"Raudoni ryžiai"
- Ingredientai
2 dideli svogūnai;
250 g konservuotų ananasų;
2 šaukštai pomidorų padažo;
500 g vištienos krūtinėlės.- Gaminimas
-
Krūtinėlę supjaustome mažais gabaliukais, apibarstome prieskoniais, dedame šiek tiek druskos arba sojos padažo. Galima įpilti šaukštelį aliejaus. Skanu, kai marinuojame vištą su džiovintais česnakais. Paliekame marinuotis per naktį.
Gaminame: į keptuvę pilame aliejų ir kepame supjaustytus svogūnus, kol jie tampa „stikliniai“. Tuomet dedame krūtinėlę ir kepame ant didelės ugnies. Kai vištiena gerai apkepa, dedame ananasus, pilame ananasų kompoto ir suberiame smulkiai supjaustytus imbierus (maždaug arbatinį šaukštelį). Uždengiame dangčiu ir leidžiame šiek tiek pakepti ant mažos ugnies. Taip kepame vos kelias minutes, nes ilgai troškinant sukietės mėsa! Tada baigiame daryti padažą: pridedame švelnaus pomidorų padažo, įpilame sojos padažo (pagal skonį), įberiame žiupsnelį aitriųjų paprikų arba įdedame šaukštelį aštrios pomidorų pastos. Aštrumas suteikia patiekalui nepakartojamą skonį. Vasarą gaminamą patiekalą pagardiname šviežiais svogūnų laiškais, kuriuos sumetame į keptuvę pačioje pabaigoje.
Vištiena su ananasais patiekiama su ryžiais, kurie nuo padažo tampa raudoni.
Gairės: svogūnai, konservuoti ananasai, pomidorų padažas, Vištienos krutinėlė.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|
Greiti vištienos blyneliai
Vištieną supjaustyti kubeliais, sumaišyti su prieskoniais, kiaušiniu, majonezu, krakmolu.... |
Makaronai su lašiša
Makaronus išverdame, kol verda makaronai susipjaustome lašišą ir krapukus. Išvirtus... |
Stirniena su spanguolėmis ir bananais
Mėsa supjaustoma piršto storumo gabalėliais, pamaigoma ar šiek tiek pamušama. Pabarstomi druska... |
Ypatingai traški pica
Pirmiausia pasiruošiame tešlą: Mieles sumaišyti su cukrumi ir šiltu vandeniu. Miltus... |
Kiauliena korėjietiškai
Mėsą supjaustyti stambiais gabaliukais (kaip šašlykui). Svogūną supjaustyti pusžiedžiais, česnaką... |
Gardusis žuvies patiekalas
Žuvies file supjaustome ir palaikome su prieskoniais. Žuvį galima vartoti kokią jus mėgstate. Kiaušinius... |
Netradicinė lydeka
Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus, sumalti su piene... |
Varškės apkepas
Viską išmaišyti. Kepimo formą patepti sviestu ir apibarstyti džiūvėsėliais. Supilti visą masę ir kepti... |
Cannelloni su pomidorų ir paprikų padažu
Keptuvėje pakepinti faršą, kepinant įdėti druskos, pipirų, česnakų pagal skonį. Faršą būtina... |
Bulvinė pica
Nusiskutame bulves, sutarkuojame burokine tarka. Daktariška dešrą, svogūną taip pat susitarkuojame... |
Švelni vištiena su levandų medumi
Supjaustyti vištienos krūtinėlę kubeliais ir sudėti į paprastą puodą. Užberti mėsos ir Indijos kario... |
Troškinti kopūstai pomidorų padaže
Paragauti ar nėra per rūgštūs kopūstai, jei rūgštūs, tuomet šaltu vandeniu pora kartų... |
Išvirkštiniai balandėliai
Išsivirti ryžių viena maišelį (naudoti ryžius maišelyje), bet pilnai nedavirti! Paruošti... |
Voveraitės grietinės padaže
Nuvalytas ir supjaustytas voveraites įmesti į puodą su vandeniu, aliejumi, svogūnu ir virti ant mažos ugnies.... |
Rudens gėrybės sveikatai
Daržoves (kurias reikia nulupame), nuplauname ir supjaustome, sudedame į puodą sluoksniais, užpilame jei turime... |