Į „Virtuvės mitų griovėjų“ knygos „7 ingredientai draugams“ pristatymą ji atėjo nešina kepalėliu naminės duonos, kurį ir įteikė trims kulinarams Martynui Praškevičiui, Ali Gandžijevui ir Alfui Ivanauskui.
Portalui Balsa.lt Ugnė papasakojo, kad vienos laidos filmavimo metu ji „Virtuvės mitų griovėjams“ prasitarė, kad lietuviškų patiekalų beveik negamina. „Tačiau mano mamytė kepa skaniausią duoną pasaulyje“, – pareiškė mergina. Alfas tuomet pajuokavo: „Nejaugi skanesnė už mūsų?“ „Aš, aišku, atsakiau, kad taip, nes tai yra mamos duona. Ir štai: mano mamytės duona atkeliavo Alfui paragauti“, – prisiminimais, kaip gimė dovanos idėja, juokdamasi pasidalijo U. Skonsmanaitė.
U. Skonsmanaitė teigė pati taip pat mokanti ir mėgstanti pasisukioti virtuvėje, bet užimta mergina retai randa tam laiko: „Be abejo, gaminu, bet, kaip aš sakau, kad ir kaip mėgčiau gaminti ir skaniai valgyti, šiuo metu gyvenimo tempas ir ritmas nepadeda to daryti.“
„Pas „Mitų griovėjus“ gaminau savo mėgiamą guacamole (kreminė užtepėlė, kurios pagrindą sudaro avokadai, – red past.), o šiaip labiau mėgstu eksperimentuoti – ir save nustebinti, ir kitus“, – paklausta apie „firminį“ patiekalą sakė U. Skonsmanaitė.
Ar kiekvienas vyras turėtų mokėti gaminti? „Taip, žinoma! – nedvejodama atsakė. – Labai smagu vienas kitam pagaminti, draugus nustebinti. Man patinka, kai vyrai gamina. Labai!“ – juokdamasi pokalbį baigė žavi tamsiaplaukė.
Daugiau renginio akimirkų – Balsas.lt nuotraukų galerijoje: