• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Virtuvės mitų griovėjai“ iš R. Bransonui sudaryto meniu siūlo pabandyti pasigaminti šaltą užkandį.

„Virtuvės mitų griovėjai“ iš R. Bransonui sudaryto meniu siūlo pabandyti pasigaminti šaltą užkandį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyšnių dūmuose rūkytas ungurys / įvairių spalvų burokėliai / anties trinys / krienų putos / žolelių aliejus / juodos duonos traškučiai

REKLAMA

2 porcijoms

Ungurys: 4-6 gabalėliai vyšnių dūmuose rūkyto ungurio, kurį reikia nulupti ir išfiletuoti.

Druskoje kepti burokėliai: 1 vidutinis virtas geltonas burokėlis 1 raudonas virtas burokėlis 1 kg druskos 1 kiaušinio baltymas Burokėlius gausiai užpilti jūros druska, sumaišyti su vieno kiaušinio baltymu. Kepti 200 laipsnių temperatūroje apie valandą.

REKLAMA
REKLAMA

2 anties kiaušiniai: 63 laipsnių temperatūroje virti apie 50 min. Išvirusį kiaušinį pakišti po šaltu vandeniu ir atskirti trynį nuo baltymo.

Burokėlių granita: 4 virti burokėliai 2 šaukštai obuolių acto druskos Išvirtus burokėlius pasūdyti, įpilti du šaukštus baltojo acto. Sutrinti iki vientisos masės ir užšaldyti. Patiekiant gramdyti šakute.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žolelių aliejus: 400 g šviežių petražolių 400 g saulėgrąžų aliejus Plakti kokteilinėje apie 7 min., kol įkais aliejus, perkošti per sietelį. * likutį supilti į stiklainį ir galite dar kelias savaites laikyti šaldytuve.

Krienų puta: 100 g naminių krienų 200 g grietinėlės druskos Grietinėlę ir krienus sumaišyti ir palikti šaldytuve per naktį, kad grietinėlė persismelktų krienų skonio. Po nakties masę perkošti per sietelį ir supilti į ISI plafonelį. Prisotinti angliarūgše (1 balionėlis), kelis kartus krestelti (svarbu neperplakti). Serviruoti galima su įvairiomis žolelėmis ir sodo gėlėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų