• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvių pamiltas virtuvės šefas Gian Luca Demarco neslepia – jis yra pats tikriausiais didkepsnių gerbėjas, tad šio sekmadienio TV3 laidoje „La maistas“ patirti įspūdžiai jam prilygs geriausiai dovanai artėjančio gimtadienio proga. O kad laida taptų švente ir žiūrovams, virtuvės šefas su mėsos mėgėjais pasidalins svarbiausiomis taisyklėmis, kaip tobulai išsikepti didkepsnį.

20

Lietuvių pamiltas virtuvės šefas Gian Luca Demarco neslepia – jis yra pats tikriausiais didkepsnių gerbėjas, tad šio sekmadienio TV3 laidoje „La maistas“ patirti įspūdžiai jam prilygs geriausiai dovanai artėjančio gimtadienio proga. O kad laida taptų švente ir žiūrovams, virtuvės šefas su mėsos mėgėjais pasidalins svarbiausiomis taisyklėmis, kaip tobulai išsikepti didkepsnį.

REKLAMA

Šį sekmadienį Gian Luca keliaus į Biržuose esančią mėsinę, kurioje visa šeima – dvi sesės ir brolis – rūpinasi tėvų įkurtu galvijų ūkiu. Ūkininkai neslėps, kad jų temperamentas – taip pat itališkas, tačiau dirbti šeimoje jiems sekasi puikiai.

Kaip pasakos viena iš ūkio įkūrėjų Asta, šis verslas jau yra nuėjęs gana nemenką kelią. „Jį Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo laikais pradėjo mūsų tėveliai. Tai buvo laikai, kai buvo daug deficitinių prekių, dėl visko tekdavo stovėti ilgose eilėse. Tad ir besilaukdama mūsų broliuko, mama stovėjo eilėje prie mėsos parduotuvės. Neiškentęs to, kad jai ten tenka praleisti valandų valandas, tėtis pasakė, kad gana – reikia patiems daryti savo mėsinę. Nuo to viskas ir prasidėjo“, – pasakos ji.

REKLAMA
REKLAMA

O štai dabar Biržuose įsikūrusi „Agaro“ mėsinė stebina ne tik savo dydžiu, bet ir siūloma produkcija – tuo įsitikins ir Gian Luca. „Gyvendamas Lietuvoje esu girdėjęs visokiausių legendų – kad geros mėsos čia nėra, kad visi augintojai ją siunčia į užsienį. Tačiau ši įmonė jums įrodys kitaip“, – tikins virtuvės šefas.

REKLAMA

Galiausiai Gian Luca pradės ruoštis artėjančio gimtadienio šventei ir su žiūrovais pasidalins, kaip paruošti jautienos didkepsnius su keptomis daržovėmis.

Kadangi paruošti garnyrą užtruks kur kas ilgiau, Gian Luca savo kulinarinę kelionę siūlys pradėti būtent nuo to.

Garnyrui prireiks moliūgo – supjaustę jį stambiais griežinėliais, pakepkite ant įkaitusio grilio. Moliūgą apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pridėkite rozmarino, ir smulkinto česnako. Vėliau riekelėmis supjaustykite šviežias bulves, susmulkinkite svogūną, viską pagardinkite druska bei pipirais ir ant sviesto pakepkite atskiroje keptuvėje.

REKLAMA
REKLAMA

 

Kai garnyras bus paruoštas, galima imtis mėsos. Anot Gian Lucos, kai ruošiatės kepti didkepsnį, grilis turi būti įkaitintas iki maksimumo. „Prieš kepimą mėsa turi būti sausa – būtinai prisiminkite šią taisyklę!“ – patars virtuvės šefas.

Gian Lucos jautienos kepsnius kepkite iš abiejų pusių po 2 minutes. Iškepusią mėsą suvyniokite į foliją ir palikite pastovėti apie 5-10 minučių. Galiausiai patiekite didkepsnius apšlakstę juos alyvuogių aliejumi, druska bei pipirais.

„La maistas“ – sekmadieniais,  9.30 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų