Naminiams sušiams reikės: 100g sušių ryžių, 2 Nori dumblio lapai
Sirupas ryžiams sulieti: 1v.š. ryžių acto, 1a.š. cukraus, 1s.š. druskos, sirupą galimą gamintis pagal savo skonį, keičiant proporcijas
Įdarui: lašiša, masago ikrai, avokadas, agurkas, (kas tik patinka: krevetės, ikrai, omletas, krabų lazdelės, tunas, majonezas)
Pateikimui: sojų padažas, vasabi krienai
Gaminimas:
Ryžiai kruopščiai plaunami tinant tarp delnų dubenyje su daug vandens, vis keičiant vandenį, kol taps skaidrus ir ne baltas.
Gerai nuplauti ryžiai užpilami 250ml vandens, puode užverdama ant stiprios kaitros 2-3 minutes, tada uždengus verdama ant silpnos ugnies 15min. Išvirus suliejami sirupu ir paliekami atvėsti.
Sirupui ryžių actas išmaišomas su druska ir cukrumi, kol ištirps druska ir cukrus. Galima trumpam įkišti į mikrobangų krosnelę.
Nori dumblis perlaužiamas per pusę, dedamas ant bambukinio kilimėlio. Rankos suvilgomos vandenius su šlakeliu acto ir imama 1/4 ryžių. Ryžiai paskleidžiami ant dumblio, paliekant apie cm apačioje. Ryžių nereiktų spausti tiesiog paskleisti.
Ant ryžių cente dedama plonomis juostelėmis spjaudytas įdaras. Nepekraunama, nes bus sunkoka susukti.
Sukant abiejų rankų nykščiais spaudžiama įdaras, kad neiškristų, ir užlenkiamas viršutinis dumblio kraštas iki ryžių apačioje, likęs nori dumblio kraštelis(kuris nepadengtas ryžiais) suvilgomas vandeniu ir prilenkiamas prie ritinėlio. Bambukiniu kilimėliu suformuojamas sušis.
Viso gausis 4 ritinėliai sušio. Juos galima pjaustyti aštriu peiliu į 6-8 dalis ir teikti arba kepti tempuroje.
Tempurai: 1 kiaušinis, 3v.š. miltų, 2v.š. krakmolo, 4v.š. šalto vandens Visi ingridientai gera išmaišomi kartu.
Tešloje apvolioti sušiai kepami karštame aliejuje, kol apskrunda iš visų pusių. Tinka keptuvė ar fritiūrinė.
Iškepti supjaustomi ir tuo pat pateikiami. Valgomi pamirkant į sojų padažą ir su wasabi krienais.
Recepto šaltinis: http://skanuskasneliai.blogspot.se