kuskusas
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „kuskusas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „kuskusas“.
Tokios sultingos vištienos krūtinėlės turbūt neragavote: receptas paprastas ir labai gardus
TV3 laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gediminas Endriukaitis parodė, kaip pasigaminti sultingą ir tolygiai iškepusią vištienos krūtinėlę. Vos keletas „triukų“ bei minimalių pastangų ir jau mėgausitės ne tik labai skania vištienos krūtinėle, bet ir prie jos bei kitos mėsos patiekalų fantastiškai derančiu, aromatingu ir kupinu skonio perliniu kuskusu. Šis patiekalas puikiai tiks ne tik pietums ar vakarienei, bet net ir į pietų dėžutę.
Vištienai reikės:
3 vnt.
Receptas. Karštos kuskuso salotos su juoduoju kumpiu
INGREDIENTAI: 50 gramų paprikų 50 gramų porų 75 gramai sviesto 0.5 litro sultinio šiek tiek prieskonių 50 gramų sparaginių pupelių 200 gramų kuskuso 50 gramų kumpio (juodasis, šaltai rūkytas Biovela) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Sultinį užvirinti, supilti kuskuso kruopas, puodą nukelti nuo ugnies ir palikti 3-4 minutėms išbrinkti. Įkaitinti keptuvę, išlydyti 50 g sviesto, paskrudinti daržoves, dėti prieskonius.
Receptas. Kuskusas su pievagrybiais
INGREDIENTAI: 200 gramų kuskuso 50 gramų pievagrybių 20 gramų sviesto 0.5 vieneto paprikų 1 sauja bazilikų šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Kuskusą sumaišyti su druska ir pipirais, užpilti verdančiu vandeniu, uždengti ir palikti 10 - 15 minučių išbrinkti. Svieste apkepinti pievagrybius ir papriką. Kepintas daržoves sumaišyti su išbrinkusiu kuskusu ir baziliku.
Receptas. Kuskusas su daržovėmis
INGREDIENTAI: 1 vienetas morkų 2 skiltelės česnakų 1 vienetas paprikų 1 vienetas svogūnų 2 vienetai pomidorų pastos 0.5 stiklinės kuskuso Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Morką nuskusti ir supjaustyti griežinėliais, sudėti į keptuvę ir apkepti,kai morkos suminkštės,sudėti pjaustytą papriką,svogūną,česnaką.Viską išmaišyti ir ,vis pamaišant, kepti apie 15 min.
Receptas. Žuvies sriuba su kuskusu „sicilietišku stiliumi“
INGREDIENTAI: 3 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 4 vienetai kapario (papuošimui) šiek tiek muskato 1.5 arbatinio šaukštelio paprikų (aitrioji, dribsniai) 0.5 vieneto pastarnokų (papuošimui) 2 vienetai pomidorų pastos 2 vienetai salierų (stiebai) 1 vienetas svogūnų 125 mililitrai baltojo vyno (sausas) šiek tiek druskos 500 mililitrų sultinio (daržovių) 250 gramų žuvies (filė (gali būti gabalėlis menkės, saidos ir pan.
Receptas. Vištienos salotos "Gardumėlis"
INGREDIENTAI: 1 vienetas agurkų šiek tiek juodųjų pipirų (padažui) 1 valgomasis šaukštas medaus (padažui) 1 vienetas morkų 1 vienetas paprikų 2 vienetai pomidorų pastos 1 sauja salotų (špinatai, iceberg ir pan.
Receptas. Kuskusų salotos
INGREDIENTAI: 1 vienetas agurkų 2 vienetai citrinų (išspaustos sultys) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek petražolių 2 vienetai pomidorų pastos 300 gramų salotų šiek tiek druskos 0.5 stiklinės aliejaus 0.5 stiklinės kuskuso 4 valgomieji šaukštai pomidorų pastos PARUOŠIMO BŪDAS: Užpilkite kuskusus verdančiu vandeniu.Uždenkite kokiu dangčiu tą puodą, kad geriau plikytusi, kol kuskusas visą vandenį sugers ir išmirks.
Receptas. Paprikos su kuskuso ir feta sūrio įdaru
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 4 vienetai paprikų (geltona) šiek tiek petražolių 4 vienetai pomidorų pastos 2 vienetai svogūnų 140 gramų feta sūrio šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai aliejaus 300 mililitrų sultinio (vištienos) 150 gramų kuskuso (kruopos) PARUOŠIMO BŪDAS: Pirmiausiai reikia pasiruošti kuskuso kruopas.
Receptas. Tabbouleh
INGREDIENTAI: 1 vienetas agurkų (supjaustytas) šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek petražolių (smulkintos) 3 vienetai pomidorų pastos (pjaustyti) 100 gramų svogūnų (laiškais, pjaustyti) šiek tiek alyvuogių aliejaus 400 mililitrų vandens (verdantis) šiek tiek druskos 140 gramų kuskuso PARUOŠIMO BŪDAS: Kuskusą užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite vienai valandai, kad įsigertų.
Receptas. Lašiša su kuskusu
INGREDIENTAI: 0.5 vieneto citrinų (išspaustos sultys) šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek kalendrų (sukapotos) 2 vienetai pomidorų pastos (stambiai pjaustyti) 200 gramų lašišų (filė su oda) šiek tiek alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos 1 vienetas čili pipirų (be sėklų, smulkintas) 1 vienetas cukinijos (lazdelėmis pjaustyta) šiek tiek šparagų 115 gramų kuskuso PARUOŠIMO BŪDAS: Suberkite į dubenį manų krupinius ir užpilkite verdančiu van...
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Varškės apkepas su kuskusu
INGREDIENTAI: 500 gramų varškės 150 gramų jogurto 1 stiklinė kuskuso 3 saujos spanguolių (džiovintos) 4 valgomieji šaukštai cukraus 1 arbatinis šaukštelis sodos 2 vienetai kiaušinių šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 9 PARUOŠIMO BŪDAS: Kuskusą užpilti verdančiu vandeniu ir palikti 5 min., kad išbrinktų. Varškę išmaišyti su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Jogurtą sumaišyti su soda. Išplakti kiaušinius.
Receptas. Menkės filė ant garų su kuskusu
INGREDIENTAI: šiek tiek bazilikų šiek tiek imbierų (maltas) šiek tiek juodųjų pipirų (citrininiai) šiek tiek krapų šiek tiek petražolių 4 vienetai pomidorų pastos (vyšiniai) 1 vienetas menkių (filė) 50 gramų majonezo 100 gramų pomidorų padažo 50 gramų grietinėlės 4 vienetai krevečių be kevalo šiek tiek prieskonių 1 vienetas cukinijos 1 vienetas kuskuso (pakelis) PARUOŠIMO BŪDAS: Menkę atšildžiau kambario temperatūroje, d...
Receptas. Kuskuso troškinys
INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių šiek tiek cinamono 3 vienetai česnakų (skiltelės) šiek tiek juodųjų pipirų 3 vienetai morkų 1 vienetas paprikų 200 mililitrų pupelių (konservuotos, raudonos) 1 vienetas svogūnų (smulkintas) 0.5 stiklinės pomidorų padažo šiek tiek druskos 0.5 stiklinės sultinio (daržovių) šiek tiek čili pipirų 3 vienetai cukinijos šiek tiek kuskuso 0.5 valgomojo šaukšto ciberžolės PARUOŠIMO BŪDAS: Patr...
Receptas. Balandėliai su soja
INGREDIENTAI: 1 vienetas česnakų šiek tiek kalendrų (grudeliais) šiek tiek petražolių 150 gramų sojos (faršas, pakelis) 1 vienetas svogūnų šiek tiek grietinėlės šiek tiek parmezano sūrio šiek tiek sviesto šiek tiek sultinio (vištienos) 1 vienetas kininių kopūstų 150 gramų kuskuso PARUOŠIMO BŪDAS: Išvirkite sojų faršą: įpilame vandens, dedame 1 kub. vištienos sultinio, įpilame truputį sojos padažo ir verdame 10 min.
Receptas. Marokietiškas troškinys "Tagine"
INGREDIENTAI: 10 vienetų alyvuogių 0.5 vieneto citrinų 0.5 vieneto citrinų (marinuotos) 1 česnakų šiek tiek imbierų (1 cm) 1 arbatinis šaukštelis kalendrų 1 arbatinis šaukštelis petražolių 3 vienetai svogūnų 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 1 arbatinis šaukštelis druskos šiek tiek šafrano (žiupsnelis) 300 gramų kalakutienos krūtinėlių 150 gramų kuskuso PARUOŠIMO BŪDAS: Nulupkite svogūnus, česnaką ir imbierą.
Receptas. Kuskuso košė su rūkyta lašiša
INGREDIENTAI: 1 sauja česnakų (laiškai) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 2 valgomieji šaukštai petražolių (smulintos) 80 gramų lašišų (rūkyta) 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos 230 gramų kuskuso 3 valgomieji šaukštai sulčių (citrinos, šviežiai spaustos) PARUOŠIMO BŪDAS: Užvirinkite puode šiek tiek pasūdytą vandenį, suberkite į jį kuskusą ir virkite apie 3 minutes.
Receptas. Kruopinskiai
INGREDIENTAI: 1 litras vandens 100 gramų parmezano sūrio šiek tiek druskos 100 gramų sviesto šiek tiek prieskonių 300 gramų kuskuso (kruopos) PARUOŠIMO BŪDAS: Taigi, jei norite kažko labai paprastai paruošiamo, bet neregėto - štai jums receptas... Užverdame vandenį (apie 1 litrą), pasūdom arba įmetame sultinio kubelį, supilam kruopas ir intensyviai maišom, kol masė pasidarys klampi. Tada dar padidinam ugnį ir 15 min. verdam, nepamiršdami pamaišyti.
Receptas. Vaisių kuskusas
INGREDIENTAI: 1 vienetas apelsinų šiek tiek paprikų (aitrioji) 4 arbatiniai šaukšteliai alyvuogių aliejaus 500 mililitrų sultinio (daržovių) 0.5 stiklinės razinų 1 sauja riešutų (skrudinti) 4 arbatiniai šaukšteliai mėtų (smulkinta) 1 vienetas želės (mėtinė, pakelis) 150 gramų kuskuso PARUOŠIMO BŪDAS: Mėtinę želė išbrinkiname daržovių sultinyje, suberiame nutarkuotą apelsino žievelę, užviriname ir užpilame šiuo mišiniu kuskusą.
Receptas. Pikantiški keksiukai iš kuskuso kruopų
INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas cukraus 1 arbatinis šaukštelis kalendrų (malta) 3 vienetai kiaušinių 230 gramų kvietinių miltų 120 mililitrų vandens (verdantis) šiek tiek druskos 4 valgomieji šaukštai aliejaus 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 100 gramų kuskuso (kruopos) 1 arbatinis šaukštelis kumino (maltas) 2 arbatiniai šaukšteliai citrinos žievelės (tarkuota) PARUOŠIMO BŪDAS: Pirmiausia užpilame kuskuso kruopas verdančiu va...
Receptas. Saldžiarūgštė vištiena su kuskusu
INGREDIENTAI: 200 gramų ananasų (konservuoti) šiek tiek juodųjų pipirų 400 gramų paprikų (konservuota pomidorų sultyse) 200 gramų persikų (konservuoti) 1 vienetas vištos filė (krūtinėlė) šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus (kepimui) 1 vienetas sviesto (gabaliukas) šiek tiek kario 100 gramų kuskuso PARUOŠIMO BŪDAS: Vištienos krutinėlę supjaustau kubeliais, pabarstau kariu ir palieku kelioms minutėm.
Receptas. Vegetariška kuskuso ir daržovių užkepėlė
Užkepėlei galite naudoti bet kokias mėgstamas daržoves, tik nepamirškite grybų, jie užkepėlei suteikia labai gerą skonį. Kadangi kuskusas paruošiamas super greitai, tad gaminant užkepėlę ilgai neužtruksite, tereikia apkepti daržoves, sumaišyti su kuskusu ir pašauti į orkaitę, kad apskrustų sūris. Taip pat, užkepėlę galite kepti ir individualiuose indeliuose, tuomet užkepėles galima paruošti pagal kiekvieno valgytojo skonį. Matavimuo naudojau 240 ml stiklinę.
Receptas. Marokietiškas troškinys su kuskusu
Šis patiekalas yra tradicinio tadžino kitokia versija. Nors tradiciškai tadžinui naudojama aviena, ją galima pakeisti kitokia mėgstama mėsa. Aš pasirinkau kalakutieną, nes ji yra gerokai raudonesnė nei vištiena ir estetiškai geriau atrodo su kuskusu. Citrinų žievelės ir mėtų lapeliai suteikia kuskusui ypatingą skonį - burnoje liks lengvai šaldantis, gaivus skonis. O kuminas mėsai suteikia egzotišką skonį ir kvapą.
Receptas. Libaniški kebabai
INGREDIENTAI: 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono (maltas) 1 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1/4 stiklinės kedro riešutų (kapoti) 1 vienetas svogūnų 750 gramų jautienos faršo 1 vienetas kiaušinių 1 stiklinė vandens šiek tiek druskos 1/4 stiklinės kuskuso 1 arbatinis šaukštelis kumino (maltas) PARUOŠIMO BŪDAS: Užpilame kuskusą vandeniu ir paliekame 30 min. pabrinkti.
Tai įmanoma: kaip būti lieknai ir nebadauti
Artėjant vasarai nemaža dalis mūsų susirūpina dėl savo figūros – o kaipgi reiks išsirengti paplūdimyje, jei šen bei ten karo koks lašinukas. Neretai tai paskatina griebtis drastiškų dietų. Tačiau gal galima reikšmingų rezultatų pasiekti ir nepuolant į kraštutinumus? Specialistai sako – tikrai taip. Viešojoje erdvėje – daug įvairių patarimų, kaip nebadauti, bet maitintis sveikai ir išvengti antsvorio problemų.
Žieminis kuskusas
Kuskusas - šis pavadinimas mūsų platumose dar palyginti naujas. Beje, prancūziškai jis rašomas couscous. Kelionių mėgėjai šį žodį, be abejo, girdėjo ir Prancūzijoje, ir Vokietijoje, ir, žinoma, produkto kilmės kraštuose - Šiaurės Afrikos valstybėse bei arabų kraštuose, jei pasitaikė ten nukakti.
Neseniai taip egzotiškai pavadintų kruopų pakeliai pasirodė ir “Iki” parduotuvių lentynose.