• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tai vienas dažniausiai kepamų pyragų šį rudenį. Kai moliūgai vis dar džiugina savo derliumi gaminu su jais. O jūs mėgstate? Naudojate? Dažnai gaminate? Skelbiu šią savaitę – moliūgų savaite“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

Tai vienas dažniausiai kepamų pyragų šį rudenį. Kai moliūgai vis dar džiugina savo derliumi gaminu su jais. O jūs mėgstate? Naudojate? Dažnai gaminate? Skelbiu šią savaitę – moliūgų savaite“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

REKLAMA

1 stiklinė = 200 ml. Kepimo forma 24 cm skersmens. Porcijos 10. Užtruksite gaminant apie 20 min  + kepimo laikas (45 min):

  • 3 kiaušiniai;
  • 2 st cukraus;
  • 0,5 st aliejaus;
  • 3 st tarkuoto moliūgo;
  • 2 st miltų;
  • 1.5 a. š. kepimo miltelių;
  • 1 sauja apelsinų cukatų (nebūtina, bet suteikia puikų skonį);
  • 0,5 citrinos sulčių.

Kiaušinius išsukame, kol masė pabals ir patrigubės. Supilame aliejų. Gerai išmaišome. Įsijojame miltus ir kepimo miltelius.

Sudedame tarkuotą moliūgą, apelsinų cukatus, įspaudžiame citrinos sulčių. Masę gerai išmaišome. Pilame į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Kepame gerai įkaitintoje iki 180 * C T orkaitėje apie 45 min.

Jeigu norisi viršų pabarstome cukraus pudra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų