• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Patiekalų su moliūgais niekada nebus per daug“, – taip sako TV3 laidos „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė. Šį kartą kulinarė parodė, kaip pasigaminti labai skanius sausainius su moliūgu.

„Patiekalų su moliūgais niekada nebus per daug“, – taip sako TV3 laidos „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė. Šį kartą kulinarė parodė, kaip pasigaminti labai skanius sausainius su moliūgu.

REKLAMA

Sausainiams reikės 

  • 200 g sviesto 
  • 200 g kepto moliūgo 
  • 250 g miltų 
  • 150 g rudojo cukraus 
  • Kiaušinio 
  • Šaukštelio kepimo miltelių 
  • 0,5 šaukštelio sodos 
  • Šaukštelio cinamono 
  • 0,5 šaukštelio malto imbiero 
  • Žiupsnio muskato 

Kremui reikės: 

  • 200 g kreminio sūrio 
  • 100 g sviesto 
  • Poros šaukštų cukraus pudros 
  • Šaukšto kepto moliūgo tyrės

Gaminimo eiga:

Sviestą išplakite su cukrumi, įmuškite kiaušinį, gerai išmaišykite. Sudėkite moliūgo tyrę, vėl gerai išmaišykite. Suberkite visus sausus ingredientus ir užmaišykite tešlą.

REKLAMA
REKLAMA

Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Imkite šaukštelį tešlos ir iš jo suformuokite graikinio riešuto dydžio burbuliuką. Dėkite ant kepimo skardos palikdami tarpus, nes sausainiai plėsis. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje kol gražiai paruodus apie 15 min.

REKLAMA

Kambario temperatūros kreminį sūrį ir sviestą išplakite su cukraus pudra, sudėkite moliūgo tyrę ir dar gerai išmaišykite. Kremu puoškite jau atvėsusius sausainius.

Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 11:30 val. per TV3 televiziją.

VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:

Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų