšeliai
Faršą paruošti kaip kotletams. Daržoves supjaustyti ir pakepti keptuvėje. Iš faršo... |
Vištiena gabaliukais
Vištienos file supjaustyti gabalėliais (galima pabarstyti vištienos prieskoniais). Paruošti... |
Troškinukas
Labai paprastas paruošimas, tiesiog viska susmulkinti kubeliais, morką sutarkuoti ir išdėlioti... |
Vištiena grietinėlės ir sūrio padaže
Vištienos file supjaustyti šiaudeliais, apibarstyti vištienos prieskoniais ir palikti 10 min.... |
Troškinta kiauliena su pomidorais ir ryžiais
Kiauliena reikia supjaustyti ir apkepti įkaitintame svieste, kepinti apie 10 min. Suberti supjaustytą svogūną ir vėl... |