Vyšnių dūmuose rūkytas ungurys / įvairių spalvų burokėliai / anties trinys / krienų putos / žolelių aliejus / juodos duonos traškučiai
2 porcijoms
Ungurys: 4-6 gabalėliai vyšnių dūmuose rūkyto ungurio, kurį reikia nulupti ir išfiletuoti.
Druskoje kepti burokėliai: 1 vidutinis virtas geltonas burokėlis 1 raudonas virtas burokėlis 1 kg druskos 1 kiaušinio baltymas Burokėlius gausiai užpilti jūros druska, sumaišyti su vieno kiaušinio baltymu. Kepti 200 laipsnių temperatūroje apie valandą.
2 anties kiaušiniai: 63 laipsnių temperatūroje virti apie 50 min. Išvirusį kiaušinį pakišti po šaltu vandeniu ir atskirti trynį nuo baltymo.
Burokėlių granita: 4 virti burokėliai 2 šaukštai obuolių acto druskos Išvirtus burokėlius pasūdyti, įpilti du šaukštus baltojo acto. Sutrinti iki vientisos masės ir užšaldyti. Patiekiant gramdyti šakute.
Žolelių aliejus: 400 g šviežių petražolių 400 g saulėgrąžų aliejus Plakti kokteilinėje apie 7 min., kol įkais aliejus, perkošti per sietelį. * likutį supilti į stiklainį ir galite dar kelias savaites laikyti šaldytuve.
Krienų puta: 100 g naminių krienų 200 g grietinėlės druskos Grietinėlę ir krienus sumaišyti ir palikti šaldytuve per naktį, kad grietinėlė persismelktų krienų skonio. Po nakties masę perkošti per sietelį ir supilti į ISI plafonelį. Prisotinti angliarūgše (1 balionėlis), kelis kartus krestelti (svarbu neperplakti). Serviruoti galima su įvairiomis žolelėmis ir sodo gėlėmis.