Sausainiams reikės
- 200 g sviesto
- 200 g kepto moliūgo
- 250 g miltų
- 150 g rudojo cukraus
- Kiaušinio
- Šaukštelio kepimo miltelių
- 0,5 šaukštelio sodos
- Šaukštelio cinamono
- 0,5 šaukštelio malto imbiero
- Žiupsnio muskato
Kremui reikės:
- 200 g kreminio sūrio
- 100 g sviesto
- Poros šaukštų cukraus pudros
- Šaukšto kepto moliūgo tyrės
Gaminimo eiga:
Sviestą išplakite su cukrumi, įmuškite kiaušinį, gerai išmaišykite. Sudėkite moliūgo tyrę, vėl gerai išmaišykite. Suberkite visus sausus ingredientus ir užmaišykite tešlą.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Imkite šaukštelį tešlos ir iš jo suformuokite graikinio riešuto dydžio burbuliuką. Dėkite ant kepimo skardos palikdami tarpus, nes sausainiai plėsis. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje kol gražiai paruodus apie 15 min.
Kambario temperatūros kreminį sūrį ir sviestą išplakite su cukraus pudra, sudėkite moliūgo tyrę ir dar gerai išmaišykite. Kremu puoškite jau atvėsusius sausainius.
Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 11:30 val. per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!