Jau kuris laikas pramogų pasaulyje sklando sveikos mitybos ir gurmaniškos kulinarijos virusas ir žinomi žmonės itin aktyviai domisi ne tik naujausiomis kulinarijos tendencijomis, bet ir stengiasi maitintis kuo ekologiškiau, tad Niki Segnit knygos „Skonio žinynas: skonių deriniai, receptai ir idėjos išradingam virėjui“, išleistos knygos pristatymas sulaukė daug Lietuvos pramogų pasaulio atstovų.
Ar įsivaizduojate kulinarijos knygą be vaizdingų nuotraukų ir įsakmiu tonu parašytų receptų? Tikriausiai ne, bet kaip pristatymo metu sakė vienas „Virtuvės mitų griovėjų“ Alfas Ivanauskas, ši knyga veikiausiai bus po ranka kiekvienam mėgstančiam gaminti ir savo mityba besirūpinančiam žmogui, nes vietoje receptų, joje pateikiama beveik 1000 įvairių maisto produktų derinių.
„Ši knyga yra labai išskirtinė savo turiniu ir labai džiaugiuosi, kad būtent virtuvės gurmanai tapo šios knygos ambasadoriais. Šioje knygoje nėra nei vieno paveikslėlio, bet joje yra daugybė įdomių skyrių apie tai, kaip derinti skirtingus maisto produktus, prieskonius. Skaitytojas galės atrasti naujus skonių derinius, apie kuriuos anksčiau galbūt niekada nesusimąstė“, – kalbėjo A. Ivanauskas.
Kaip ir dera su kulinarijos paslaptimis susijusiai knygai – pristatymo metu ji buvo ištraukta iš orkaitės. Vakaro metu buvo pristatyta ne tik knyga, bet svečiai pavaišinti gurmaniškais užkandžiais ir vynu, kurio etiketėse visame pasaulyje puikuojasi užrašas lietuvių kalba.
Tarp vakaro svečių buvo galima sutikti Seimo narę Ingą Valinskienę, atlikėją Ingridą Martinkėnaitę su dukrele Marija, atlikėją Justę Arlauskaitę – Jazzu, žinomą manekenę Aistę Jasaitytę. Su svečiais jaukiai šnekučiavosi stiliaus guru Mantas Petruškevičius. Šiek tiek pavėlavusi į renginį atskubėjo ir savo kulinarijos knygą išleidusi šiuo metu mokslus Lietuvos dailės akademijoje kremtanti Agnė Jagelavičiūtė.Vakaro pabaigoje užsuko Inga Stumbrienė su vyru Aivaru Stumbru.