• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ruduo ir artėjanti Helovino šventė neatsiejama nuo moliūgų – vieni juos naudoja kaip dekoracijas, kiti verda sriubas ar kepa pyragus, o šio sekmadienio TV3 laidos „La maistas“ viešnia, viena pirmųjų Lietuvos tinklaraštininkių, žinoma „Kūmutės virtuvės“ pseudonimu, iš jo gamina ir kitus, dar neregėtus gardumynus. Apie tai, kaip panaudoti moliūgą įvairiausiems receptams, sužinos ir laidos žiūrovai. Į moliūgus nuo šiol žvelgsite kitaip!

11

Ruduo ir artėjanti Helovino šventė neatsiejama nuo moliūgų – vieni juos naudoja kaip dekoracijas, kiti verda sriubas ar kepa pyragus, o šio sekmadienio TV3 laidos „La maistas“ viešnia, viena pirmųjų Lietuvos tinklaraštininkių, žinoma „Kūmutės virtuvės“ pseudonimu, iš jo gamina ir kitus, dar neregėtus gardumynus. Apie tai, kaip panaudoti moliūgą įvairiausiems receptams, sužinos ir laidos žiūrovai. Į moliūgus nuo šiol žvelgsite kitaip!

REKLAMA

Tinklaraštininkė Renata neslepia – gaminti ji dievina, o ypač – eksperimentuoti su įvairiomis daržovėmis. „Virėjas dirba pagal meniu. Meniu yra sistema, o sistema man nepatinka. Sistemoje jau pabuvau, o dabar išėjau į laisvę. Antrąkart nusikalsti, kad grįžčiau į sistemą, tikrai nenoriu. Man svarbu viską daryti iš dūšios, nes tuomet viskas puikiai pavyksta“, – šypsosis pasakodama ji.

Apsilankiusi laidos vedėjo Gian Lucos Demarco namuose, Renata žinomą virtuvės šefą vaišins įvairiausiais, savo pačios paruoštais gardumynais iš moliūgų. Moteris iš jų kuria tai, kas daugeliui nė nežinoma ir nebandyta.

REKLAMA
REKLAMA

„Iš moliūgo gaminu ypatingas, marinuotas juostas. Jų nekaitinu – visi vitaminai išlieka viduje, jaučiasi malonus česnako ir obuolių acto poskonis. Taip pat juostoms marinuoti reikia cukraus, druskos ir gero aliejaus.

REKLAMA

O neseniai atradau ir naują dalyką – jei moliūgo arba obuolių gabaliukus pamirkytume sodos tirpale, jie puikiai tiktų desertams. Juos papildomai dar gardinu kalėdiniais prieskoniais – cinamonu, kardamonu ir muskatu“, – savo ypatingais receptais dalinsis ji, o Gian Luca su malonumu ryšis naujų skonių kelionei.

Tiesa, nors ir mėgsta moliūgus, Renata prisipažins pati jų neauginanti. O štai Gian Lucos darže jų tikrai rastumėte. Tik yra viena taisyklė…

REKLAMA
REKLAMA

„Yra obuolingi metai, ir yra moliūgingi. Kai geriau auga obuoliai, moliūgų būna mažiau, o kai auga moliūgai – būna mažiau obuolių. Tačiau jei pasakytumėte tai lietuviams, jie sakytų, kad tokios taisyklės nėra (juokiasi)! Šiemet moliūgų tikrai buvo mažiau – kitais atvejais, mano darže galėtumėte rasti net 8-12 moliūgų.“

Galiausiai, padedamas Renatos, Gian Luca žiūrovams atskleis ir savo paties pamėgtos moliūgo sriubos su jautienos troškiniu receptą. Šilti rudens vakarai po šio patiekalo – garantuoti!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Norintys pakartoti šį receptą namuose, pirmiausiai supjaustykite moliūgą riekelėmis ir apšlakstę alyvuogių aliejumi įdėkite į skardą. Ant viršaus užberkite smulkinto česnako, pagardinkite rozmarinu, druska ir pipirais. O tuomet kepkite 20 minučių 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Kol moliūgas keps, pradėkite ruošti troškinį. Pirmiausiai supjaustykite tris bulves ir svogūną. Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir viską gerai apkepinkite, o po kiek laiko dar įpilkite vandens ir alaus. Tuomet susmulkinkite jautieną ir suberkite ją į keptuvę su bulvėmis ir avinžirniais. O viską pagardinę druska ir pipirais, kurį laiką dar leiskite pasitroškinti ant silpnos ugnies.

Kai iškeps moliūgas, susmulkinkite jį iki vientisos masės ir pagardinkite grietinėle. O kaip šį patiekalą paserviruoti, Gian Luca ir Renata atskleis laidoje.

Ypatingi receptai su moliūgais – jau šį sekmadienį, laidoje „La maistas“, 9.30 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų