obuolių pyragas
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „obuolių pyragas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „obuolių pyragas“.
Šis Liucijos obuolių pyragas plinta žaibiškai: neišbandyti būtų nuodėmė
„Minkštas, drėgnas obuolių pyragas, toks, kokį labiausiai mėgstu. Pyragui prireikia labai nedaug ingredientų, sumaišome tešlą, sudedame obuolius ir pyragas jau kepa orkaitėje. Iš viso užtruksite apie valandą, kartu su pyrago ruošimu ir kepimu orkaitėje“, – rašo tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.
Reikės: 250 g miltų; 4 didelių kiaušinių; 5 didelių obuolių; 150 g cukraus; 120 ml obuolių-cinamono skonio jogurto (riebaus); 50 ml alyvuogių aliejaus; 1 arb.
Šis obuolių pyragas vadinamas skaniausiu pasaulyje: ragina išbandyti
Šiltas ir kvepiantis obuolių pyragas – jaukumo simbolis, be kurio ruduo nebūtų ruduo. Parduotuvėse gausus ir kaina džiuginantis obuolių derlius kviečia visa galva nerti į gardžių kepinių sezoną.
„Iki“ konditeris Thierry Lauvray siūlo išsikepti olandišką obuolių pyragą, kuris įvardijamas kaip geriausias pasaulyje. Nors titulas garbingas, desertas iš tiesų taupus – jam prireiks visai nebrangių ir paprastų ingredientų.
Šis obuolių pyrago receptas plinta masiškai: neišbandyti būtų nuodėmė
Ruduo – metas, kai gamta mums dovanoja pačias gardžiausias gėrybes. Miško pakraščiuose bręsta riešutai, tarp samanų slepiasi grybai, o darže puikuojasi moliūgai. Kiekvienas derliaus vaisius turi savo vietą ant rudens stalo, bet iš visų šių gėrybių neabejotinai karaliauja obuoliai. Tai vaisius, simbolizuojantis rudens gausą.
Maisto tinklaraštininkė Amelija Kuzmarskė iš šio vaisiaus siūlo išsikepti gardžią obuolių galetę, rašoma „Lidl“ pranešime žiniasklaidai.
Nepaprastai skanus karamelinis obuolių pyragas: patiks visiems
Kai obuolių šiais metais tiek daug, tai ir obuolių pyragų receptų nebus per daug – taip tikina TV3 laidos „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė. Ji laidoje parodė, kaip pasigaminti labai skanų ir nesudėtingą obuolių pyragą su karamele ir riešutais.
Gian Luca atskleidė firminį mamos obuolių pyrago receptą: skonis nukels į vaikystę
Ruduo neįsivaizduojamas be obuolių pyrago, nuo kurio pakvimpa visi namai, todėl šįkart TV3 laida „La maistas. Iššūkis“ skirta būtent jam. Vedėjai atskleidė, kaip pasigaminti močiutės Irenos obuolių pyragą, o virtuvės šefas Gian Luca Demarco atskleidė savo mamos obuolių pyrago receptą.
Obuolių pyragas rudenį Lietuvoje dvelkia ne tik šiluma, bet ir sukelia sentimentus.
Itališkas obuolių pyragas nepaliks abejingų: kodėl Gian Lucos mama naudoja jam kitokį pavadinimą?
Lietuvoje rudenį obuolių tikrai netrūksta, todėl geriausias šio sezono desertas neabejotinai yra obuolių pyragas. O kad neprapultumėte receptų gausybėje, šį sekmadienį TV3 žiūrovams į pagalbą atskubės laida „La maistas. Iššūkis“. Žiūrovų laukia net du – lietuviškas ir itališkas – receptai bei gausybė patarimų. Tačiau kuris receptas pelnys daugiau simpatijų?
Obuolių pyragas rudenį Lietuvoje dvelkia ne tik šiluma, bet ir sukelia sentimentus.
Šis obuolių pyrago receptas abejingų nepaliks: skonis tobulas
„Dalinuosi su jumis dar vienu išbandytu obuolių pyrago receptu“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Kepimo forma 22 – 24 cm skersmens. Porcijos 6 – 8. Užtruksite daugiau nei 1 val.
Liucijos obuolių pyragas nepaliks abejingų: vienas, du ir yra
„Minkštas, drėgnas obuolių pyragas, toks kokį labiausiai mėgstu. Pyragui prireikia labai nedaug ingredientų, sumaišome tešlą, sudedame obuolius ir pyragas jau kepa orkaitėje. Iš viso užtruksite apie valandą, kartu su pyrago ruošimu ir kepimu orkaitėje“, – rašo tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.
Reikės: 250 g miltų; 4 didelių kiaušinių; 5 didelių obuolių; 150 g cukraus; 120 ml obuolių-cinamono skonio jogurto (riebaus); 50 ml alyvuogių aliejaus; 1 arb. š. kepimo miltelių; 1 arb.
Šis obuolių pyrago receptas nustebins: neįprasta gaminimo eiga abejingų nepaliks
Turbūt neįmanoma įsivaizduoti rudens be obuolių pyrago. Iškepti bent vieną obuolių pyragą yra tiesiog būtina, o jei nusibodo visi seni receptai ir norisi kažko naujo, TV3 laidos „Gardu Gardu“ vedėjai skuba į pagalbą. Šis, kiek neįprastas, obuolių pyrago-pudingo su karamele receptas skanus tiek kaštas, tiek ir atšalęs.
Pudingui reikės:
6 vnt. vidutinio dydžio obuolių
200 g cukraus
3 valg. š. klevų sirupo
30 g sviesto
Žiupsnelio druskos
1 arb.
Itališkas obuolių pyragas: išbandykite šį receptą
Ruduo – obuolių metas. Gali būti, kad jūsų sode užderėjo tokia gausybė obuolių, kad jau net nebežinote kur juos dėti. Turime jums pasiūlymą – kaitinkite orkaitę, griebkite indą tešlai ir išbandykite apačioje pateiktą gardžiausio obuolių pyrago receptą.
Itališkas obuolių pyragas
Jei norite išbandyti kažką visai naujo, pats laikas virtuvėje paskleisti Italija dvelkiančio pyrago aromatą.
Jums reikės:
180 g miltų;
6 vnt. obuolių;
2 vnt.
REKLAMA
REKLAMA
Šokoladinis obuolių pyragas su riešutais: patiks net išrankiausiems
Obuolių pyragas – klasikinis rudens kepinys, tačiau šį kartą norime jums pasiūlyti receptą su netikėtais ingredientais. Tai puiki galimybė išbandyti virtuvėje kažką naujo, tad dalinamės šiuo įdomiu obuolių pyrago receptu!
Ingredientai:
Sviestas, 100 gr.
Kartusis šokoladas, 100 gr.
Graikiniai riešutai, 100 gr.
Miltai, 75 gr.
Rudasis cukrus, 250 gr.
Kakava, 50 gr.
Kepimo milteliai arba soda, 1,5 a.š.
Vanilinis cukrus, 1 pak.
Šis obuolių pyragas plinta žaibiškai: neišbandyti būtų nuodėmė
„Lenkijoje turbūt vienas populiariausių. Mes valgėme su ledais, skanu buvo visiems“, – rašo tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona.
Ingredientai: 3 šaukštai cukraus; šaukštelis cinamono; 1 kg obuolių; 100 ml cukraus; žiupsnelis druskos; 5 kiaušinių baltymai; 250 gr margarino kepiniams; 1,5 arb. šaukštelio kepimo miltelių; 700 ml miltų keli lašai vanilės; 100 ml cukraus; 5 kiaušinių tryniai.
Gian Luca atskleidė firminį mamos obuolių pyrago receptą: skonis nukels į vaikystę
Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco ir TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi gardžiausių patiekalų receptais. Šįkart laidoje šefas išdavė savo firminio mamos obuolių pyrago receptą – jo skonis nukels jus į vaikystę.
Sekmadienio laidoje Gian Luca lankėsi Anykščių rajone ir iškart išdavė vis dar nesuprantantis, kodėl lietuviai taip myli obuolių sūrį ir nė nesupranta, kodėl jis vadinamas sūriu.
Tokio obuolių pyrago seniai neragavote: primins vaikystę
Vienos paslapties apie lietuvius Gian Luca neperpranta jau 15 metų: o jūs ar esate tai ragavę?
Išdavė, kaip iškepti skaniausią obuolių pyragą: apsilaižysite pirštus
Nėra nieko nostalgiškiau nei kepamo obuolių pyrago kvapas – saldžiarūgščiai obuoliai, šildantys prieskoniai ir burnoje tirpstanti sviestinė tešla. Net jei ir turite savo šeimos ištobulintą obuolių pyrago receptą, tikėtina, kad dar neišbandėte galybės šio kepinio variacijų.
Tradicinis obuolių pyragas pažįstamas kiekvienam, tačiau skirtingose šalyse vyrauja skirtingi gaminimo būdai.
Receptas. Obuolių pyragas su šokolado gabaliukais
Lengvas, greitas, skanus. Puikiai tiks visai šeimai vakare prie puodelio karštos arbatos.
INGREDIENTAI: 200 gramų miltai 3 vienetai obuolių 150 gramų cukraus 2 vienetai kiaušinių 100 gramų šokoladas 100 gramų sviesto 2 valgomieji šaukštai pieno 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono 1 žiupsnelis druskos Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Receptas. Purus obuolių pyragas su perliniu cukrumi
Fantstiško skonio obuolių pyragas. Ingredientai skirti 24 cm apvaliai formai.
INGREDIENTAI: 4 vienetai obuolių 3 vienetai kiaušinių 180 gramų miltai 130 mililitrų aliejaus 130 gramų cukraus 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus 1 arbatinis šaukštelis druskos 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono 0.5 arbatinio šaukštelio cukraus Pabarstymui: šiek tiek perlinio cukraus Paruošimo laikas: Apie 45 m...
Receptas. Obuolių tinginys
INGREDIENTAI: 4 pakeliai sausainių (sutrupinti) 1 kilogramas obuolių (nulupti ir sutarkuoti per burokinę tarką) 500 gramų grietinės 100 gramų sviesto (arba margarinas, ištirpintas) 0.5 stiklinės cukraus šiek tiek razinų (galima ir nedėti) 3 valgomieji šaukštai želatinos (ištirpinta) Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Receptas. Cinamoninis obuolių pyragas
Ketinau iš likusių obuoliukų iškepti pyragą mylimam žmogui, bet deja... O nepanaudoti produktų - nuodėmė. Tad ir išsikepiau šitą gardų saldumyną sau.
INGREDIENTAI: 180 gramų miltai 150 mililitrų pieno 110 gramų sviesto (+trupučio formai ištepti) 100 gramų cukraus 1 vienetas obuolių 1 vienetas kiaušinių 60 gramų rudojo cukraus 10 gramų kepimo miltelių 0.5 arbatinio šaukštelio vanilės ekstraktas 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono 1 žiupsnelis ...
Receptas. Obuolių ir svarainių pyragas
INGREDIENTAI: 5 vienetai obuolių 3 vienetai kiaušinių 200 gramų miltai 4 valgomieji šaukštai svarainių (su sirupu) 3 valgomieji šaukštai cukraus 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Obuolius nulupu, supjaustau ir sumaišau su svarainių sirupu. Kiaušinius išplaku su cukrumi, dedu miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, viską išmaišau.
Receptas. Pyragas "Obuolinis"
INGREDIENTAI: 6 vienetai obuolių 4 vienetai kiaušinių 1.5 stiklinės miltai 1 stiklinė cukraus 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 0.5 stiklinės aliejaus šiek tiek cinamono Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 12 PARUOŠIMO BŪDAS: Obuolius nulupti, išminti sėklas, supjaustyti skiltelėmis ir apiberti cinamonu. Ruošti tešla. Į dubenį mušti po vieną kaiušinį plakant, ir dalimis suberti visą cukrų.
Receptas. Lengvai paruošiamas obuolių pyragas
INGREDIENTAI: 6 vienetai obuolių 1 stiklinė miltai 1 stiklinė cukraus 1 vienetas kiaušinių 2 valgomieji šaukštai grietinės 2 valgomieji šaukštai vandens 1 valgomasis šaukštas sviesto 1 arbatinis šaukštelis cinamono 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 1 PARUOŠIMO BŪDAS: Iš kiaušinio, miltų, grietinės, sviesto, vandens, vanilinio cukraus užminkykite tešlą.
Receptas. Pyragas su obuoliais ir spanguoliene
INGREDIENTAI: 5 vienetai kiaušinių 3 vienetai obuolių 1.5 stiklinės miltai 0.5 stiklinės cukraus 5 valgomieji šaukštai spanguolių uogienės 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius išplakti su cukrumi, įmaišyti miltus ir kepimo miltelius. Ant formos dugno išdėlioti obuolių skilteles, užpilti uogienę ir tešla. Kepti 40 minučių, 180 kaitros orkaitėje.
Receptas. Pyragas "Šarlotė" su obuoliais ir apelsininių užpili
INGREDIENTAI: 400 gramų obuolių 1 vienetas batono 3 vienetai kiaušinių 50 gramų cukraus 250 mililitrų pieno 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono šiek tiek džiūvesėlių ( malti) šiek tiek cukraus pudros 3 vienetai apelsinų Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Iš apelsinų išspaudžiame sultys. Nuo baltos duonos riekelių nupjaustykite plutelę, o minkštimą supjaustykite kubeliais.
Receptas. Kokosinis obuolių pyragas
Burnoje tirpstantis pyragas!
INGREDIENTAI: 400 gramų kondensuoto pieno 4 vienetai kiaušinių 120 gramų miltai 100 gramų kokosų drožlių 4 valgomieji šaukštai sviesto 3 vienetai rūgščių obuolių 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Gerai išplakame kiaušinius, sviestą ir kondensuotą pieną. Miltus persijojame su kepimo milteliais ir įmaišome į turimą masę.
Receptas. Greitas obuolių pyragas su šaldyta ''Mantingos'' tešla
INGREDIENTAI: 450 gramų tešlos (mantinga) 6 vienetai obuolių 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus 1 valgomasis šaukštas cinamono 20 gramų sviesto Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: 3 obuolius supjaustykite stambiais kubeliais. Puode ištirpinkite sviestą, sudėkite obuolius, įberkite pusę cinamono ir 1 pakelį vanilinio cukraus. Įpilkite į puodą tiek vandens, kad visiškai apsemtų obuolius.
Receptas. Obuolių ir obuolienės pyragas
INGREDIENTAI: 300 gramų obuolienės 5 vienetai obuolių 300 gramų miltai 4 vienetai kiaušinių 200 gramų cukraus 100 gramų sviesto 82% 1 arbatinis šaukštelis sodos Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius su cukrumi išplaku iki putų. Obuolienę sumaišau su soda. Sviestą išlydau. Viską sumaišau iki vientisos masės, pilu į kepimo indą ir ant viršaus pjaustau obuolius.
Receptas. Obuolių pyragas
Super greitai paruošiamas ir skanus!
INGREDIENTAI: 4 vienetai obuolių (naudojau alyvinius) 1 stiklinė miltai 1 stiklinė cukraus 3 vienetai kiaušinių 0.5 stiklinės aliejaus 1 arbatinis šaukštelis cinamono 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius išplakti su cukrumi. Suberti miltus, kepimo miltelius ir supilti aliejų, išplakti. Tešlą pilti į kepimo formą.
Receptas. Obuolių pyragas su riešutais
INGREDIENTAI: 100 gramų sviesto (minkštas) 75 gramai cukraus pudros 3 vienetai kiaušinių 60 gramų kvietinių miltų 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių 3 vienetai obuolių (dideli) Antras sluoksnis: 100 gūželių riešutų (aš naudojau žemės) 1 valgomasis šaukštas sviesto 2 arbatiniai šaukšteliai cukraus Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Minkštą sviestą išsukame su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi.
Receptas. Vasaros obuolių "Šarlotė"
Nerealus skonis, vasaros karštai dienai. Galima patiekti su ledais. Jeigu turite, galite naudoti obuolių uogienę ar džemą.
INGREDIENTAI: Tešlai: 400 mililitrų miltai 5 vienetai kiaušinių 100 mililitrų cukraus 50 mililitrų aliejaus 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus Įdarui: 5 vienetai obuolių 4 arbatiniai šaukšteliai cinamono 4 arbatiniai šaukšteliai cukraus Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Receptas. Obuolių pyragas su kakava
Obuolių pyragas su kakava ir lazdyno riešutais. Puikiai tinkantis prie kavos.
INGREDIENTAI: 7 vienetai obuolių 5 vienetai kiaušinių 200 gramų rudojo cukraus 200 gramų miltai 150 gramų aliejaus 3 valgomieji šaukštai cukraus pudros 3 valgomieji šaukštai kakavos 70 gramų lazdyno reišutų 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstraktas 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 1 žiupsnelis druskos Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Receptas. Obuolių pyragas
INGREDIENTAI: 3 vienetai kiaušinių 0.5 stiklinės cukraus 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 1 stiklinė ryžių miltų 1 stiklinė kukurūzų miltų 100 mililitrų aliejaus 8 vienetai obuolių 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Nulupame obuolius, supjaustome gabalėliais. Obuolius sumaišome su cinamonu.
Receptas. Obuolių pyragas
INGREDIENTAI: 500 gramų obuolių 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono 150 gramų sviesto 200 gramų cukraus 1 citrinų 2 kiaušinių 200 mililitrų pieno 300 gramų kvietinių miltų 2.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių šiek tiek druskos šiek tiek džiūvesėlių Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Obuolius supjaustykite, suberkite juos į dubenį ir užberkite cinamonu bei puse kiekio cukraus.
Receptas. Itališkas obuolių pyragas su vaniliniu pudingu (a la Renate)
Ruduo - obuolių metas... Tai ypatingai skanus ir lengvai paruošiamas pyragas. Jis gali stovėti (šaltai) savaitę ir ilgiau, ir būna tik skanesnis, todėl ruošiantis šventei jį galima išsikepti iš anksto.
Receptas. Obuolių pyragas
INGREDIENTAI: 1 stiklinė miltai 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 4 vienetai kiaušinių 3 valgomieji šaukštai cukraus 1 vienetas citrinų 4 vienetai obuolių 1 arbatinis šaukštelis cinamono Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Obuolius supjaustyti ir sumaišyti su šaukštu cukraus, žiupsniu cinamono, aplieti citrinos sultimis.
Receptas. Šilkmedžio uogų ir obuolių pyragas
Džiovintų obuolių ir šilkmedžio uogų pyragas skanus šiltas ir šaltas.
INGREDIENTAI: 300 gramų džiovintų obuolių 3 vienetai kiaušinių 200 gramų riebi grietinė 200 gramų miltai 200 gramų šilkmedžio uogų 150 gramų cukraus 1 valgomasis šaukštas sviesto 82% 1 arbatinis šaukštelis sodos Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius išplaku su cukrumi iki purios masės. Obuolius ir uogas nuplikau verdančiu vandeniu.
Receptas. Kvepiantis pyragas
INGREDIENTAI: 10 vienetų obuolių 200 gramų cukraus 3 valgomieji šaukštai abrikosų uogienės 1 žiupsnelis sodos 5 valgomieji šaukštai miltai 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono 2 valgomieji šaukštai sviesto 3 vienetai kiaušinių Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Obuolius nulupu ir susmulkinu. Kiaušinius išplaku su cukrumi.
Receptas. Obuolių pyragas
INGREDIENTAI: 10 vienetų obuolių 5 vienetai kiaušinių 200 gramų miltai 4 valgomieji šaukštai cukraus pudros 2 valgomieji šaukštai rudojo cukraus 3 arbatiniai šaukšteliai cinamono 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Smulkinu nuluptus obuolius, barstau cinamonu, cukrumi, pamaišau ir palieku pastovėti 10 minučių. Kiaušinius išplaku su pudra iki putų.
Receptas. Obuoliių pyragas
INGREDIENTAI: 5 vienetai obuolių 4 vienetai kiaušinių 200 gramų miltai 50 mililitrų mineralinio vandens (arba vandens) 3 valgomieji šaukštai avižinių dribsnių 3 valgomieji šaukštai kokosų drožlių 2 valgomieji šaukštai cukraus pudros 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Obuolius nulupu, susmulkinu, išmaišau su kokosu ir maltomis avižomis, palieku 20 minučių.
Receptas. Obuolių pyragas užklotas baltymų putomis
INGREDIENTAI: 5 vienetai obuolių 4 vienetai kiaušinių 4 valgomieji šaukštai cukraus pudros 3 valgomieji šaukštai avižinių dribsnių 3 valgomieji šaukštai miltai 1 arbatinis šaukštelis cinamono 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Obuolius susmulkinti, sumaišyti su cinamonu ir maltais avižiniais dribsniais. Kiaušinių baltymus išplakti su 2 šaukštais cukraus pudros iki baltumo.
Receptas. Obuoliukas
INGREDIENTAI: 5 vienetai kiaušinių 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių 3 skiltelės kvietinių miltų 0.5 stiklinės aliejaus 1 stiklinė cukraus 5 vienetai obuolių šiek tiek cinamono šiek tiek cukraus pudros Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Sudedame visą cukrų, kepimo miltelius ir įmušame kiaušinius, viską išmaišome. Pilame aliejų ir po to sudedame miltus viską išmaišome.
Receptas. Varškės - obuolių pyragas
INGREDIENTAI: 180 gramų varškės 100 gramų sviesto 5 vienetai kiaušinių 7 vienetai obuolių 400 gramų miltai 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 1 valgomasis šaukštas apelsinų žievelės 100 gramų kokosų drožlių 300 gramų cukraus Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius ir cukrų išplakti plakikliu. Kitame inde sumaišyti: varškę, pjaustytus (nuluptus) obuolius, sviestą, apelsino žievelę, kokoso drožles.
Receptas. Tarte tatin su šviežiais abrikosais ir obuoliais
INGREDIENTAI: 300 gramų abrikosų 2 vienetai obuolių 200 gramų miltai 100 gramų sviesto 1 vienetas kiaušinių ((tryniai)) 100 gramų cukraus 100 gramų sviesto Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Miltus sutarkuoti su sviestu, įmušti kiaušinio trynį, suformuoti tešlos gabalą. Jei jis nesiformuoja, įpilti kelis šaukštelius ledinio vandens. Tešlą atvėsinti ir iškočioti į lakštą.
Kitoks obuolių pyragas pagal Jurgitą: rekomenduoja kitiems
„Šį kartą išbandžiau seserų Cvetajevų iš Rusijos obuolių pyragą! Rekomenduoju – labai netradicinis ir skanus kepinys“, – sako tinklaraščio „Jurgittos receptai“ autorė.
Pagrindui: 250 gr. miltų; 100 gr. grietinės 20 % riebumo; 150 gr. sviesto; 1 a.š. kepimo miltelių.
Įdarui: 200 gr. grietinės 20 % riebumo; 220 gr. cukraus; 1 didelis arba 2 mažesni kiaušiniai; 2 v.š. miltų; 4 dideli obuoliai; pusės citrinos sultys.
Pagrindas
Į dubenį persijojame miltus ir kepimo miltelius.
Šį obuolių pyragą Audronė kepa kasmet: „Receptas pasiteisino 100 procentų“
„Šį pyragą kepiau sau ne vieną sykį, jis neparastai gardus. Jo receptas nepaprastai lengvas, tad su malonumu pasidalinsiu 100% pasiteisinusiu receptu, nes net neabejoju, kad jis jums patiks“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Reikės: 3 kiaušinių, 180 gr cukraus, 180 gr varškės, 180 gr miltų, 100 gr tirpinto sviesto, 1 a.š. kepimo miltelių, obuolių.
Obuolių pyrago receptas
Kiaušinius su cukrumi mikserio pagalba gerai išplakiau.
Šis pyragas itin populiarus Lenkijoje: Ilona rekomenduoja jį išbandyti
„Lenkijoje turbūt vienas populiariausių. Mes valgėme su ledais, skanu buvo visiems“, – sako tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona.
Ingredientai: 3 šaukštai cukraus; šaukštelis cinamono; 1 kg. obuolių; 100 ml. cukraus; žiupsnelis druskos; 5 kiaušinių baltymai; 250 gr. margarino kepiniams; 1.5 arb. šaukštelio kepimo miltelių; 700 ml. miltų; keli lašai vanilės; 100 ml. cukraus; 5 kiaušinių tryniai.
Virtuvės šefas atskleidė itin skanų obuolių pyragą: viduje – netikėtas ingredientas
Rudenį ne vienam būtų sunku įsivaizduoti be vakarais visus namus sušildančio obuolių pyrago. Ir nors visi mėgstame skirtingas šio pyrago variacijas, dažniausiai esame pratę jį valgyti saldų. Šį sekmadienio TV3 laidoje „La maistas“ italų virtuvės šefas Gian Luca Demarco lietuviams parodys, kad iš sode randamų gėrybių galima sukurti ir visai kitokią numylėto obuolių pyrago versiją.
Internautų išgirtas Audronės obuolių pyragas: išeina skanus ir purus
„Pyragas gavosi labai skanus ir purus. Ką berašyčiau, skonio neperduosiu, o išsikepti rekomenduoju būtinai! Pyrago receptas nepaprastai lengvas, viską maišiau mikseriu, taip, kad galiu pasakyti: taukšt ir pyragas pagamintas“, – šypteli tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Pyragui reikės: 200 gr. miltų, 100 gr. sviesto (tirpinto), 3 kiaušinių, 1 skardinės saldaus kondensuoto pieno (385 g), 1 a.š. kepimo miltelių, 1 a.š. vanilinio cukraus, žiupsnelio druskos, 2–4 obuolių, razinų ir dž.
Super paprastas obuolių pyragas: negali nepavykti
„Pyragas labai paprastas, skanus ir tradicinis. Šis pyragas nepavykti negali. Reikalingų produktų tikrai atsiras kiekvienuose namuose. Jeigu kartais pritrūkstame sviesto, tai aliejaus tikrai visi turime“, – rašo tinklaraščio „Ritos receptai“ autorė.
Šis pyragas užkariauja lietuvių širdis: kartosite dar tikrai ne kartą
„Didelio populiarumo sulaukęs obuolinis pyragas su švelniu grietinės kremu paskatino pabandyti kiek kitokį pyrago pagrindą –minkštesnį, saldesnį, visiška mano improvizacija“, – sako tinklaraštininkė Rita.
Biskvitui: 200 g. sviesto; 4 kiaušinių; pusės stiklinės cukraus ( stiklinė 250 ml.); 100 g. krakmolo ; 1 a. š. kepimo miltelių ; miltų tiek ,kad tešla būtų vidutinio tirštumo ; 4-5 nedidelių obuolių.