INGREDIENTAI:
- 10 vienetų alyvuogių
- 0.5 vieneto citrinų
- 0.5 vieneto citrinų (marinuotos)
- 1 česnakų
- šiek tiek imbierų (1 cm)
- 1 arbatinis šaukštelis kalendrų
- 1 arbatinis šaukštelis petražolių
- 3 vienetai svogūnų
- 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- šiek tiek šafrano (žiupsnelis)
- 300 gramų kalakutienos krūtinėlių
- 150 gramų kuskuso
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Nulupkite svogūnus, česnaką ir imbierą. Smulkiai sukapokite ar sutarkuokite.
Įkaitinkite keptuvėje aliejų, sudėkite sutarkuotas prieskonines daržoves ir kepinkite apie 5 minutes.
Kalakutieną perpjaukite įstrižai, kad gautųsi du ne pernelyg stori gabalėliai.
Įtrinkite kalakutieną prieskoniais: druska, pipirai ir žolelėmis.
Kai svogūnai taps permatomi, sudėkite į keptuvę šafraną ir kalakutieną. Užpilkite 150 ml vandens (t.y. apie pusė stiklinės). Uždenkite dangčiu ir troškinkite 10 minučių.
Marinuotas citrinas supjaustykite plonais griežinėliais.
Kai kalakutiena išsitroškins, sudėkite į keptuvę marinuotas citrinas ir alyvuoges. Patroškinkite dar 10 minučių.
Kol kalakutiena baigia troškintis, puode užvirkite 200 ml vandens ir supilkite į jį kuskusą. Uždenkite dangtį ir leiskite pastovėti ~ 5-10 minučių.
Kai patiekalas baigs troškintis, išspauskite į jį citrinos sultis.
Patiekite su išbrinkusiomis kuskuso kruopomis.
Kviečiame išmokti gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos rasite adresu: www.ciopciop.lt
Nuotraukos autorius - Darius Petrulaitis
Autorius: Čiop Čiop kulinarijos kursai