Ruduo - obuolių metas... Tai ypatingai skanus ir lengvai paruošiamas pyragas. Jis gali stovėti (šaltai) savaitę ir ilgiau, ir būna tik skanesnis, todėl ruošiantis šventei jį galima išsikepti iš anksto.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- Tešlai:
- 250 gramų miltai
- 150 gramų sviesto
- 125 gramai cukraus
- 1 vienetas kiaušinių
- 4 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
- 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
- Įdarui:
- 9 vienetai obuolių
- 600 gramų grietinėlės (ne mažiau 30%)
- 75 gramai cukraus
- 1 pakelis vanilinio pudingo
- 4 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 12
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Iš tešlai skirtų produktų išminkyti tešlą, iškočioti ir sudėti į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą – padaryti aukštus kraštus.
- Perpjauti per pusę obuolį, išimti sėklas, nulupti odelę, nuplauti ir dėti į kepimo formoje suformuoto pado. Taip dėti obuolius, kol užsipildys visą kepimo formą.
- Į 100 gr grietinėlės supilti pudingą, vanilinį ir paprastą cukrų, juos gerai išmaišyti, kad ištirptų. Tuo metu užkaisti likusią grietinėlę, maišyti, kad neprisviltų (galima įpilti šiek tiek vandens). Grietinėlei užvirus, maišant, supilti prieš tai paruoštą grietinėlę. Virti maišant, kol pasidarys tirštos konsistencijos masė (pudingas). Išvirtą pudingo masę pilti ant obuolių, paskirstant tolygiai.
- -60 – 70 min. 185 º C temp., iškepusį iškart ištraukti iš orkaitės ir leisti atvėsti. 24 valandas neišimti iš formos, laikyti šaltai.
REKLAMA