Barankytės su faršu ir sūriu
- Ingredientai
20 vanilinių (arbatinių) barankyčių;
400 g faršo;
1 kiaušinis;
prieskoniai;
truputis česnako;
200 g fermentinio sūrio;
truputis majonezo;
pomidorų padažo;
įvairios daržovės pagal savo skonį (arba tiesiog salotų, tinka viskas).- Gaminimas
-
Barankytes pamirkyti šiltame vandenyje 20-30 min. Kol jos mirksta, pasiruošti faršą. Į faršą dėti kiaušinį, truputi česnako, prieskoniu, įpilti pora šaukštų aliejaus ir grietinės. Viską sumaišyti. Skardele iškloti foliją, truputi patepti aliejumi, tada dėti išmirkytas barankytes. Į jų vidų su kauburėliu pridėti faršo. Taip paruoštas barankytes dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti maždaug 180 temperatūroje apie 30 min.
Kol mūsų patiekalas kepa, susitarkuoti fermentinį sūrį ir pasipjaustyti šviežių daržovių (kokias mėgstate. Galima naudoti agurką ir pomidorą, bet tinka ir įvairios salotos). Ant iškeptų barankyčių su faršu viršaus dėti po šaukštelį majonezo ir užbarstyti tarkuoto sūrio. Dėti vėl į orkaitę, kad išsilydytu sūris.
Pasiruošti padažą: tiesiog lygiomis dalimis sumaišyti majonezą su pomidorų padažu. Į lėkštę dedame pasiruoštas daržoves (ar salotas), į indelį įpiltą padažą, keptas barankytes papuošti krapų šakele.
Gairės: Barankytės, faršas, kiaušinis, prieskoniai, česnakas, fermentinis sūris, majonezas, pomidorų padažas, įvairios daržovės.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Šašlykai su baklažanu ir cukinijomis





Mėsą supjaustyti gabaliukais (3 cm ilgio ir 1 cm storio). Nuluptą svogūną supjaustyti kubeliais, o nuluptą česnaką... |

Cepelinai





Žalias bulves nuskuskite, sutarkuokite ir išsunkite. Virtas bulves nulupkite, sumalkite arba sutrinkite ir... |

Kepta lydeka





Paruoštą lydeką nusausinkite, įtrinkite druska, pipirais, jeigu turite žuvies prieskoniais. Lydeką sudėkite į... |

Makaronų - grybų troškinys





Išvirkite makaronus, perliekite šaltu vandeniu arba įpilkite šlakelį aliejaus, kad nesuliptų.... |

Višta paruošta šventinei progai





Ištrinti vištą prieskoniais, palaikyti, kepti pasodinta ant stiklainiuko su vandeniu. Atvėsusią... |

Keptos bulvės su mėsa





Bulvės tarkuojamos su burokėlių tarką, Į sutarkuotas bulves įpilti truputi pieno, kad skystesnė masė būtų ir įdėti... |

Vegetariškas plovas





Paimam keptuvę, pilame šiek tiek vandens, beriame sultinio (arba dedame 1 kubelį). Kas nebijo šiek... |

Žemaičių blynai





Į sugrūstą bulvių košę įmušti vieną kiaušinį, berti krakmolo druskos ir išminkyti. Į... |

Makaronai su cukinijomis ir krevetėmis





Įkaitintame aliejuje apkepti česnaką (~1 min). Suberti cukinijas ir kepti, kol gražiai apkeps. Suberti krevetes ir... |

Lašiša su agurkais ir krapais





Orkaitę įkaitinti iki 230º C. Į kepimo indą supilti aliejų. Lašišos gabalus pabarstyti druska... |

Faršo krepšeliai





Faršą paruošti kaip kotletams. Daržoves supjaustyti ir pakepti keptuvėje. Iš faršo... |

Vištiena gabaliukais





Vištienos file supjaustyti gabalėliais (galima pabarstyti vištienos prieskoniais). Paruošti... |

Troškinukas





Labai paprastas paruošimas, tiesiog viska susmulkinti kubeliais, morką sutarkuoti ir išdėlioti... |

Vištiena grietinėlės ir sūrio padaže





Vištienos file supjaustyti šiaudeliais, apibarstyti vištienos prieskoniais ir palikti 10 min.... |

Troškinta kiauliena su pomidorais ir ryžiais





Kiauliena reikia supjaustyti ir apkepti įkaitintame svieste, kepinti apie 10 min. Suberti supjaustytą svogūną ir vėl... |