virtuvės mitų griovėjai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „virtuvės mitų griovėjai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „virtuvės mitų griovėjai“.
Stumbrienės dukra pakerėjo: mielumui nėra ribų
Lapkričio 4 dieną žinomi šalies žmonės susirinko į kolekcijos pristatymą, kurią Alfas Ivanauskas padovanojo Lietuvos nacionalinei Martyno Mažvydo bibliotekai. Kulinaras ir virtuvės mitų griovėjas prisipažino, kad kulinarijos knygas pradėjo kaupti nuo šešerių metų, rašoma pranešime spaudai.
Vaikystėje jam įdomiausia buvo gaminti saldumynus, vėliau perėjo prie lietuviškų patiekalų, paskui – prie kitų tautų įdomiausių, įvairiausių, netikėčiausių virtuvių.
Žinomi žmonės rytą pasitiko išskirtinės knygos pristatyme
Nuolat keliaujanti VMG komanda puikiai žino, kaip svarbu tinkamai atstovauti savo šaliai. Todėl vasarą pasitiko išleisdami knygą „99 Gifts to Discover in Lithuania“. Jos pristatymui pasirinko itin asmenišką vietą – VMG loftą, į kurį pakvietė svečius ypatingų pusryčių. „Rengdama šią knygą, mūsų komanda norėjo parodyti kitokį Lietuvos veidą. Iškėlėme sau tikslą padrąsinti mūsų šalies kūrėjus būti išskirtiniais ir įgyvendinti net ir beprotiškiausias idėjas.
Laimėtojus VMG „Kulinariniuose apdovanojimuose 2015“ rinks svečiai
Birželio 1 d. vyks „VMG kulinariniai apdovanojimai 2015“, kuriuose bus įvertinti kulinarinio pasaulio lyderiai. Šių metų intriga – laimėtojus rinks apdovanojimuose dalyvaujantys svečiai. Jų skaičius turėtų siekti 400. Pirmą kartą nacionaliniuose apdovanojimuose bus pasitelkta moderni balsavimo įranga, kurią jau dabar programuoja geriausi mūsų šalies IT specialistai. Šiemet VMG komanda žada dar įspūdingesnę ceremoniją nei pernai. Joje laukiama ir daug svečių iš užsienio.
Neįprasta akcija: Europos aikštėje blynus kepė „Virtuvės mitų griovėjai“
Besiruošdami pirmojo šalyje kulinarinio vadovėlio mokykloms išleidimui, žinomiausias Lietuvos kulinarinis projektas „VMG“ Europos aikštėje kepė blynus, siekdami pristatyti sveiką mitybą skatinančią akciją. „Norime paskatinti žmones gaminti namuose iš lietuviškos kilmės produktų. Tai yra paprasta. Štai iš tokių paprastų produktų, kad ir Europos aikštėje galime kepti blynus“, - rodydamas į ant stalo išdėliotas braškes, mėlynes, grietinę ir jau paruoštą tešlą sakė „VMG“ narys Alfas Ivanauskas.
„Virtuvės mitų griovėjai“ Lietuvos mokyklose įrenginės modernias kulinarijos klases
Kulinarijos šedevrais ir idėjomis nuolat stebinantys „Virtuvės mitų grovėjai“ artėjantį rudenį startuos su novatorišku socialinės atsakomybės projektu, kurio tikslas – Lietuvos mokyklose įrengti modernias kulinarijos klases. Garsieji virtuvės šefai tokiu būdu sieks paskatinti moksleivius savo kūrybiškumą atskleisti ir virtuvėje, mokys juos sveikos mitybos pagrindų, ves kulinarijos paskaitas.
R. Bransonas „Virtuvės mitų griovėjams“ už lietuvišką vakarienę padėkojo asmeniškai
Vakarienę lyderystės forumo „Forum One“ pranešėjams ir partneriams ruošę garsiausi Lietuvos kulinarai, „Virtuvės mitų griovėjai“, garbingiausiam svečiui – serui Richardui Bransonui – buvo parengę ne tik išskirtinį, modernią lietuvišką virtuvę pristatantį, meniu, bet ir pirmajam įteikė savo naująjį kulinarinį albumą. „Apie albumą kol kas nekalbame, nes jo oficialus pristatymas įvyks šiandien vakare.
„Virtuvės mitų griovėjai“ iš R. Bransonui sudaryto meniu siūlo pabandyti pasigaminti rūkytą ungurį
„Virtuvės mitų griovėjai“ iš R. Bransonui sudaryto meniu siūlo pabandyti pasigaminti šaltą užkandį. Vyšnių dūmuose rūkytas ungurys / įvairių spalvų burokėliai / anties trinys / krienų putos / žolelių aliejus / juodos duonos traškučiai 2 porcijoms Ungurys: 4-6 gabalėliai vyšnių dūmuose rūkyto ungurio, kurį reikia nulupti ir išfiletuoti.
„Virtuvės mitų griovėjai” atskleidė milijardieriui R. Bransonui rengiamos autentiškos vakarienės meniu
Garsiausia Lietuvoje kulinarų trijulė – „Virtuvės mitų griovėjai” – intensyviai ruošiasi jau šį savaitgalį vyksiančio lyderystės forumo „Forum One“ uždarymo vakarienei.
„Virtuvės mitų griovėjai“ siūlo užsiauginti violetinių pomidorų ir baltų agurkų
Virtuvėje stebinti nepaliaujantys „Virtuvės mitų griovėjai“ nuo šio pavasario ne tik dalinsis, kaip paprastai ir greitai gaminti ypatingo skonio ir išvaizdos patiekalus, bet ir pasiūlys najomis akimis pažiūrėti į savo auginamas daržoves bei priekonines žoles.
„Virtuvės mitų griovėjas“ Alfas negali atsispirti vištienai
„Labai mėgstu vištieną. Turbūt galėčiau iškart išvardinti gal penkiasdešimt patiekalų iš vištienos. Manau, kiekvienas iš mūsų galėtų“, – įsitikinęs vienas iš TV3 laidos „Virtuvės mitų griovėjai“ kūrėjų ir vedėjų, kulinaras Alfas Ivanauskas. Jis kartu su kolegomis Ali Gadžijevu ir Martynu Praškevičiumi jau šį sekmadienį, balandžio 14-ąją, 17.40 val. TV3 eteryje įrodys, kad vištiena gali virsti tikru stebuklu ant žiūrovų namų stalo.
REKLAMA
REKLAMA
I. Paksaitė-Stumbrienė: mano vyras gali pagaminti bet ką, net ir cepelinus
Pirmadienį vykęs „Virtuvės mitų griovėjų“ knygos „7 ingredientai draugams“ pristatymas sutraukė būrį įžymybių. Kulinarijos naujovėmis susidomėjo ir Inga Paksaitė-Stumbrienė su vyru Aivaru. Pasiteiravus, ar jų namuose dažnai verda puodai ir čirška keptuvės, I. Stumbrienė nedvejodama atsakė: „Be abejo – kadangi turim du mažus vaikučius, kuriems reikia sveiko ir šviežio maisto, visą laiką gaminam.
U. Skonsmanaitės dovana „Virtuvės mitų griovėjams“ – jos mamos kepta duona
Mamos kepta duona – pati skaniausia ir jai neprilygs jokie profesionalių virtuvės šefų gaminiai, – tuo tvirtai įsitikinusi televizijos laidų vedėja Ugnė Skonsmanaitė. Į „Virtuvės mitų griovėjų“ knygos „7 ingredientai draugams“ pristatymą ji atėjo nešina kepalėliu naminės duonos, kurį ir įteikė trims kulinarams Martynui Praškevičiui, Ali Gandžijevui ir Alfui Ivanauskui. Portalui Balsa.
B. Nicholson „Virtuvės mitų griovėjų“ vakarėlyje: kas geresni kulinarai – vyrai ar moterys?
„7 ingredientai draugams“ – taip vadinasi naujoji „Virtuvės mitų griovėjų“ knyga, į kurios pristatymą Vilniaus naktiniame klube „Exit“ pirmadienį susirinko visas būrys įžymybių. Tarp jų sukiojosi ir žavioji Beata Nicholson. Televizijos laidų vedėja, kulinarė ir receptų knygų autorė portalui Balsas.lt prisipažino, kad per renginį knygos pavartyti nespėjo, bet pirmasis įspūdis buvo geras: „Pavartyti dar nespėjau, bet einu ir dabar ją įsigysiu.
Antrosios „Virtuvės mitų griovėjų“ knygos pristatyme – gurmaniški užkandžiai ir būrys įžymybių
Žavieji kulinarijos chuliganai, „Virtuvės mitų griovėjai“ Alfas Ivanauskas, Ali Gadžijevas ir Martynas Praškevičius pristatė jau antrąją savo knygą – „7 ingredientai draugams“. Pirmadienio vakarą į sostinės klube „Exit“ vykusį pristatymą susirinko ne tik „šaukšto broliai“ – mėgėjai gaminti ir naujų skonių ieškotojai, bet ir būrys įžymybių: aktorius Aistis Mickevičius, renginių organizatorius Jogaila Morkūnas su savo drauge, stiliste Austėja Jablonskyte, vestuvių planuotoja Kristina Kaikarienė, s...
„Stiliaus nakties“ svečiams – saldainiai su valgomomis samanomis ir auksu
Praėjusią savaitę „Stiliaus nakties“ renginio svečiams buvo išdalinti ypatingi kvietimai, pavadinti „Priešnuodžiu nuo beskonybės“. Daug dėmesio ir pagyrų susilaukusį valgomąjį kvietimą taip pat kūrė „Virtuvės mitų griovėjai“.
„Džiaugiamės, kad praėjusią savaitę mūsų sukurtas renginio kvietimas visiems sukėlė geras emocijas ir priešnuodžiai nuo beskonybės suveikė“, - šypsosi Alfas.
Trys žavūs kulinarai išleido didžiausią virtuvės mitą sugriovusią knygą
„Virtuvės mitų griovėjai“ Martynas Praškevičius, Alfas Ivanauskas ir Ali Gadžijevas išleido savo pirmąją kulinarinę knygą, kurią pavadino simboliškai - „7 ingredientai“. Knygos šūkis ir pagrindinis sugriautas mitas - kad skaniam maistui reikia daugybės mistiškų produktų ir begalės laiko. Anot knygos autorių, tai visiška netiesa, dažniausiai pakanka septynių žemiškų, kasdienių produktų ar prieskonių, o kartais ir dar mažiau.
Kaip Lietuva šventę švęs
Didžiausių metų švenčių išvakarėse savaitraštis „Ekonomika.lt“ domėjosi, kokių viešų ir privačių renginių bus pasiūlyta lietuviams. Didieji miestai gyventojų dėmesiu viešiesiems renginiams pasigirti negali, o verslininkai džiaugiasi sėkmingu sezonu.
Didžiųjų miestų savivaldybės šiemet viešiesiems renginiams, palyginti su praėjusiais metais, netaupė, tačiau kai kurių savivaldybių atstovai tvirtina, kad renginiai didelio gyventojų dėmesio nesulaukia.
Cepelinų ar natūralumo link?
Akimis perbėgęs senamiestyje prisiglaudusių kebabinių, greitojo maisto ir čeburekinių iškabas, nejučia susimąstai – taip gyvenimas mus ar mes jį? Kur nuvesti į svečius užsukusį užsienietį, kad nebūtų gėda ir netektų alkūnėmis stumdytis prie svetimos kultūros maisto „ambasadų“? Ar turime slaptų kozirių, kuriais galėtume numušti itališkus, prancūziškus ir kitus tūzus? Apie tai kalbamės su Alfu Ivanausku – „virtuvės mitų griovėju“.
Kas paskatino kurti projektą „Virtuvės mitų griovėjai“?
Pirmiau...
A. Ivanauskas Dž. Oliveriui pagamintų silkės su burokėlių sniegu
Apie lietuviškos virtuvės paslaptis jau išleista gausybė knygų, bet noras eksperimentuoti ir ieškoti naujų skonių gurmanams neleidžia užmigti naktimis. Lietuvoje neseniai pasirodė Niki Segnit knygos „Skonio žinynas: skonių deriniai, receptai ir idėjos išradingam virėjui“, kurią pristatė žinomas gurmanas Alfas Ivanauskas.
Į klausimą, ar lietuviai atviri kulinarijos naujovėms, vienas projekto „Virtuvės mitų griovėjai“ kulinarų A. Ivanauskas sakė: „Taip, bet tikrai ne visi.
Lietuvos įžymybėms pristatyta mitybos maldaknygė
Jau kuris laikas pramogų pasaulyje sklando sveikos mitybos ir gurmaniškos kulinarijos virusas ir žinomi žmonės itin aktyviai domisi ne tik naujausiomis kulinarijos tendencijomis, bet ir stengiasi maitintis kuo ekologiškiau, tad Niki Segnit knygos „Skonio žinynas: skonių deriniai, receptai ir idėjos išradingam virėjui“, išleistos knygos pristatymas sulaukė daug Lietuvos pramogų pasaulio atstovų.
„Virtuvės mitų griovėjų“ sezono uždarymas – su balta mišraine
Pirmojo kulinarinės laidos „Virtuvės mitų griovėjai“ sezono uždarymą Ali, Alfas ir Martynas pavertė bendrais pramogų pasaulio atstovų pietumis. Paskutinėje šio sezono laidoje, kurią TV6 žiūrovai pamatys jau liepos 2 dieną 12.00 val.
J. Smoriginas kritikos pažėrė ir „Virtuvės mitų griovėjams“
Šio šeštadienio kulinarinės TV6 laidos „Virtuvės mitų griovėjai“ svečias – žymusis Lietuvos baletmeisteris, reiklusis choreografas Jurijus Smoriginas.
V. Šapranauskas „Virtuvės mitų griovėjams“ pasiūlė mėšlo
Šio šeštadienio kulinarinės TV6 laidos „Virtuvės mitų griovėjai“ svečias – populiarus aktorius ir skandalingas televizijos laidų vedėjas Vytautas Šapranauskas vietoj medaus virtuvėje siūlė naudoti mėšlą ir sakus! O išvydęs produktus, su kuriais laidos vedėjai Alfas Ivanauskas, Ali Gadžijevas ir Martynas Praškevičius griovė mitą, jog vakarėlių užkandžiai negali būti originalūs, aktorius pasiūlė gaminti pomidorų trąšas.
Ko restoranuose M. Petruškevičiui priberia į patiekalus?
Kodėl „Mados reido“ vedėjas Mantas Petruškevičius niekada pats neruošia valgio, net ir savo namuose?
Tai paaiškės ypač atvirame Manto pokalbyje su „Virtuvės mitų griovėjais“ jau šį šeštadienį 12.00 val. TV6 eteryje. Stilistas taip pat papasakos ko kartais restoranuose jam priberia į patiekalus ir kodėl bulviniai blynai jam asocijuojasi su botoksu.
Standartus laužantys kulinarai Ali ir Marčius šį šeštadienį keps jūra dvelkiančius blynus ir pomidorinius blynelius.
Ką O. Koršunovas ir Jazzu veikė vienoje valtyje?
Sutikite, įmantrius patiekalus ruošti plaukiant valtimi sudėtinga. Tačiau TV6 laidos „Virtuvės mitų griovėjai“ vyrukai – Marčius, Ali ir Alfas – į pagalbą pasikvietę dainininkę Jazzu ir režisierių Oskarą Koršunovą šį mitą sugriovė.
Įvairių šalių teatro gerbėjus originaliais sprendimais stebinantis O. Koršunovas buvo apstulbintas kulinarų išmone. Anot jo, tokia iškyla ant vandens puikiai tinka žvejams, o Jazzu sakė, kad tai gera pramoga romantikos pasiilgusiems įsimylėjėliams.
Vilniaus mero kabinete – kiaušinių virimas ant virdulio
Kulinarinės laidos „Virtuvės mitų griovėjai“ vyrukai – Alfas Ivanauskas, Ali Gadžijevas ir Martynas Praškevičius – nesiliauja stebinę. Šį kartą jie pasišovė įrodyti, jog paruošti visavertį ir skanų patiekalą galima net biure. Drąsiai žengę į sostinės savivaldybę vyrukai sugriovė mitą, jog valdininkai ar kiti biuro darbuotojai turi tenkintis šaltais užkandžiais arba pašildytu greitu maistu.
Ledai iš grikių
„Grikiai – nepelnytai nuvertinamos kruopos. Daugelis žino, kad jos nepaprastai maistingos ir turi naudingų medžiagų, tačiau mano, jog tinka tik garnyrui“, – sako TV6 laidos „Virtuvės mitų griovėjai“ vedėjas Alfas Ivanauskas. Jis su kolegomis Martynu Praškevičiumi ir Ali Gadžijevu pasišovė įrodyti, kad grikiai gali tapti neišsenkamu kulinarinio įkvėpimo šaltiniu. Tuo įsitikino kulinariniame lofte viešėjusi „69 danguje“ narė ir „Ūkininkas ieško žmonos“ vedėja Nijolė Pareigytė.