Marinuoti labiausiai tinka jauni 4–7 cm skersmens patisonai.
Patisonus nuplaukite ir plikykite verdančiame vandenyje 1–2 min. Paskui iš karto atvėsinkite šaltame vandenyje ir nusausinkite. Tuomet sudėkite į stiklainius, užpilkite išvirtu ir atvėsintu marinatu, uždenkite dangteliais ir kaitinkite 85–90 C temperatūroje.
3 l talpos stiklainius – 15 min., 1 l – 10 min., 0,5 l – 8 min. Iškaitinę stiklainius pasistenkite kuo greičiau atvėsinti, katile karštą vandenį palaipsniui keisdami šaltu.
Kuo greičiau patisonai atvės, tuo bus traškesni.
Skonis primena marinuotus agurkėlius.
Autorius: Roberta
INGREDIENTAI:
3 valgomieji šaukštai cukraus
2 česnakų
4 vienetai gvazdikėlių
1 vienetas peletrūno (šakelė)
1 vienetas petražolių (šakelė)
1.5 stiklinės acto
3 litrai vandens
3 valgomieji šaukštai druskos
11 vienetų kvapiųjų pipirų
šiek tiek patisonų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Marinuoti labiausiai tinka jauni 4–7 cm skersmens patisonai.
Patisonus nuplaukite ir plikykite verdančiame vandenyje 1–2 min. Paskui iš karto atvėsinkite šaltame vandenyje ir nusausinkite. Tuomet sudėkite į stiklainius, užpilkite išvirtu ir atvėsintu marinatu, uždenkite dangteliais ir kaitinkite 85–90 C temperatūroje.
3 l talpos stiklainius – 15 min., 1 l – 10 min., 0,5 l – 8 min. Iškaitinę stiklainius pasistenkite kuo greičiau atvėsinti, katile karštą vandenį palaipsniui keisdami šaltu.