patisonai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „patisonai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „patisonai“.
Receptas. Virti patisonai padaže
INGREDIENTAI: šiek tiek druskos 2.5 valgomojo šaukšto sviesto 600 gramų patisonų PARUOŠIMO BŪDAS: Padažui papildomai reikės: 2,5 šaukšto grietinės, 4 kiaušinių tryniai, truputį druskos. Padažui kiaušinių tryniai, grietinė, druska sumaišoma ir pakaitinama, bet neužvirinama. Patisonai nulupami, supjaustomi vidutinio dydžio gabalėliais ir išverdami pasūdytame vandenyje. Nusunkti apkepinami svieste ir užpilami padažu.
Receptas. Robertos marinuoti patisonai
INGREDIENTAI: 3 valgomieji šaukštai cukraus 2 česnakų 4 vienetai gvazdikėlių 1 vienetas peletrūno (šakelė) 1 vienetas petražolių (šakelė) 1.5 stiklinės acto 3 litrai vandens 3 valgomieji šaukštai druskos 11 vienetų kvapiųjų pipirų šiek tiek patisonų PARUOŠIMO BŪDAS: Marinuoti labiausiai tinka jauni 4–7 cm skersmens patisonai. Patisonus nuplaukite ir plikykite verdančiame vandenyje 1–2 min.
Receptas. Marinuoti patisonai
INGREDIENTAI: šiek tiek patisonų (jauni) Marinatui: 3 litrai vandens 1.5 stiklinės acto (9%) 3 valgomieji šaukštai druskos 3 valgomieji šaukštai cukraus šiek tiek krapų (šakelės) šiek tiek pipirai (juodi ir kvapnieji, grūdeliai) 4 skiltelės česnakų Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Patisonus nuplaukite ir nuplikykite verdančiame vandenyje 1-2 min. Iš karto atvėsinkite šaltame vandenyje ir nusausinkite.
Receptas. Patisonai tešloje
INGREDIENTAI: 0.5 stiklinės taukų (riebalų) (tirpinti) 1 vienetas kiaušinių 200 gramų kvietinių miltų šiek tiek druskos 600 gramų patisonų šiek tiek mielių PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošiama tešla - miltai su kiaušiniu ir mielėmis, šiek tiek vandens išmaišomi. Tešla turi būti tiršta. Patisonai nulupami, supjaustomi griežinėliais, pasūdomi, iš abiejų pusių apveliami tešla ir iškepami taukuose.
Receptas. Patisonų blyneliai
INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus 3 vienetai kiaušinių 1.5 stiklinės kvietinių miltų 1 arbatinis šaukštelis sodos šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus (kepimui) 3 valgomieji šaukštai sviesto 1 kilogramas patisonų (pertrinta masė) PARUOŠIMO BŪDAS: Patisonus supiaustyti, išvirti ir pertrinti pro sietelį. Į pertrintą masę sudėti sviestą, cukrų, kiaušinius (baltymus išplakti su žiupsneliu druskos), sodą. Masę išmaišyti ir kepti kaip bulviniu blynelius.
Receptas. Kepti patisonai
INGREDIENTAI: 2 vienetai kiaušinių 7/10 stiklinės džiūvesėlių šiek tiek druskos 3 valgomieji šaukštai sviesto 3 valgomieji šaukštai grietinės 600 gramų patisonų PARUOŠIMO BŪDAS: Patisonai nulupami ir supjaustomi 0,5 cm storio griežinėliais, kiekvienas jų pavilgomas išplaktame su druska kiaušinyje, apibarstomas džiūvėsėliais ir iš abiejų pusių apkepamas svieste. Vėliau visi dedami į orkaitę, kad baigtų kepti. Tiekiami su grietine ar majonezu.
Receptas. Marinuoti patisonai
INGREDIENTAI: 1 vienetas česnakų šiek tiek krapų 1 kilogramas morkų 500 gramų pomidorų pastos 3 kilogramai patisonų PARUOŠIMO BŪDAS: Marinatui paruošti reikės: 1 litro vandens, 2 šaukštai cukraus, 1,5 šaukšto druskos, 100 ml obuolių acto. Supjaustykite patisonus kubeliais ir pamirkykite 5 min. užpyle verdančiu vandeniu. Morkas supjaustykite griežinėliais ir apvirkite. Pomidorus supjaustykite griežinėliais.
Receptas. Patisonai su grybais ir daržovėmis
INGREDIENTAI: 2 vienetai morkų 5 vienetai pomidorų pastos 2 vienetai salierų 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų šiek tiek druskos 150 gramų sviesto 600 gramų patisonų 200 gramų grybų (bet kokių) PARUOŠIMO BŪDAS: Patisonai nulupami, supjaustomi griežinėliais, pavoliojami miltuose ir iškepami svieste. Atskirai pakepinami grybai, tarkuoti salierai ir morkos. Į juos sudedami nulupti supjaustyti pomidorai, grietinė, pasūdoma ir troškinama.
Receptas. Konservuota cukinija
INGREDIENTAI: 2 kilogramai cukinijos 3 galvos paprikų 5 galvos svogūnų 6 skiltelės česnakų 1 galva patisonų 1.5 litro aliejaus 0.5 litro acto 0.5 litro cukraus 0.5 litro pomidorų padažo (KĖDAINIŲ premium) Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 7 PARUOŠIMO BŪDAS: Cukinijas, paprikas, patisoną pjaustome kubeliais (stambesniais). Svogūnus pjaustome grežiniais, o česnakus smulkiai.
Receptas. Su krapais konservuoti patisonai
INGREDIENTAI: 5 vienetai krapų (viršūnėlės su sėklomis) 200 gramų medaus 100 mililitrų acto (vaisių) 1 ir 1/3 litro vandens 2 kilogramai patisonų PARUOŠIMO BŪDAS: Verdanciame vandenyje blanširuokite nedidelius kietus patisonus, tada kartu su krapais standžiai sudėkite į stiklainius, iš vandens, vaisių acto ir medaus paruoškite tirpalą. Verdančiu tirpalu užpilkite į stiklainius sudėtus patisonus.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Patisonų ir svarainių kompotas
INGREDIENTAI: 1 stiklinė cukraus 250 gramų svarainių 3 stiklinės vandens 250 gramų patisonų PARUOŠIMO BŪDAS: Patisonai ir svarainiai (be sėklalizdžių) supjaustomi. Į verdantį sirupą suberiami pirmiausia patisonai, o jiems suminkštėjus, ir svarainiai. Verdama ant mažos ugnies, vėliau ataušinama.
Receptas. Patisonų salotos su citrina
INGREDIENTAI: šiek tiek krapų šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas aliejaus 300 gramų patisonų PARUOŠIMO BŪDAS: Patisonus supjaustome plonais šiaudeliais ir, užpilame parūgštintu bei pasūdytu vandeniu, paliekame pastovėti 30 min. Po to vandenį nupilame, patisonus apšlakstome citrinos sultimis, pasūdome, užpilame aliejumi ir apibarstome sukapotais krapais.
Receptas. Troškinta žuvis su daržovėmis
INGREDIENTAI: šiek tiek bulvių šiek tiek krapų šiek tiek morkų šiek tiek petražolių šiek tiek salierų (lapeliai) šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių (žuvims) 5 vienetai žuvies (raudės) šiek tiek patisonų PARUOŠIMO BŪDAS: Žuvį (raudes ar kt.) įtrinti žuvies prieskoniais, druska ir palikti kelioms valandom šaltai.
Receptas. Patisonų salotos
INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus šiek tiek krapų 3 vienetai pomidorų pastos 3 valgomieji šaukštai majonezo šiek tiek druskos 500 gramų patisonų PARUOŠIMO BŪDAS: Patisonus supjaustome plonais griežinėliais ir apverdame pasaldintame vandenyje. Paskui išgriebiame kiaurasamčiu, nuvarviname vandenį. Patisonus sumaišome su plonais pomidorų griežinėliais, pasūdome, užpilame majonezu ir apibarstome sukapotais krapais.
Receptas. Robertos patisonų blyneliai
INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus 3 vienetai kiaušinių 1.5 stiklinės kvietinių miltų 1 arbatinis šaukštelis sodos šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus (kepimui) 3 valgomieji šaukštai sviesto 1 kilogramas patisonų PARUOŠIMO BŪDAS: Gardūs ir vieni, ir su mėgiama uogiene. Patisonus nulupti, supjaustyti, išvirti ir pertrinti. Į tyrę sudėti sviestą, įmušti kiaušinius, suberti miltus, sodą. Išmaišyti ir iškepti blynelius.
Receptas. Patisonų sklindžiai
INGREDIENTAI: 0.5 stiklinės taukų (riebalų) (tirpinti) 2 vienetai kiaušinių 1 stiklinė kvietinių miltų 1 arbatinis šaukštelis sodos šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai sviesto 600 gramų patisonų 75 gramai cukatų PARUOŠIMO BŪDAS: Nulupti patisonai supjaustomi, išverdami ir ištrinami pro sietelį. Sudedamas sviestas, cukrus, kiaušinių tryniai, miltai, soda, išplakti baltymai su druska. Viskas sumaišoma ir kepami sklindžiai.
Receptas. Gaivusis patisono dubuo
INGREDIENTAI: 3 valgomieji šaukštai medaus 1.5 stiklinės spanguolių 1 vienetas patisonų PARUOŠIMO BŪDAS: Spanguoles pertrinkite, jei reikia, perliekite vandeniu ir sutrinkite. Į spanguoles dėkite medų ir palaikykite, kad išsiskirtų sulčių. Tuo metu patisoną nuplaukite ir padalinkite per puse į dvi nevienodas dalis. Viena dalis bus dubenėlis, o kita - jos dangtelis.
Receptas. Kiaulienos maltinis su daržovių įdaru
INGREDIENTAI: 1 vienetas moliūgų (gabaliukais) šiek tiek muskato (maltas) 0.5 vieneto paprikų 0.5 vieneto salierų (stiebai) 1 vienetas svogūnų 500 gramų kiaulės faršo 1 vienetas kiaušinių 1 vienetas batono (mirkytas, riekutėmis) 50 gramų džiūvesėlių 1 valgomasis šaukštas majonezo 1 valgomasis šaukštas manų kruopų 1 arbatinis šaukštelis druskos 1 valgomasis šaukštas prieskonių (maltai mėsai) šiek tiek baltųjų pipirų 1 vienet...
Į cukinijų laukus – tik su pirštinėmis
Cukinijos, aguročiai, moliūgai, patisonai, mangoldai vieniems yra įprastos, kitiems – netradicinės daržovės. Tad jų augintojams, kitaip nei svogūnų, kopūstų ar morkų, reikia daugiau pastangų, kad išsiugdytų jų vartotojus. Netradicinių daržovių mėgėjai žino kelią į Suvalkiją. Šakių rajone ūkininkaujantis Martynas Laukaitis, dar prieš keliolika metų pradėjęs auginti cukinijas, o vėliau – ir kitas ne taip plačiai vartojamas daržoves, drąsiai sako, kad jos vis labiau populiarėja.
Į turgų – su pinigine ir žiniomis
Turguje gausu šviežių daržovių. Kaip išsirinkti išties pačias šviežiausias ir gardžiausias, o parsinešus namo teisingai laikyti, sužinosite, perskaitę šį straipsnį.
Pomidorai Jei esate pripratę pomidorus pirkti parduotuvėje, kur jie visi apvalūs it kamuoliukai, nenustebkite turguje išvydę tikrą formų įvairovę: ir pailgi, ir rantuoti, ne tik raudoni, bet ir gelsvi, oranžiniai, žali. Sezono metu natūraliai išauginti pomidorai išsiskiria ypatingu skoniu ir aromatu.