Mėsą sumaišyti su kiaušiniu, krakmolu, manais, batonu, šaukštu prieskonių maltai mėsai. Burokine tarka susmulkinti visa daržoves. Į jas įberti pusę šaukštelio druskos, trupučiuką muskato, bei baltųjų pipirų ir išmaišyti su majonezu. Salotas nusunkti ant kiaurasamčio, bet to skysčio patartina neišpilti - pakaitinus gaunasi skanus padažas. Padaryti 2 mėsos ,,zuikius'', prikimštus daržovių įdaro. Apibarstyti džiūvėsiais ir kepti apie 1val. orkaitėje. Bandžiau apibarstyti juos tarkuotomis bulvėmis, sumaišytomis su džiūvėsiais, bet, kai iškepė, paviršius gavosi per kietas, tad geriau apibarstyti džiūvėsėliais. Skanus ir šaltas, tiktų Kalėdoms.
Autorius: Regina
INGREDIENTAI:
1 vienetas moliūgų (gabaliukais)
šiek tiek muskato (maltas)
0.5 vieneto paprikų
0.5 vieneto salierų (stiebai)
1 vienetas svogūnų
500 gramų kiaulės faršo
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas batono (mirkytas, riekutėmis)
50 gramų džiūvesėlių
1 valgomasis šaukštas majonezo
1 valgomasis šaukštas manų kruopų
1 arbatinis šaukštelis druskos
1 valgomasis šaukštas prieskonių (maltai mėsai)
šiek tiek baltųjų pipirų
1 vienetas patisonų (gabaliukais)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mėsą sumaišyti su kiaušiniu, krakmolu, manais, batonu, šaukštu prieskonių maltai mėsai. Burokine tarka susmulkinti visa daržoves. Į jas įberti pusę šaukštelio druskos, trupučiuką muskato, bei baltųjų pipirų ir išmaišyti su majonezu. Salotas nusunkti ant kiaurasamčio, bet to skysčio patartina neišpilti - pakaitinus gaunasi skanus padažas. Padaryti 2 mėsos ,,zuikius'', prikimštus daržovių įdaro. Apibarstyti džiūvėsiais ir kepti apie 1val. orkaitėje. Bandžiau apibarstyti juos tarkuotomis bulvėmis, sumaišytomis su džiūvėsiais, bet, kai iškepė, paviršius gavosi per kietas, tad geriau apibarstyti džiūvėsėliais. Skanus ir šaltas, tiktų Kalėdoms.