Lazanija su špinatais ir varške

Įvertinimas: 0 / 5

Ingredientai

100 g fermentinio sūrio;
2 šaukštai grietinės;
0.5 pakelio makaronų lakštų;
1 stiklinė pieno;
300 g špinatų;
100 g sviesto
1 svogūnas;
400 g varškės.

Gaminimas

Išlydome sviestą, jame pakepiname smulkiai pjaustytus svogūnus. Įdedame grietinės, prieskonių (malti juodi pipirai, druska, malti lauro lapai, maltas muskatas, bazilikai), viską išmaišome. Sudedame smulkiai pjaustytus špinatų lapus ir troškiname iki kol špinatai patamsėja ir "sukrenta". Troškinant špinatus įpilame tiek pieno (čia galima išsisukti su grietinėle arba grietine ir vandeniu), kad baigus troškinti gautume gan skystai atrodančią masę (špinatų lapai turi būti beveik apsemti padažu).

Špinatus paliekame aušti, o greta uždedame kaitinimui puodą su trupučiu vandens - jis skirtas lazanijos lakštų apvirimui. Į jau šiek tiek pravėsusius patroškintus špinatus sudedame trintą varškę. Beje, varškės trinti nereikės, jeigu nusipirksite iš karto "košės" konsistencijos. Taip sutaupytumėt šiek tiek laiko ir darbo. Taigi, viską labai gerai sumaišome, kad iš varškės ir špinatų gautume vientisą lengvai tepamą košę.

Beveik baigta. Dabar tereikia sudėlioti apvirtus makaronų lakštus ir juos sutepti pasigaminta koše. Labai svarbu aptepti lakštų pakraščius. Susluoksniavus lazaniją galime dėti į įkaitintą orkaitę. Pakepame apie 15 minučių, apibarstome tarkuotu fermentiniu sūriu ir dar pakepame 5-10 minučių. Lazaniją patiekiame supjaustytą dideliais gabalais (porcijomis). Galima dar pagardinti pikantišku padažu.

Gairės: fermentinis sūris, grietinė, makaronų lakštai, pienas, špinatai, sviestas, svogūnas, varškė.

Receptą atsiuntė: Mama.lt

Makaronai su dilgėlių pesto
Kimšti vištienos ketvirčiai
 
 
 
Vaikiška kiaušinienė

Vaikiška kiaušinienė

1 2 2 2 2

 

Atskirsim kiaušinio baltimą nuo trynio ir naudosim tik baltimą. Į paruoštus baltimus įpilam pieno ir...

Gairės: kiaušiniai, pienas, druska.

 
Varškės apkepas su ryžiais

Varškės apkepas su ryžiais

1 2 2 2 2

 

Išvirti ryžius pasūdytame vandenyje (naudojau raudonuosius ilgagrūdžius), juos nukošti ir atvėsinti....

Gairės: cukrus, kiaušiniai, razinos, ryžiai, vanilinis cukrus, varškė.

 
Kinietiška traški vištiena su saldžiarūgščiu padažu

Kinietiška traški vištiena su saldžiarūgščiu padažu

1 1 1 1 1

 

Vištos krūtinėlė supjaustyti juostelėmis. Tešlą: kiaušinių baltymus, krakmolą ir druską...

Gairės: druska, kiaušiniai, krakmolas, Vištienos krutinėlė.

 
Apkepas su dešrelėmis ir sūriu

Apkepas su dešrelėmis ir sūriu

2 2 2 2 2

 

Sūrį sutrinti. Iš sūrio, miltų, kiaušinio, grietinės ir žiupsnelio druskos suminkyti tešlą. Ją...

Gairės: dešrelės, fermentinis sūris, grietinė, kiaušiniai, kvietiniai miltai, pienas, pomidorai, sūris, riebalai, druska, pipirai, petražolės.

 
Vištiena su medaus padažu

Vištiena su medaus padažu

1 1 1 1 1

 

Vištieną supjaustyti kubeliais, apibarstyti prieskoniais. sumaišyti miltus ir krakmolą, juose...

Gairės: česnakas, citrinos sultys, krakmolas, medus, miltai, Vištienos filė, sojos padažas.

 
Totorių

Totorių "Azu"

1 2 2 2 2

 

Jautiena supjaustoma gabaliukais ir pakepinama kartu su svogūnų griežinukais, sudedama į puodą, užpilama 0,5 l...

Gairės: česnakas, daržovių sultinys. sviestas, pomidorų tyrė, bulvės, pomidorai, Jautiena, maži svogūnai, rauginti agurkai.

 
Žuvies užkepėlė

Žuvies užkepėlė

2 2 2 2 2

 

Bulves smulkiai supjaustom, sumaišom su prieskoniais, apšlakstom aliejumi ir dedam į skardą, ant...

Gairės: bulvės, fermentinis sūris, pangasijų filė, saldžioji paprika, svogūnai, malti pipirai, druska, džiovinti žalumynai, aliejus.

 
Kiauliena su daržovėmis

Kiauliena su daržovėmis

2 2 2 2 2

 

Mėsą supjaustome gabaliukais, bulves supjaustome smulkiai, sumaišome viską su majonezu ir prieskoniais,...

Gairės: bulvės, Kiaulienos nugarinė, šaldytos daržovės, majonezas, prieskoniai, pomidorų padažas.

 
Žuvies apkepas

Žuvies apkepas

2 2 2 2 2

 

Gaminimas: Žuvį ištrinti žuvies prieskoniais, supjaustyti kiekvieną į tris dalis ir truputėlį apkepti...

Gairės: morkos, jūros lydeka, konservuoti kukurūzai, konservuoti žirneliai, ryžiai, sparaginės pupelės, majonezas, druska, juodieji pipirai, žuvies prieskoniai.

 
Įdaryta cukinija

Įdaryta cukinija

2 2 2 2 2

 

Ryžius išvirti ir sumaišyti su faršu, pridėti įvairių jūsų mėgstamų prieskonių. Cukinijos vidų...

Gairės: Cukinijos, druska, pipirai, bazilikas, krapai, fermentinis sūris, majonezas, malta kiauliena, pomidorai.

 
Pati skaniausia vištienos filė su česnakiniu padažu

Pati skaniausia vištienos filė su česnakiniu padažu

1 1 1 1 2

 

Kubeliais supjaustytus vištienos filė gabaliukus suberiame į aliejuje įkaitintą keptuvę ir pakepiname kelias...

Gairės: česnakas, grietinė, paprika, pievagrybiai, poras, ryžiai, Vištienos filė, vištienos prieskoniai.

 
Vištienos kepsneliai su pievagrybių padažu

Vištienos kepsneliai su pievagrybių padažu

2 2 2 2 2

 

Kepsnelių gaminimas Vištieną be kaulo supjaustyti nedideliais kūbeliais, sūrį sutarkuoti burokine tarka,...

Gairės: druska, fermentinis sūris, kiaušiniai, krakmolas, majonezas, miltai, pienas, pipirai, sviestas, svogūnai, Vištiena, vištienos sultinys.

 
Virtinukai su mėlynėmis

Virtinukai su mėlynėmis

1 1 1 1 1

 

Iš miltų, vandens, kiaušinio ir druskos suminkome tešlą. Ji turi gautis pakankamai kieta, kad...

Gairės: mėlynes, cukrus, kiaušinis, miltai, vanduo.

 
Bulviniai lizdeliai

Bulviniai lizdeliai

1 1 2 2 2

 

Nuplauti bulves ir jas išvirti pasūdytame vandenyje. Atvėsusias nulupti, sumalti mėsmale ar gerai sugrūsti. Į...

Gairės: bulvės, kiaušinio trynys, konservuoti kukurūzai, kvietiniai miltai, svogūnas, virta dešra, virti grybai, žirniai, pienas, aliejus, prieskoniai bulvėms, spirgučiai.

 
Barankytės su faršu ir sūriu

Barankytės su faršu ir sūriu

1 1 1 1 1

 

Barankytes pamirkyti šiltame vandenyje 20-30 min. Kol jos mirksta, pasiruošti faršą. Į...

Gairės: Barankytės, faršas, kiaušinis, prieskoniai, česnakas, fermentinis sūris, majonezas, pomidorų padažas, įvairios daržovės.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų