• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Garsiausia Lietuvoje kulinarų trijulė – „Virtuvės mitų griovėjai” – intensyviai ruošiasi jau šį savaitgalį vyksiančio lyderystės forumo „Forum One“ uždarymo vakarienei. Sekmadienio vakarą tiesiai iš konferencijos į Kauno Rotušę ragauti autentiškų lietuviškų patiekalų susirinks įvairiatautė garbingų svečių publika: britų milijardierius seras Richard Branson, „Angry Birds“ žaidimo guru suomis Peter Vesterbacka, grupės „Scorpions“ lyderis vokietis Rudolf Schenker ir dar per 40 kitų forumo pranešėjų, renginio partnerių, Lietuvos verslo lyderių.

Garsiausia Lietuvoje kulinarų trijulė – „Virtuvės mitų griovėjai” – intensyviai ruošiasi jau šį savaitgalį vyksiančio lyderystės forumo „Forum One“ uždarymo vakarienei. Sekmadienio vakarą tiesiai iš konferencijos į Kauno Rotušę ragauti autentiškų lietuviškų patiekalų susirinks įvairiatautė garbingų svečių publika: britų milijardierius seras Richard Branson, „Angry Birds“ žaidimo guru suomis Peter Vesterbacka, grupės „Scorpions“ lyderis vokietis Rudolf Schenker ir dar per 40 kitų forumo pranešėjų, renginio partnerių, Lietuvos verslo lyderių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai, ko gero, bus pati prabangiausia Lietuvoje organizuota vakarienė, pristatanti lietuviškos virtuvės tradicijas. Jai pasiruošti reikia ir laiko, ir pastangų. Pagal sudarytą išskirtinį meniu iš ūkininkų užsakyti patiekalams reikalingi ingredientai, tokie kaip unguriai ar danielių mėsa, dalį daržovių skinsime iš „Virtuvės mitų griovėjų” daržo, ankstyvą medų kopinėsime iš mūsų avilių, patys miške rinksime valgomas samanas. Be to, vakarienei specialiai sukomplektuoti ir į Lietuvą atsiųsti prabangūs “iittala” indai, kurie bendrai verti apie 70 tūkstančių litų”, - pasakojo kulinaras Alfas Ivanauskas.

REKLAMA

Vienas iš “Forum One” iniciatorių verslininkas Vladas Lašas sakė, kad užmanymas surengti lietuvišką vakarienę būtent su „Virtuvės mitų griovėjais“ kilo siekiant naujai pristatyti mūsų šalį tokiai įvairiatautei auditorijai.

„Po dviejų dienų idėjų puotos forume, šios vaišės, tikiuosi, bus kaip desertas – dar vienas malonus įspūdis, kurį po intensyvių susitikimų, paskaitų ir pokalbių iš mūsų šalies išsiveš garbingiausi forumo svečiai. Man, kilusiam iš Kauno, džiugu ir tai, kad miesto vadovai įvertino šio įvykio svarbą, todėl turime galimybę vakarienei svečius pakviesti į pačią miesto širdį – Kauno Rotušę,” – sakė V.Lašas.

REKLAMA
REKLAMA

Vakarienės meniu sudarytas vadovaujantis lietuvių virtuvės tradicijomis, kurios bus pristatomos moderniai ir stilingai. „Mes apsiėmėme ne tik sukurti patiekalus ir organizuoti vakarienę, bet ir konceptualiai dekoruoti stalą bei renginio svečiams pristatyti kiekvieną patiekalą taip, kad jie turėtų progą pažinti ir kuo geriau suprasti, kuo ypatinga mūsų šalies virtuvė”, - sakė Alfas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vakarienėje iš penkių dalių bus patiekiami trijų rūšių užkandžiai, pagrindinis patiekalas ir desertas. Visi patiekalai bus derinami su trim vynais, kuriuos išrinko kompanijos „Liviko“ gėrimų ekspertai: prancūzišku „La Grand Noir Chardonnay”, ispanišku „Bodega Aster 1 Reserva” ir čilietišku „Cono Sur Reserva Syrah”. Vietoje įprasto aperityvo – šampano, svečiai bus pasitikti modernia jo alternatyva – gaiviu, sodos vandens burbuliukais prisodrintu kokteiliu „Grey Goose Le Fizz” su premium klasės „Grey Goose” degtine, pagardinta medumi, mėtos lapais ir citrina.

REKLAMA

Pasitikimo užkandis – visiems žinomas, stilingai patiektas šviežias agurkėlis ir pirmojo sodo medus. Pirmam šaltam užkandžiui garbingiems svečiams bus patiektas vyšnių dūmuose rūkytas ungurys su įvairių spalvų burokėliais, anties tryniu, krienų putomis, žolelių aliejumi ir juodos duonos traškučiais.

Karštam užkandžiui svečiai ragaus troškintos veršienos žandenomis su kvietinėmis kruopomis, miško grybais, salierų putėsiais ir skrudintomis samanomis. Ypatingiausias iš visų bus pagrindinis patiekalas – keptas danielius, patiekiamas su jaunomis bulvytėmis, troškintais svogūnais, skudintais lazdyno riešutais, petražolių koše, pastarnokų putėsiais ir džiovintų baravykų pudra.

REKLAMA

Galiausiai, desertui bus skanaujamas cilindro formos medaus tortas su džiovintų slyvų šerbetu, šviežiomis sezoninėmis uogomis, „Žagarės” trauktine ir avių pieno jogurto koralu. Vakaro pabaigai – maža nuodėmė vakarienės koncepcijai – specialiai paruošta itališka „Pellini“ kava.

Vakarienės stalas bus dekoruojamas lietuviško miško tematika: samanomis, šakomis ir uogomis.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

MENIU

Aperityvas: „Grey goose Le fizz” kokteilis

Šaltas užkandis: vyšnių dūmuose rūkytas ungurys, įvairių spalvų burokėliai, anties trinys, krienų putos, žolelių aliejus, juodos duonos traškučiai, La Grand Noir Chardonnay (Prancūzija, baltas)

Karštas užkandis: 8 val. žemoje temperatūroje troškintos veršio žandenos, kvietinės kruopos,  miško grybai, salierų putėsiai, skrudintos samanos, Bodega Aster 1 Reserva (Ispanija, raudonas)

REKLAMA

Pagrindinis patiekalas: keptas danielius, jaunos bulvytės, troškinti svogūnai, skrudinti lazdyno riešutai, petražolių košė,  pastarnokų putėsiai, džiovintų baravykų pudra, Cono Sur Reserva Syrah (Čilė, raudonas)

Desertas: medaus torto cilindrai, džiovintų slyvų šerbetas, šviežios uogos, Žagarės trauktinė, avių pieno jogurto koralas, specialiai paruoštos „Pellini” kavos puodelis

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų