sušiai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „sušiai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „sušiai“.
Artėja Kūčios: kunigas pasakė, ką dėti ant stalo, kad nebūtų gėda
Nenumaldomai artėjant gražiausioms metų šventėms, žmonės skuba pirkti maisto prekių ir svarstyti, kaip paruošti Kūčių stalą. Kartais, per skubėjimą ir susipynus šiuolaikinėms tendencijoms, yra užmirštama apie tikrąsias vertybes, Advento esmę ir Kūčių metu ruošiamą tradicinį, lietuvišką maistą. Kunigai įvertina, ką jie mano apie sušius bei kitus neįprastus valgius ant šventinio stalo.
Naminiai sušiai: pasigaminti visai nesunku, o skonis – nustebins
Kaip pasakoja TV3 laidos „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė, dabar užkandžių dėžutės gyvena geriausią savo gyvenimą. Neštis maistą į mokyklą yra normalu ir dažnai net rekomenduojama. Tad visą laidą K. Starkienė skyrė užkandžiams, kuriuos galima neštis į mokyklą, darbą, iškylą ar pasigaminti greitiems priešpiečiams. Tai – paprasti, bet labai skanūs patiekalai. Šį kartą kulinarė parodė, kaip pasigaminti naminius sušius.
Restoranų išradingumas stebina – kvietė ragauti sušių su svirpliais
Restoranų virtuvėse buvo įsikūrę bauginantys personažai ar jų atributika, o tiksliau – jais virtę patiekalai. Ant klientų stalų keliavo vorai iš alyvuogių, raganų pirštai ir šluotos iš tešlos, ir net tamsybių būtybės iš juodų sušių su džiovintais vabzdžiais. Restoranai kiekvienai šventei ruošia specialų meniu ir taip vilioja klientus.
Tobulo skonio naminiai sušiai: paprasčiau nebūna
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams.
Marčios poelgis per šventes sukrėtė anytą Rimą: „Nepamiršiu niekada“
„Štai praūžė Kūčios, šventos Kalėdos ir šventės, kurių visi laukėme. Man taip smagu, kai į mano namus suguža gausi šeima – atvyksta dukra su vyru bei vaikais, sūnus su marčia. Jie vaikų dar neturi, tačiau su dovanomis ir gera nuotaika visada mus aplanko“, – rašo tv3.lt laišką atsiuntusi Rima.
Deja, šiemet martelė, kurią gerbiu ir myliu, mane paliko be žado.
Kai likus porai dienų iki Kūčių skambino paklausti, ką atsivežti, pasakiau, kad nieko nereikia ir viskuo pasirūpinsiu pati.
Gydytojas niekada nepirktų šių produktų: nustebsite, kokių
Gastroenterologas, atskleidęs, kodėl dažniausiai neperka ir nevalgo tam tikrų supakuotų maisto produktų parduotuvėje, daugumai žmonių sukėlė didžiulę nuostabą. Jis taip pat ragina žmones atsižvelgti į jo patarimus ir juos prisiminti, kuomet vyksite pietauti ar alkani užsuksite į maisto parduotuvę.
Tie, kurie yra bent kartą gyvenime apsinuodiję maistu, žino, koks tai yra nemalonus sveikatos sutrikimas.
Receptas. "Sushi" lietuviškai
INGREDIENTAI: 1 vienetas silkių (ZIGMO file) 6 vienetai bulvių (virtos) 1 vienetas morkų (virtos) 0.5 vieneto burokėlių (virti) 1 vienetas agurkų (marinuoti) 0.5 vieneto kiaušinių (virti) 50 gramų majonezo 0.5 vieneto svogūnų Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Virtas bulves sumalti mėsmalėje, kitas daržoves ir kiaušinį supjaustyti pailgomis juostelėmis.
Receptas. Sushi su šaltai rūkyta lašišos filė
INGREDIENTAI: 100 gramų lašišų 1 stiklinė ryžių (specialūs suši) 6 valgomieji šaukštai acto (ryžių) 2 lapai jūros dumblių lapų 0.5 vieneto aguročių 5 vienetai krabų lazdelių Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Ryžių paruošimas: ryžius perlieti vandeniu ir virti pagal instrukciją ant pakelio. Ryžiams išvirus supilti actą, gerai išmaišyti ir palikti atvėsti.
Vaistininkas įspėja: šiukštu nedėkite 1 patiekalo ant Kūčių stalo
Šv. Kalėdos – krikščioniška šventė, subtiliai praturtinta pagoniškosios kultūros bruožais.
Todėl žvilgsnis į protėvių tradicijas bei pasididžiavimas mūsų tautos unikalumu padeda sugrįžti atgal – tai svarbu ir ruošiant Kūčių bei Kalėdų stalą artimiesiems, sako Telšiuose jau 25 metus vaistininku dirbantis Kęstutis Beržinis.
Nedėkite ant Kūčių stalo sušių
„Jei Kalėdų stalas šventinis, jis būtinai turi būti tradicinis – ko ir kaip tėvai ar seneliai išmokė.
Atidžiau į užsisakytą patiekalą įsižiūrėjęs vyras nustėro – vaizdelis sukėlė šleikštulį
Užsisakęs sušius viename geriausiai vertinamų Klivlando, JAV, restoranų vyras to išvysti nesitikėjo. Atidžiau įsižiūrėjęs į patiekalą jis pastebėjo, kad jame kažkas juda. Incidento vaizdeliu jis pasidalijo socialiniuose tinkluose.
Įraše matyti, kad viename sušyje rangosi parazitas. Anot įrašu platformoje „Reddit“ pasidalijusio kliento, didelė sušių lėkštė jam atsiėjo 90 JAV dolerių.
REKLAMA
REKLAMA
Suši meistrai atskleidė gaminimo namuose paslaptis: nedarykite šių klaidų
Šiandien maisto gaminimas namuose sparčiai populiarėja, nemaža dalis žmonių ieško įkvėpimo egzotiškose Tolimųjų Rytų šalių virtuvėse. Visgi, norint valgyti gardžius ir šviežius patiekalus su jūros gėrybėmis, naudinga žvilgtelėti į profesionalų virtuvės užkulisius.
Vertingais patarimais ir ypatingo padažo paslaptimis dalinasi kvalifikuoti, kiekvieną dieną iš įvairių jūros gėrybių sušius, salotas, sriubas ir kitus patiekalus ruošiantys „Sushi Out“ gamybos meistrai.
Į šią vietą plūsta iš visos Lietuvos: kauniečiams pasisekė labiau nei kitiems
Rudeniniai sekmadieniai – Prancūziškas kinas ir sušiai. Jau kurį laiką taip mes leidžiame savo paskutinę savaitės dieną.
Tai tapo mūsų laikina tradicija ir nors nusprendžiau atskirai nekomentuoti visų ragautų sušių, bet pagalvojau, jog būtų nesąžininga jei nepaminėčiau mums labiausiai patikusios vietos – Sushi Masters.
Taip, Jūs supratote teisingai – Ančių Medžioklė rekomenduoja keliauti ir valgyti sušius Kaune.
Populiarioje sostinės kavinėje jaunuolis paplūdo krauju
Neramus penktadienio vidurdienis Vilniuje. Konstitucijos pr.20 esančiame sušių restorane „Sushi Express“ jaunuolis tyčia ėmė save žaloti ir paplūdo krauju. Apie tai tv3.lt informavo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas Paulius Radvilavičius. Greitosios medicinos pagalbą į restoraną iškvietė darbuotoja, kuri pranešimo metu teigė, jog restorane lankytojas ėmė save žaloti ir paplūdo krauju, taip išgąsdindamas kitus lankytojus ir personalą.
Rusė apkaltino sušių suktinukus, „privertusius“ ją užsiimti oraliniu seksu
Viena Maskvos gyventoja policijoje parašė pareiškimą, kuriame skundėsi savo nauju pažįstamu, kuris, kaip ji įtaria, kažko pribėrė jai į maistą. Mergina pasiskundė policijai dėl sušių rinkinio, kuris tariamai privertė ją užsiimti oraliniu seksu su nauju pažįstamu, skelbiama „Mash“. Pasakojama, kad ji su vienu jaunuoliu, su kuriuos susipažino soc. tinkluose, nuėjo į pasimatymą.
Naminiai kepti sušiai: taip lengvai jų gaminti dar nebandėte!
Sušių variantų tikrai daug, tačiau išbandykite šį variantą su pačiais paprasčiausiais ingredientais. Įdarui galima rinktis nuo agurko, avokado iki krevečių, omleto, krabų lazdelių, majonezo, ikrų.
Skelbia gniuždančią žinią sušių mėgėjams: nustatė mirtiną pavojų
Kiekvienas patiekalas ar maisto produktas turi savo riziką ir pavojų, jeigu bus nesilaikoma tam tikrų taisyklių. Dažnas apie tai pamiršta, kai vienas ar kitas patiekalas tampa masiškai populiarus, madingas. Mokslininkai skelbia, kad taip šįkart nutiko su itin pastaruoju metu populiaru maistu – sušiais. Dažniau nurodant jo naudą, privalumus, pamirštamos taisyklės ir grėsmės. O jų tikrai yra. Kaip nurodoma specialistų ataskaitose, dėl žalio maisto vartojimo, didėja grėsmė užsikrėsti parazitais.
7 japoniški skanėstai, užkariavę visą pasaulį
Japonija – tolima ir egzotiška šalis, visą pasaulį žavinti savo išskirtine kultūra, technologiniais pasiekimais bei sparčiai populiarėjančia virtuve. Japonų patiekalai greitai paruošiami, jiems naudojama daug šviežios ir kokybiškos žuvies, jūros gėrybių, įvairių daržovių, mėgstančius ryškesnį skonį gelbsti padažai ar aliejuje gruzdinti užkandžiai, o smaližius nesunku papirkti meno kūrinius primenančiais japoniškais desertais.
Lietuviai didžkukulius iškeitė į sušius ir kebabus (II)
Lietuva, nuo seno buvusi cepelinų tėvyne, pamažu virsta sušių ir kebabų kraštu.
Apie tai, kiek Lietuvoje veikia sušių barų ir kebabų kioskų, bei kiek turkų ir japonų gyvena Lietuvoje, buvo rašyta pirmoje straipsnio dalyje. Antroje skaitykite apie konkurenciją plėtojant sušių verslą bei kebabų verslininkų nenorą viešinti savo verslo detalių.
Lietuviai didžkukulius iškeitė į sušius ir kebabus (I)
Lietuva, nuo seno buvusi didžkukulių tėvyne, pamažu virsta sušių ir kebabų kraštu.
Nors Lietuvą nuo Turkijos skiria beveik 2 tūkst. kilometrų, o Japonija nutolusi kone keturis kartus tiek, nacionalinio japonų patiekalo – sušių – bei turkų virtuvės pasididžiavimo – kebabų – Lietuvoje galima suvalgyti vis daugiau skirtingų vietų.
Idėjos lietuviškam Kūčių stalui iš japonų virtuvės: vietoj tradicinės silkės – sušiai
Prieš didžiąsias metų šventes virtuvėse darosi karšta. Ką patiekti ant šventinio Kūčių stalo, jei metai iš metų ruošiamos silkės jau pabodo, o svečius norisi nustebinti gardžiomis naujovėmis? Suskubusiems ieškoti idėjų šventinei vakarienei į pagalbą skuba pirmasis lietuviškas sušių gaminimo vadovėlis „Sushi. Nuo A iki Z“.
Vyriausiojo „Sushi Express“ meistro Vytauto Bukausko kruopščiai atrinkti ir knygoje pateikti receptai ne tik paįvairins tradicinį lietuvišką Kūčių stalą, bet jį ir papuoš.
V. Pauliukaitis nosį „pabalnojo“ stilingais akiniais
Režisierius ir televizijos laidų vedėjas Vytenis Pauliukaitis iš tų vyrų, kurie negali atsispirti stilingiems aksesuarams. Viename vakarėlyje vyras visus nustebino nauju savo įvaizdžiu. Pramogų šou verslo atstovas savo nosi „pabalnojo“ naujais akiniais.
V. Pauliukaitis ištikimas klasikiniam stiliui: jis negali atsispirti juodos spalvos švarkams, taip pat marškiniams.
Kinų išradimas – sušiai iš užpilamų miltelių
Kinai pasaulį stebina netikėtais išradimais. Net jei jie griauna visos šalies tradicijas. Kinijos parduotuvėse atsirado sušių gamybai skirtų rinkinių, kuriuose produktai „gaunami“, į specialius tirpalus įmaišius miltelių.
Vaizdo siužete – rinkinio turinys, kuomet sušių gamybai tereikia tirpalų ir miltelių, apsieinant be ryžių ir jūros gėrybių produktų.