moliūgai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „moliūgai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „moliūgai“.
Šį pyragą kepa visą rudenį: receptą atskleidė visiems
„Tai vienas dažniausiai kepamų pyragų šį rudenį. Kai moliūgai vis dar džiugina savo derliumi gaminu su jais. O jūs mėgstate? Naudojate? Dažnai gaminate? Skelbiu šią savaitę – moliūgų savaite“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
1 stiklinė = 200 ml. Kepimo forma 24 cm skersmens.
Rudens pietums – itin skanūs kepti vaškėčiai su moliūgu: patiks visiems
Pati rudeniškiausia daržovė – moliūgas – yra tinkama begalei skirtingų patiekalų. Nuo moliūgų sriubos, moliūgų pyrago iki keptų varškėčių su moliūgais. TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė kaip pasigaminti labai skanius, sočius bei nesaldžius varškėčius su šia rudenine daržove.
„Visada dalį varškėčių verdu, o kitą kepu keptuvėje, atrodo lyg skirtingi patiekalai“, – pasakojo K. Starkienė.
Sausainiai su moliūgais: pasidalino skaniausio rudens deserto receptu
„Patiekalų su moliūgais niekada nebus per daug“, – taip sako TV3 laidos „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė. Šį kartą kulinarė parodė, kaip pasigaminti labai skanius sausainius su moliūgu.
Ragina neišmesti moliūgų likučių po skaptavimo: štai kur pravers
Išskaptavus Helovyno moliūgus, lieka jo minkštimas ir sėklos. Daugelis juos paprasčiausiai išmeta, tačiau specialistai ragina neišmesti moliūgo likučių, nes juos dar galima panaudoti.
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) socialiniuose tinkluose pasidalijo patarimais, kaip panaudoti šios daržovės likučius.
Maisto švaistymas yra opi problema – skaičiuojama, kad kiekvienas lietuvis per metus išmeta apie 60 kilogramų maisto.
Neišmeskite moliūgų sėklų: štai kokią naudą jos turi
Artėjant Helovynui, namus ir kiemus papuošia šios šventės simbolis – skaptuoti moliūgai, tačiau neskubėkite išmesti po skaptavimo likusių moliūgų sėklų, mat daugelis net neįsivaizduoja, kokią naudą jos turi.
Kai kurie žmonės nė nepagalvoja, kad galima panaudoti dažniausiai išmetamas moliūgo dalis ir yra ne vienas būdas, kaip juos panaudoti, pavyzdžiui, iš minkštimo išsivirti sriubą.
Šį gėrimą vadina riebalų deginimo bomba: ragina išbandyti
Viena pagrindinių sezoninių daržovių yra moliūgas, kuris kepamas, verdamas ir troškinamas. Ir taip yra todėl, kad moliūgų patiekalai yra skanūs, sveiki ir padeda pagerinti sveikatą bei numesti svorio.
Pateikiame puikų dietologų ekspertų parengtą moliūgų kokteilio receptą, kuris idealiai tinka svorio metimui:
„Šiame rudeniškame kokteilyje derinamos skaidulinės medžiagos, baltymai ir maistingosios medžiagos, todėl jis yra tikras svorio metimo šaltinis.
Taip moliūgų dar nevalgėte: patiks ir vaikams, ir jų tėvams
Vieni moliūgus naudoja įvairioms rudens dekoracijoms, o kiti negali atsidžiaugti jų skoniu. Jei ir jūs save priskirtumėte pastariesiems, tuomet šio šeštadienio TV3 laida „Kotrynos burtai“ jums taps tikra staigmena. Kaip originaliai panaudoti moliūgus ir nustebinti visą šeimą?
„Pati rudeniškiausia daržovė atvyko, todėl šio šeštadienio laida bus skirta patiekalams iš moliūgų! Manau, kad tokių receptų rudenį tikrai nebūna per daug.
Nebesugalvojate, kam panaudoti moliūgus – virtuvės šefas parodė itin paprastą receptą
Ieškote idėjų, kaip paįvairinti vakarienės stalą? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ turi sprendimą. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius parodė, kaip pasigaminti labai skanų ir paprastą patiekalą iš rudeniškų gėrybių, kuris tiks ir vegetarams.
Šią daržovę vadina aukso gysla metantiems svorį: valgykite į sveikatą
Spalį kur bepažvelgsi – ten pūpso gražuoliai oranžiniai moliūgai. Artėjant ir Lietuvoje jau išpopuliarėjusiam Helovinui, kilogramas jų tekainuoja keliasdešimt centų, tad verta moliūgus ne tik skaptuoti, bet ir skanauti.
Pasak „Iki“ komunikacijos vadovės Gintarės Kitovės, kasmet ši daržovė tampa rudens sezono žvaigžde – vis daugiau pirkėjų pasinaudoja tuo, kad moliūgas yra nebrangus, neįtikėtinai universalus virtuvėje, o vos vieno jo pakanka sočiam patiekalui, rašoma pranešime spaudai.
Jungtinėse Valstijose – dosni premija už didžiausią moliūgą
Amerikiečiai intensyviai ruošiasi Helovinui, todėl Minesotoje ūkininkai pradėjo kovą dėl didžiausio moliūgo savininko titulo. Nugalėtoju tapo moliūgas, sveriantis tiek, kiek mažas automobilis, o jo savininkui atiteko daugiau nei 20 tūkst. dolerių prizas.
Daugiau apie tai – TV3 žinių reportaže.
Keletas žmonių buriuojasi aplink milžinišką moliūgą. Iš pradžių gali pasirodyti, kad tokio dydžio daržovė yra netikra ir pagaminta iš kartono.
REKLAMA
REKLAMA
Mama parodė, kaip lengvai išskaptuoti moliūgą: jos gudrybė plinta žaibiškai
Įpusėjus rudens sezonui ir artėjant Helovinui, socialiniai tinklai mirga nuo moliūgų nuotraukų ir patarimų, kaip su jais tvarkytis. Štai viena mama pasidalijo triuku, kaip išskaptuoti šią rudens gėrybę.
Viena „TikTok“ turinio kūrėja pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame demonstruoja „lengviausią“ būdą išskaptuoti moliūgą.
Skelbia moliūgų-žibintų festivalio Švėkšnoje datą: nepraleiskite progos
Jau kasmetiniu tapęs „Mes už šviesą 2024“ moliūgų-žibintų festivalis spalio 11–12 dienomis kviečia lankytojus atrasti vieną žaviausių Žemaitijos vietų – Švėkšnos miestelį.
Kaip ir kasmet, festivalis suburia vietos bendruomenę ir miestelio svečius bendrai kūrybinei veiklai. Švėkšnos „Saulės“ gimnazijos bendruomenė jau ilgus metus yra pagrindinis festivalio variklis – jie ne tik skaptuoja šimtus moliūgų-žibintų, bet ir kuria išskirtines menines kompozicijas.
Legendinio restorano jubiliejuje – pasakiškas moliūgų parkas ir gėlių suknelės
Pasakiškas moliūgų parkas su įspūdinga eglute iš daržo gėrybių, gėlių suknelės, gardžiausi lietuviški patiekalai ir desertai, uždegantys šokiai bei dainos – visu tuo svečius ragino mėgautis dvidešimt penkių metų jubiliejų minintis restoranas „Bernelių užeiga“.
Legendinės vietos, į kurios meniu įtraukta daugybė autentiškų, paveldo ženklu pažymėtų kulinarinių šedevrų, aplinką garbingos sukakties proga išpuošė daugkartinis Lietuvos rekordininkas, floristas Modestas Vasiliauskas.
Pakaunės Moliūgų kiemas kviečia išbandyti naujovę – ten jau plūsta lankytojai
Pakaunėje vartus atveria Moliūgų kiemas, kuriame akį traukia tūkstančiai ryškiai oranžinių, geltonų ar sodriai žalių moliūgų. Vieni stalui papuošti, kiti – valgomi.
Moliūgus daugybę metų auginantys ūkininkai taip kūrybingai vilioja lankytojus ir kviečia įsigyti šių vertingų daržovių, kurių gausybę augina dėl pašaro Dexterių veislės galvijams.
Daugiau apie tai – TV3 žiniose.
Pakaunės ūkininkų Astromskų laukai pilni ryškiaspalvių moliūgų ir vaikų.
Pasakė, kada sėti moliūgus: pasižymėkite šias dienas
Dėliodama sėklų pakelius ir planuodama sėją, žinoma, į tuos planus įtraukiu ir rudens gėrybių karalių – moliūgą. Kaip gi be jo? Juk rudenį bus labai smagu visokio gėrio žiemai iš jo išsivirti. Jūs irgi, nepagailėkite darže kokio kampelio ir užsiauginkite šių daržovių patys.
Nežinote kada ir kaip juos sėti? Ne bėda – viską papasakosiu, kaip ir kada sėti moliūgus, ir patys įsitikinsite, kad tai labai paprasta.
Kas naujo darže? Nuo arbūzų iki svogūnų
Daržovės sudaro sveikos mitybos piramidės pagrindą. Šių žolinių augalų įvairios sultingos dalys vartojamos maistui šviežios, virtos, keptos, troškintos, raugintos, sūdytos, marinuotos. Dėl panaudojimo universalumo ir maistinės vertės didžiuliai jų kiekiai auginami ir vartojami visame pasaulyje.
Šie produktai gerina kasos veiklą: nepamirškite jų suvalgyti
Kasa – nedidelis organas, esantis pilvo ertmėje ir atliekantis pagrindinį vaidmenį paverčiant suvalgytą maistą energija ląstelėms. Sutrikus kasos funkcijai, sutrinka daugybė svarbių procesų organizme, tačiau vos keli produktai gali padėti pagerinti jos veiklą.
Šio organo svarba tampa dar akivaizdesnė, kai žmogus susiduria su kasos veiklos problemomis, pavyzdžiui, diabetu ar pankreatitu, kurie negydomi gali pažeisti įvairius gyvybiškai svarbius organus.
Moliūgas – itin vertinga daržovė: pasidalino geriausiais patarimais, kaip jį skaniai paruošti
Rudens karalius moliūgas – ne tik puiki puošmena, bet ir be galo maistinga daržovė rudeniniams patiekalams gaminti. Jei nusibodo moliūgų sriuba, mitybos specialistai ragina iš moliūgų kepti kugelį arba kasdien išsispausti po stiklinę sulčių.
Vilniaus Kalvarijų turguje sultis spaudžianti Mažena pasakoja, kad sveika mityba ir kasdienė šviežiai spaustų sulčių stiklinė išgydė ją nuo sveikatos negalavimų, o dabar šiuo atradimu esą norinti pasidalyti su kitais.
Artėjant Helovynui įspėja visus: įsiminkite šiuos patarimus
Vis dažniau lietuviai mini ne tik Vėlines, bet ir atšvenčia Helovyną, dar vadinamą Šmėklinėmis. Tad specialistai primena, kaip šią šventę paminėti saugiai ir ką būtina žinoti, renkantis kostiumus ar dekoruojant namus.
Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba socialiniuose tinkluose pasidalino patarimais, kuriuos verta įsiminti.
„Legolendas“ ruošiasi Helovinui – pastatyta didžiausia moliūgo figūra, jai prireikė net 100 tūkstančių detalių
Kol Lietuvoje dar diskutuojame, ar reikia švęsti Heloviną, štai „Legolendas“ Danijoje neabejoja: jau ruošia įspūdingą legomoliūgų lauką, kuriame pastatyta ir didžiausia moliūgo figūra. O jai prireikė net 100 tūkstančių detalių.
Didžiuliai legovorai, legomusmirės ir legožiurkės, o kaipgi be legomoliūgų – juk artėja Helovinas. Moliūgus iš „Lego“ detalių renka patys lankytojai. Būtent taip Helovinui ruošiasi vaikų pramogų parkas „Legoland“ „Lego“ konstruktorių tėvynėje Danijoje.
Helovinui pasiruoškite su Gian Luca: šie „pabaisiukai“ taps vaikų vakarėlio hitu
Nuo šiurpiausios metų šventės neatsiejami moliūgai šį sekmadienį užkariaus TV3 laidą „La maistas“. Žiūrovų laukia tiek puikus ir nesunkiai paruošiamas užkandis, kuris puikiai tiks vaikų Helovino šventei, tiek ir moliūgo patiekalas suaugusiems, kurie šią dieną pasirengę praleisti ramiau.
Švėkšnoje nušvito daugiau nei 1,5 tūkst. moliūgų – to nesieja su Helovinu
Švėkšnoje džiugina, o kartais ir gąsdina įvairiausiais veidais išskaptuotų daugiau nei pusantro tūkstančio moliūgų. Miestelyje šį savaitgalį vyksta tradicinė šventė „Mes už šviesą“.
Daržoves kone visi Švėkšnos gyventojai dailino ištisą savaitę, o rezultatas pritrenkiantis. Tiesa, ar čia daugiau moliūgų, ar lankytojų, ginčytis galima ilgai.
Švėkšnos mokiniai skuba atlikti paskutinius pagražinimus.
Zoologijos sodo gyventojai pasitinka populiarią šventę: užsiima neįprasta veikla
Ryškiaspalviai moliūgai traukia ne tik žmonų akis, bet ir zoologijos soduose esančių gyvūnų. Šia ryškia rudenine daržove vaišinosi įvairūs Jungtinių Valstijų gyventojai – nuo pačių mažiausių iki didelių ir pavojingų baltųjų lokių.
Pitsburgo zoologijos sode lankytojai stebėjo smagų vaizdą – trys bebrai graužė moliūgus. Vaizdo įrašas, prie kurio parašyta „Moliūgų sezonas“, įkeltas Pitsburgo zoologijos sodo „Facebook“ paskyroje. Jie taip pat užfiksavo akimirką, kaip tigras valgo moliūgą.
Rokiškiečiai užaugino 25 tonas moliūgų: sugalvojo išradingą būdą juos panaudoti
Artėjant lapkričio 1-ąjai, vis dažniau namų kiemai puošiasi skaptuotais moliūgais, socialiniuose tinkluose „pasipila“ skelbimai, kviečiantys į „Helovino“ šventę. Neaplenkia užsienietiška mada ir Rokiškio krašto. Šį kartą į „Moliūgų dvaro“ atidarymą kviečia Ernesta ir Andrius Bružai, savo sodyboje užauginę per 25 tonas moliūgų.
O jei įdomu, kiek tai – vienetais, nuo spalio 14 d. iki lapkričio 5 d., šeimininkai kviečia atvykti į „Moliūgų dvarą“ ir suskaičiuoti.
Kauniečius kviečia neįprastai pramogai: nepraleiskite progos
Kauno rajone, Paparčių kaime, įsikurs jaukus „Šviečiančių moliūgų parkas“. Šia proga kauniečiai kviečiami pasitelkti kūrybinę fantaziją, pasigaląsti įrankius ir pasidaryti nedidelę šventę. Ekspozicijos erdvė Kauno rajone veiks spalio 27-31 dienomis.
„Kviečiu visus – mažus ir didelius… Vaikus, mamas ir tėčius, senelius ir močiutes imtis žaismingos kūrybos ir sukurti šviečiančių moliūgų šventę.
Tapkite šios šventės įkūrėjais.
Į Budrių šeimos ūkį žmonės plūsta iš visos Lietuvos: atskleidė sėkmės paslaptį
Įsibėgėjant rudeniui, ne vienas jau dairosi vietos, kur galėtų įsiamžinti jaukumu dvelkiančioje vietoje, kurios akcentas būtų tikras rudens karalius – moliūgas. Ne vieno akys nukrypsta į Kaune Budrių šeimos ūkio, pavadinto „Meilės ūkiu“, įkurtą moliūgų kiemelį, į kurį vyksta ne tik kauniečiai.
Viena iš ūkio įkūrėjų Ernesta Budrienė apie šią savo veiklą kalba su didžiule meile ir užsidegimu.
Lietuvos žmonės nemokamai dalijasi obuoliais, kriaušėmis – tokių vaizdų prie sodybų vis daugiau
Prie sodybų vis dažniau išvystamos išrikiuotos pintinės ir dėžės su sodo ir daržo gėrybėmis. Pūpso obuoliai, kriaušės, cukinijos ar moliūgai. Gyventojai dažnai derliaus pertekliumi dalijasi nemokamai ir džiaugiasi, kad gamtos dovanotos gėrybės neprapuola.
Raudondvarietė Danutė renka gražesnius obuolius, o už akimirkos jau rikiuoja pakelėj pastatytoje dėžėje. Jais vaišintis nemokamai kviečia visus skubančius pro šalį.
Ši nemokama Lietuvos vieta pritraukia tūkstančius: paskubėkite, kol dar yra laiko
Jau ketvirtus metus iš eilės artėjant Helovinui, į Deksterių ūkį Bubių kaime, Kauno rajone, rudenį plūsta tūkstančiai lietuvių. Ten nuvykę žmonės gali pasidaryti rudeninių fotosesijų moliūgų apsuptyje, įsigyti moliūgų iš pačių įvairiausių rūsių bei nemokamai papramogauti.
Ūkio atidarymą šį sezoną šeimininkai paskalbė visai neseniai – rugsėjo 23 dieną. Per šį trumpą laikotarpį, moliūgų kiemą jau buvo aplankę maždaug 3 tūkstančiai žmonių.
Aiškėja, kiek mokėsime už šiemetines daržoves: brangs Lietuvoje populiari prekė
Ūkininkų laukuose burzgia technika – dabar pats derliaus nuėmimo įkarštis. Šiemet daržovių augintojus gamta skriaudė kaip reikiant – šalnos, sausros, o kai kur dalį derliaus nusiaubė kruša. Bet baisiųjų stichijų išvengę ūkininkai skaičiuoja, kad bulvių, kopūstų, burokėlių ar morkų derlius bus vidutinis.
Lietuvos laukuose burzgia kasamoji, į sunkvežimius byra šiųmetis bulvių derlius. Kvedarų ūkio Kėdainių rajone agronomas sako, kad bulvių krūme mažiau, bet jos stambesnės.
Kurpienė atskleidė geriausius patarimus Adventui: užsirašykite ir išbandykite
Prasidėjo Adventas, kurio metu rekomenduojama laikytis pasninko. Kokius produktus įtraukti į valgiaraštį, kad organizmas gautų reikalingų medžiagų ir būtumėte sotūs, pataria dietistė Vaida Kurpienė.
Dietistė akcentuoja, kad Adventas yra rimties ir susikaupimo metas, todėl vertėtų atkreipti dėmesį ne tik į maistą, bet ir pamąstyti, ar džiaugiamės bendravimu, ar pasirūpiname ne tik artimaisiais, bet ir savimi, ką galime pakeisti savo kasdienybėje.
Sveikatos stiprinimo specialistai: ši daržovė – ne tik maistas, bet ir vaistas
Ryškiaspalviai moliūgai ne tik traukia akį, bet ir mūsų organizmui naudingi. Restoranų atstovai sako, kad moliūgų sriuba jau nieko nenustebinsi, tad kuria naujus patiekalus. O žmonės moliūgais gardina blynus, košes ir net uogienes verda. Visuomenės sveikatos specialistai primena, kad moliūgai skanu, pigu ir sveika.
Restorano virtuvėje virėja kaip tik pjausto moliūgą – ruošia patiekalus. Tada moliūgą apkepa, prideda virtų bulvių, viską sutrina ir mikliai formuoja kukulaičius su įdaru.
Šie turbo blynai sužavės visą šeimą: nustebsite, iš ko jie pagaminti
„Moliūgas – rudens karalius, bet iš tiesų mano šeimoje tikriausiai tai mažiausiai mėgstama daržovė. Vieną kitą patiekalą gaminu, bet kad šeima labai mėgtų moliūgą taip nėra. Dažniausiai gaminu sau. Taip nutiko ir su šiais moliūgų blynais, o gavosi jie visai neblogi. Man patiko mintis sutarkuoti sūrį stambesniais gabalėliais, nes iškepus blynus jis tiesiog tįso. Oi kaip buvo gardu“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Paežerių dvare sužibo tūkstantis moliūgų: smalsuoliai važiuoja pasižiūrėti
Netoli Vilkaviškio esančiame Paežerių dvare sužibo šimtai moliūgų. Juos skaptavo ir paprasti žmonės, ir dvaro darbuotojai. Vos tik parkas nušvito, tūkstančiai suvalkiečių pradėjo plūsti ne tik iš Vilkaviškio, bet ir kitų miestų. Žmonės sako, kad tokie renginiai – ne tik akims, bet ir sielai.
Paežerių dvaro parke išdėliota maždaug 1000 moliūgų. Visie jie dailiai išskaptuoti, o viduje žvakių įdėta, kad šviestų.
Tokios moliūgų sriubos dar nebūsite ragavę: puikiai sušildys šaltais vakarais
TV3 laida „La maistas“, kartu su virtuvės šefu Gian Luca Demarco, ir toliau dalinasi pačių skaniausių patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca įsileido į savo namus, į svečius pasikvietė tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ autorę Renatą ir parodė, kaip pasigaminti rudenišką moliūgų sriubą su jautienos troškiniu.
Įsibėgėjant rudeniui, virtuvėje pradeda karaliauti moliūgai.
Anglijoje – milžiniškas moliūgų laukas: pamatykite
Milžiniškas moliūgų laukas Anglijoje. Jame šiomis dienomis – daugybė lankytojų. Prieš Heloviną visi nori išsirinkti patį gražiausią ir patį didžiausią moliūgą savo namams papuošti.
Į milžinišką moliūgų lauką Bazildone šiomis dienomis plūsta tūkstančiai anglų. Artėjant Helovinui, jie negaili laiko čia atvykta čia išsirinkti pačių gražiausių moliūgų.
Oranžinių gražuolių čia pūpso šimtai ir labiausiai jie patinka vaikams.
Klaipėdoje vyks tradicinė moliūgų šventė, šįkart – tris dienas
Klaipėdoje šeštadienį prasideda aštuntą kartą organizuojama moliūgų šventė, šiemet truksianti tris dienas ir persikelianti į naują erdvę ties miesto rotuše.
Kaip BNS sakė viena iš renginio organizatorių Reda Rimšaitė-Kovalenko, šventės vietą teko pakeisti dėl vykstančių darbų Anikės aikštėje.
„Keičiasi vieta dėl to, kad Anikės aikštė perkasta, vyksta remonto darbai, nepatogu nei mums, nei žmonėms atvykti. Pakeitėme vietą, šventė vyks prie Žvejo paminklo, palei Danę“, – sakė organizatorė.
Iš moliūgo – ne vien dekoracijos ar pyragai: viena pirmųjų tinklaraštininkių atskleidė mėgstamiausius receptus
Ruduo ir artėjanti Helovino šventė neatsiejama nuo moliūgų – vieni juos naudoja kaip dekoracijas, kiti verda sriubas ar kepa pyragus, o šio sekmadienio TV3 laidos „La maistas“ viešnia, viena pirmųjų Lietuvos tinklaraštininkių, žinoma „Kūmutės virtuvės“ pseudonimu, iš jo gamina ir kitus, dar neregėtus gardumynus. Apie tai, kaip panaudoti moliūgą įvairiausiems receptams, sužinos ir laidos žiūrovai.
Švėkšnoje šurmuliuoja festivalis: vienoje vietoje – daugiau kaip 1,5 tūkst. šviečiančių moliūgų
Daugiau nei pusantro tūkstančio šviečiančių moliūgų vienoje vietoje. Tokį vaizdą galime šiuo metu pamatyti Švėkšnoje, kur vysta tradicinis žibintų festivalis.
Švėkšnos „Saulės“ gimnazistės Milda, Greta ir Kamilė skaptuoja paskutinius moliūgus, kurie švies žibintų festivalyje.
Darbas reikalauja daug kantrybės. Vieno moliūgo paruošimas gali trukti ilgiau nei valandą.
„Jaučiu daugiausia, kiek buvau užtrukusi. Tai buvo kokios trys valandos.
Los Andžele – moliūgų festivalis: šiemet jis – ypatingas
Los Andžele gyventojus subūrė moliūgų festivalis. Šiemet jis – ypatingas, mat yra skirtas mirusioms iškilioms asmenybėms pagerbti. Tarp šimtų išskaptuotų, šviečiančių moliūgų puikuojasi ir skirtas mirusiai karalienei Elžbietai II atminti.
Šviečiančių moliūgų upė pasitinka lankytojus Los Andželo botanikos sode. Kaip ir kiekvienais metais, besiruošdami Helovynui amerikiečiai išskaptavo šimtus moliūgų.
Šis Lietuvos ūkis sprogdina populiarumo rekordus: lietuviai plūsta masiškai
Į Deksterių ūkį Bubių kaime, Kauno rajone, rudenį plūsta tūkstančiai lietuvių. Čia esančiame ūkyje galima rasti tonas skirtingų moliūgų ir gausybę nemokamų lauko pramogų vaikams bei suaugusiems.
Vos prieš kurį laiką paskelbę apie ūkio atidarymą šį sezoną, savaitės pradžioje šeimininkai netikėtai pranešė, kad netrukus sezonas baigsis, nes moliūgus suplūdę svečiai tiesiog išgraibstė.
Pakaunėje – įspūdingas moliūgų kiemas: laukia labirintai, pramogos ir net skanėstai
Tūkstančius moliūgų užauginę pakaunės ūkininkai atidarė moliūgų kiemą. Šiemet lankytojų laukia įvairūs labirintai ir net pasakiška moliūginė pelenės karieta. O užsukusieji gali ne tik įsigyti šių oranžinių daržo gėrybių, bet ir paskanauti šviežių, keptų ar raugintų moliūgų.
Būrys pradinukų krykštauja iš moliūgų dėliodami labirintą. Toks sujudimas Astromskų ūkyje Bubių kaime pakaunėje. Ūkininkai čia atidaro moliūgų kiemą, sako norintys populiarinti šią daržovę.
Receptas. Kalėdiniai koldūnai
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1.5 kilogramo moliūgų šiek tiek muskato (maltas) 1 valgomasis šaukštas garstyčių (su sėklomis arba 150 g mostardos) 10 vienetų šalavijų (lapeliai) 3 vienetai kiaušinių 350 gramų kvietinių miltų 150 gramų parmezano sūrio (tarkuotas) šiek tiek likerio („Amaretto“ arba 100 g sausainių „Amaretti“) šiek tiek druskos 100 gramų sviesto šiek tiek citrinos žievelės (tarkuota) PARUOŠIMO BŪDAS: ...
Receptas. Moliūgo ir obuolių desertas
INGREDIENTAI: 1 vienetas obuolių 50 gramų moliūgų 20 gramų imbierų 2 valgomieji šaukštai svarainių sirupo (su svarainiais) Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 1 PARUOŠIMO BŪDAS: Moliūgą, imbierą ir obuolius susmulkinu. Dedu į indą, ant viršaus pilu svarainių. Kepu apie 10 minučių, iki suminkštėja.
Receptas. Moliūgų sriuba su kiaulienos faršu bei porais
INGREDIENTAI: 200 gramų bulvių šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 650 gramų moliūgų 200 gramų morkų 75 gramai porų 1 vienetas svogūnų 240 gramų kiaulės faršo 4 valgomieji šaukštai saulėgrąžų aliejaus šiek tiek druskos šiek tiek grietinės 1 litras sultinio PARUOŠIMO BŪDAS: Moliūgą, bulves ir morkas nulupame ir supjaustome kubeliais. Įkaitiname puode 2 šaukštus aliejaus ir pakepiname susmulkintą svogūną.
Receptas. Manų košė su moliūgu
INGREDIENTAI: 400 mililitrų pieno 100 gramų moliūgų 3 valgomieji šaukštai manų kruopų 1 valgomasis šaukštas sviesto 3 žiupsneliai cukraus 1 žiupsnelis druskos Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 3 PARUOŠIMO BŪDAS: Moliūgo minkštimą supjaustyti gabaliukais ir sudėti į verdantį vandenį virti 10 - 15 min. Tada išgrėbti kubelius ir sutrinti. Užvirkite pieną ir į jį , sijojant, suberti kruopas.
Receptas. Silkė su moliūgais ir morkomis (Kūčioms)
INGREDIENTAI: šiek tiek bazilikų šiek tiek juodųjų pipirų 300 gramų moliūgų (nuluptas) 2 vienetai morkų šiek tiek rozmarino 1 vienetas svogūnų 1 vienetas silkių šiek tiek druskos 100 mililitrų aliejaus Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Silkę be kaulų supjaustyti į silkinę ir ruošti padažą. Aliejuje šiek tiek apkepinti svogūną, tuomet ant jo sudėti tarkuotą morką. Pakepinti kelias minutes ir sudėti tarkuotą moliūgą.
Receptas. Špinatų su vytintu kumpiu salotos "Sveikuoliams"
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų šiek tiek graikinių riešutų šiek tiek kedro riešutų šiek tiek kviečių (gemalai) šiek tiek moliūgų (sėklos) 100 gramų salotų šiek tiek saulėgrąžų 200 gramų špinatų 100 gramų jaučio kumpio (vytintas) šiek tiek acto (balzaminis) šiek tiek aliejaus šiek tiek sėlenų 100 gramų sūris (parmezano) PARUOŠIMO BŪDAS: Į didelį dubenį suplėšyti špinatus ir salotų lapus, kumpio juosteles. Nemaišyti.
Receptas. Moliūgo blynai
INGREDIENTAI: 1 kilogramas moliūgų (nuskustas ir išskobto, sutarkuotas burokine tarka) 2 vienetai svogūnų 1.5 kilogramo kiaulės faršo 2 vienetai kiaušinių 2 stiklinės kvietinių miltų 100 gramų pieno šiek tiek prieskonių PARUOŠIMO BŪDAS: Svogūną sutarkuoju burokine tarka, sūrį taip pat, viską sumaišau su faršu, įmušu kiaušinius, sukratau miltus, prieskonius ir gerai išmaišau. Tešla gaunasi nei tiršta, nei skysta, kepam ant silpnos ugnies.
Receptas. Moliūgo sriuba
INGREDIENTAI: 1 vienetas bulvių 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (grūsti) 500 gramų moliūgų (minkštimo be žievės) šiek tiek morkų (1-2) šiek tiek muskato (maltas) 1 vienetas svogūnų 0.5 stiklinės grietinėlės (35 %) šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai aliejaus šiek tiek prieskonių (sriubai) PARUOŠIMO BŪDAS: Viską susmulkinti (per daug nesmulkinti, vis tiek suvirs). Nustatant moliūgo kiekį, reikia turėti galvoje, kad trečdalis moli...
Receptas. Moliūgų ir riešutų pyragas
INGREDIENTAI: 150 gramų cukraus (užpilui) 1 stiklinė graikinių riešutų (grūsti) 3 valgomieji šaukštai medaus 250 mililitrų moliūgų (tyrė, užpilui) 1 vienetas kiaušinių (tešlai) 1 vienetas kiaušinių (tryniai) 2 vienetai kiaušinių (užpilui) 250 gramų kvietinių miltų (tešlai) 3 valgomieji šaukštai vandens (šaltas, tešlai) 150 gramų grietinėlės (užpilui) 0.5 arbatinio šaukštelio druskos (tešlai) 1/4 arbatinio šaukštelio druskos (užpilui) ...