Ketinau iš likusių obuoliukų iškepti pyragą mylimam žmogui, bet deja... O nepanaudoti produktų - nuodėmė. Tad ir išsikepiau šitą gardų saldumyną sau.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 180 gramų miltai
- 150 mililitrų pieno
- 110 gramų sviesto (+trupučio formai ištepti)
- 100 gramų cukraus
- 1 vienetas obuolių
- 1 vienetas kiaušinių
- 60 gramų rudojo cukraus
- 10 gramų kepimo miltelių
- 0.5 arbatinio šaukštelio vanilės ekstraktas
- 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono
- 1 žiupsnelis druskos
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 2
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Miltus persijoti su kepimo milteliais ir druska.
- Kiaušinį suplakti su paprastu cukrumi į purų, baltą kremą. Įplakti 50 gr minkšto sviesto, tada pieną. Sviestą aš visiškai išlydžiau, nes mano elektrinis smulkintuvas tokių gabaliukų nesuplaktų. Supilti plakinį į miltų mišinį, pagardinti vanile ir gerai viską išmaišyti.
- Kepimo skardą ištepti šaukšteliu sviesto, sukrėsti tešlą ir išlyginti paviršių.
- Obuolį supjaustyti 2 mm storio skiltelėmis, jas sukaišioti aukštyn į tešlą. Pyrago paviršių pabarstyti ruduoju cukrumi ir cinamonu. Likusį sviestą supjaustyti mažais kubeliais ir išdėlioti ant pyrago paviršiaus.
- Kepti iki 180 C laispnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
REKLAMA