• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš didžiąsias metų šventes virtuvėse darosi karšta. Ką patiekti ant šventinio Kūčių stalo, jei metai iš metų ruošiamos silkės jau pabodo, o svečius norisi nustebinti gardžiomis naujovėmis? Suskubusiems ieškoti idėjų šventinei vakarienei į pagalbą skuba pirmasis lietuviškas sušių gaminimo vadovėlis „Sushi. Nuo A iki Z“.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausiojo „Sushi Express“ meistro Vytauto Bukausko kruopščiai atrinkti ir knygoje pateikti receptai ne tik paįvairins tradicinį lietuvišką Kūčių stalą, bet jį ir papuoš. Visi receptai pritaikyti lietuviškai virtuvei, todėl juos pagaminti visai nesudėtinga bei paprasta.

REKLAMA

Be to, idėja Kalėdinį stalą pagardinti japoniškais patiekalais – sveika alternatyva kaloringai lietuviškai virtuvei, todėl nerimaujantys nuo švenčių stalo pakilti pasunkėję gali ramiau atsikvėpti.

Kaip teigia knygos sudarytoja, leidyklos „Obuolys“ projektų vadovė Raminta Nagelytė, sušiams Lietuvoje vis populiarėjant žmonės panoro patys juos gaminti, bet knygos šia tema iki šiol nebuvo. „Naujoji knyga „Sushi. Nuo A iki Z“ specialiai pritaikyta Lietuvai ir visų minimų produktų galima įsigyti mūsų parduotuvėse“, – teigia R. Nagelytė.

REKLAMA
REKLAMA

Knygoje pateikiama daugiau nei 50 sušių ir kitų japoniškų patiekalų receptų: nuo maki suktinukų iki žaliųjų sojų pupelių sriubos. Taip pat joje pateikiama trumpa sušių istorija, išsamios ryžių paruošimo ir suktinukų vyniojimo instrukcijos, netgi patiekimo ir valgymo etiketo taisyklės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugybė iliustracijų̨ leis ne tik pasigrožėti japoniškos virtuvės patiekalais, bet ir padės greičiau perprasti sušių gaminimo subtilybes, todėl „Sushi. Nuo A iki Z“ gali tapti tikru išsigelbėjimu ne tik ruošiant šventinį Kalėdų stalą, bet ir kasdienybėje.

REKLAMA

Jūsų dėmesiui itin lengvai ir greitai paruošiamas suktinukas – nigiris su lašiša. Paruošti jums reikės: 20 g virtų kibių apvaliųjų ryžių, 5 g paruošto ryžių acto ir 1 lašišos gabalėlio.

Pirmiausia paruoškite sušių ryžius. Tuomet suformuokite nedidelį ryžių ritinėlį. Ir galiausiai ant ryžių dėkite lašišos gabalėlį, ją supjaustę kaip sašimiui. Jei iš pirmo žvilgsnio skamba sudėtingai, visus taškus ant „i“ sudeda vaizdingos iliustracijos. Paprasta, greita ir skanu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų