keksas

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „keksas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „keksas“.

Atrado tobulą pyragą šventėms: visi klaus recepto

„Sakoma, kad pirma emocija mus pasiekia kažką pamačius. Jau vėliau seka kvapas ir skonis. Šis keksas mane sudomino savo pjūvio vaizdu. Jame labai gražiai matėsi žalių cukinijų ir apelsinų žievelių miniatiūriniai gabaliukai drėgnoje, bet tikrai labai gerai iškilusioje tešloje. Na, tiesiog tas matytas vaizdas nuotraukoje mane iš tiesų užbūrė. Tik kepiau aš šį keksą su mūsų išauginta cukinija, tad tos plonos žalios žievelės spalvos pas mane nesimatė tiek daug.
2024-12-18

Šis keksas per Velykas sužavės visus: skonis nepakartojamas

„Labai mėgstu karamelę. Ledai su karamele, tortai su karamele, pyragai su karamele ir t.t… Visi saldumynai pagardinti karamele yra tiesiog daug skanesni. Nepagalvokite, kad nemėgstu šokolado. Ir taip aišku, kad su šokoladu viskas skaniau, bet kartais manau, kad karamelė yra pilnai neįvertintas skonis… Amerikoje naudojama karamelė dažniausiai yra pagardinta druska, kuri tik dar labiau atskleidžia karamelės skonį.
2024-03-24

Šis Dalios keksas kvepia Kalėdomis: išbandykite receptą

„Šis nuostabaus skonio, minkštas ir drėgnas keksas-pyragas kaip tik tiks šaltam žiemos vakarui. Daugelis morkų pyragų yra sunkesni, šiek tiek sausesni ir dažnai, kad jiems suteikti papildomos drėgmės yra pertepami, gaiviu kremu. Šiam pyragui pertepimo nereikia. Jei norite galite tik užpilti lydytu šokoladu. Bet man asmeniškai jis skanus toks, be jokių papuošimų. Tai byloja ir nuotrauka... abu kartus iškepusi aš jo radau tik pusę“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
2023-12-17

Šis keksas papuoš kiekvieną stalą – receptas labai paprastas

Drėgnas, sunkus, su daug razinų ir paskendęs cukraus pudroje keksas – laidoje „Gardu Gardu“ virtuvės šefas Gediminas Endriukaitis  parodė, kaip išsikepti paprastą, tačiau toli gražu ne prastą kepinį. Šis keksas tiks toms progoms, kai norisi jaukaus, kokybiško kepinio, kurio aromatas pasklis po visus namus ir kvies pasimėgauti jo gabalėliu prie puodelio arbatos. Keksas puikiai tiks ir ant Kūčių, Kalėdų ar naujametinio stalo.
2023-12-03

Šis keksas taps jūsų mėgstamiausiu desertu – norėsis dar ir dar

Šis desertas pareikalaus šiek tiek jūsų kantrybės, nes prieš valgant jį reikės palikti ramybėje net dvylika valandų. Tačiau patikėkite TV3 televizijos „Gardu Gardu“ virtuvės šefu Gediminu Endriukaičiu – tikrai verta pakentėti! Šokoladinis, vanilinis keksas sulaistytas pasiflorų sirupu taps drėgnas ir tirpstantis burnoje, o šokoladinė glazūra su riešutais papildys skonio derinius sodrumu ir traškumu. Šis marmurinis keksas tikrai gali tapti nauju, jūsų mėgstamiausiu desertu.
2023-04-15

Gardus Velykų keksas su vyšniomis: nustebinkite šeimą

Per Šv. Velykas TV3 laidos „La maistas“ žiūrovams – staigmena. Pasikalbėti apie Velykų patiekalus kvietė ne laidos vedėjas, virtuvės šefas Gian Luca Demarco, o jo bičiulis, Lietuvoje gyvenantis italas Salvatore. Jis apsilankė tris vaikus auginančius Žemyną ir Giedrių, kurie pagamino gardų šokoladinį Velykų keksą su vyšniomis. Salvatore su Žemyna ir Giedriumi kalbėjo apie tai, kas nugula ant lietuvių Velykų stalo.
2023-04-09

Pasigaminkite naminius mėsainius: skonis vertas 10 balų

Savaitgalį siūlome išbandyti net du gardžius patiekalus – mėsainius su plėšyta vištiena ir gaiviomis salotomis bei marmurinį keksą su pasiflorais ir šokolado glazūra.
2023-02-17

Atrado superinį rudens pyragą: išbandyti rekomenduoja visiems

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas. Bananų keksas su moliūgais Labai skanus, švelnus, kvapnus keksas.
2022-11-08

Pasilepinimui – gardus varškės keksas: apsilaižysite pirštus

Savaitgalis – puikus metas pasilepinti saldžiais kepiniais ir nudžiuginti jais visą šeimą, tad šiandien jums pateikiame itin skanaus varškės kekso receptą. O kaip žingsnis po žingsnio paruošti šį patiekalą, pamatysite jau šio šeštadienio laidoje „Gardu gardu“. Išbandykite gardų varškės kekso receptą:   Varškės keksas Keksui jums reikės: 165 g kambario temperatūros sviesto; 300 g cukraus; 25 g medaus; 1 valg. šaukšto vanilės ekstrakto; 2 g druskos; 4 vnt.
2022-10-07

Gian Luca kviečia sugrįžti į vasarą: netikėtas ingredientas braškių kekso skonį pakels į kitą lygį

Virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia savo keliones po Lietuvą. Jau šį sekmadienį jis apsilankys pas Kėdainiuose gyvenančią ir savo malonumui daugiau nei 40 rūšių bazilikų auginančią Rositą. Būtent jos padedamas Gian Luca pakvies žiūrovus pasigaminti ir neeilinių skonių prisotintą gardumyną – vasara kvepiantį keksą su braškėmis ir bazilikais. „Maniau, kad italai apie bazilikus žino viską.
2022-09-16
REKLAMA
REKLAMA

Receptas. Velykinis keksas

INGREDIENTAI: 4 vienetai kiaušinių 2 stiklinės miltai 1 stiklinė cukraus 150 gramų sviesto 8 valgomieji šaukštai kakavos 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 100 gramų pieniško šokolado 30 gramų kokosų drožlių Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Į ištirpintą sviestą suberiame kakavą ir maišydami šildome tol, kol pasidarys vientisa masė. Kiaušinius išplakame su cukrumi.
2022-03-01

Receptas. Keksas širdutė

Nuostabus keksas, keptas su meile. Labai skanus su arbata. INGREDIENTAI: 400 gramų miltai 3 vienetai kiaušinių 120 gramų cukraus 1 stiklinė uogienės 0.5 stiklinės aliejaus 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių Papuošimui: 1 pakelis pabarstukų Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius išplakame su cukrumi ir aliejumi. Pilame norimą uogienę. Į mišinį sijojame miltus ir kepimo miltelius.
2022-02-27

Receptas. Aguoninis keksas

INGREDIENTAI: 200 gramų sviesto 82% 3 vienetai kiaušinių 100 gramų aguonų 6 valgomieji šaukštai miltai 1 valgomasis šaukštas apelsinų žievelės 3 valgomieji šaukštai cukraus pudros 1 valgomasis šaukštas medaus 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Sviestą išsukti su cukraus pudra iki purumo, dedant po vieną kiaušinį. Aguonas gerai ištrinti su tarkuota apelsino žievele ir medumi.
2022-02-23

Receptas. Geriausias citrininis keksas

Šis puikus citrininis keksas Jums primins vaikystę. Šiame puriame ir minkštame kekse, vietoje sviesto naudojamas jogurtas. INGREDIENTAI: 150 gramų jogurto 150 gramų cukraus 150 gramų kvietinių miltų 2 vienetai kiaušinių 1 vienetas citrinų 30 gramų cukraus pudros 5 gramai kepimo miltelių 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.
2022-02-16

Receptas. Marmurinis riešutų keksas

Keksas tinka įvairioms progoms, šventiniam stalui, tinka prie kavos bei patiks įvairių skonių tipui. INGREDIENTAI: 1 stiklinė kvietinių miltų 1 stiklinė cukraus 200 gramų grietinės 3 vienetai kiaušinių 3 valgomieji šaukštai kakavos 3 valgomieji šaukštai miltai 1 arbatinis šaukštelis sodos 1 arbatinis šaukštelis acto Paruošimo laikas: Apie 45 min.
2022-02-12

Receptas. Šokoladinis keksas su kriaušėmis

INGREDIENTAI: 100 gramų šokoladas 2 vienetai kriaušių 200 gramų sviesto (arba margarinas) 175 gramai cukraus 150 gramų miltai 100 gramų krakmolo 3 vienetai kiaušinių 2 pakeliai vanilinio cukraus 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių 1 žiupsnelis cinamono 1 vienetas citrinų sultys 1 žiupsnelis cukraus pudros Paruošimo laikas: Apie 1 val.
2022-02-08

Receptas. Morkų keksas

Pagrindiniai produktai sviestas ir morkos, trapus ir labai skanus gaminys. INGREDIENTAI: 400 gramų morkų 300 gramų miltai 200 gramų sviesto 82% 200 gramų cukraus pudros 4 vienetai kiaušinių 2 valgomieji šaukštai grietinės 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Sviestą išsukti su cukraus pudra, sukant dėti po vieną kiaušinį. Morkas smulkiai sutarkuoti, sultis nuspausti.
2022-02-06

Receptas. Desertinis cukinijų pyragas

Nuostabus skonio pyragas, kurio pagrindinio ingrediento, cukinijos, tikrai neatspės niekas, nes skonis yra nuostabus šio pyrago. INGREDIENTAI: 300 gramų cukinijos 200 gramų miltai 2 vienetai kiaušinių 120 gramų cukraus 100 mililitrų saulėgrąžų aliejaus 1 vienetas citrinos žievelės 2 valgomieji šaukštai aguonų 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 0.5 arbatinio šaukštelio sodos Glajui: 0.5 vieneto citrinų sultys 100 gramų cukraus pudr...
2022-02-05

Receptas. Variacija pagal itališką keksą

INGREDIENTAI: 4 vienetai kiaušinių 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono 2 vienetai kiaušinių (tryniai) 0.5 arbatinio šaukštelio muskato 1.5 stiklinės grietinėlės 1 vienetas apelsinų (žievelė) 2 valgomieji šaukštai amareto 1 arbatinis šaukštelis vanilės (ekstraktas) 1 vienetas keksas Paruošimo laikas: Apie 45 min.
2022-02-03

„Pyragų dienai“– tobulas keksas pagal Gian Lucą: saldus, bet vos su vienu šaukštu cukraus?

Kasmet lapkričio pradžioje pakvipus pačiais gardžiausiais kepiniais, tampa aišku – atėjo „Pyragų diena“, o šiemet ji bus švenčiama dukart – lapkričio 5-ąją, saugiai pyragais dalijantis darbe, o lapkričio 6-ąją – ir namuose. Kasmet ši šventė primena, kad pradėti dalintis gerumu galime nuo pačių mažiausių žingsnelių – net jei tai tik jūsų mėgstamo pyrago gabalėlis. Neatsitiktinai pyragą TV3 laidoje „La maistas“ šį kartą gaminti nusprendė ir virtuvės šefas Gian Luca Demarco.
2021-11-05

Keksas su džiovintais vaisiais pagal Audronę: itin lengvas ir gardus

„Šventės jau visai čia pat, o kokios šventės be saldėsių, ar ne? Tai ir noriu pasidalinti su jumis kekso su džiovintais vaisiais receptu, kuris puikiai tik artėjančioms šventėms ir ne tik. Keksas gavosi išties labai gardus, o pagaminti lengviau negu lengva“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė. Reikės: 250–300 gr džiovintų vaisių (naudojau abrikosus, spanguoles, slyvas ir razinas), 2 kiaušinių, 150 gr cukraus, 150 gr miltų, 0,5 a.š kepimo miltelių, sviesto kepimo indui sutepti.
2020-12-18

Keksą išimti iš formos bus lengviau: pasinaudokite šiais patarimais

Ir maži, ir dideli mėgsta lepintis skanumynais. Vienas jų – keksas. Nors jam atsispirti ir sunku, tačiau didesnių sunkumų kyla norint jį iškepus išimti iš kepimo formos. Tai padaryti bus paprasčiau, jei žinosite kelis svarbius dalykus, rašoma rd.com. Catherine Ward sako, kad svarbiausia yra tinkamai paruošti kepimo formą – tada išimti keksą bus daug paprasčiau. Būtina kruopščiai ją sutepti, nes taip pyragas išsiims lengviau.
2020-04-18

Liucija dalijasi turbo greitu kekso receptu: minkštutėlis ir itin gardus

„Labai norėjau kekso su mėlynėmis, dar turėjau šaldytuve šiek tiek kefyro, o šaldiklyje mėlynių, tad šis receptas buvo kaip tik man. Keksas pagaminamas labai greitai, nereikia net traukti mikserio, užtenka tešlą išmaišyti plakimo šluotele.“, – sako recepto autorė Liucija.
2019-11-17
REKLAMA
Marmurinis pieniško šokolado keksas  Marmurinis pieniško šokolado keksas

Šventiniam stalui: marmurinis pieniško šokolado keksas

Artėjant didžiajai pavasario šventei – Velykoms, kada visi artimieji susiburia prie gausaus vaišių stalo, jau pradedama sukti galvą, kokiais skanėstais namiškius nustebinti šiemet. Siūlome išbandyti marmurinį keksą, tinkantį tiek šventiniam, tiek kasdieniam stalui. Tikėtina, kad šis keksas abejingų nepaliks! Keksui pagaminti reikės: 120 g minkšto sviesto, 150 g cukraus, 2 didelių kiaušinių, 70 g riebios grietinės, 125 ml pieno, 210 g „Kauno grūdų“ kvietinių miltų „Ekstra“, 2 arb.
2019-04-18

Mažosios Lietuvos pasididžiavimas – smėlio pyragas

Klaipėdos kraštas nuo senų laikų diktavo Lietuvai miestietišką gyvenimo būdą ir kultūrą. Kitų etninių mūsų šalies regionų gyventojai ne tik maistui, bet ir stalo serviravimui buvo ne itin išrankūs. O mažalietuviai savo kafiją gerdavo iš porceliano puodelių, valgydavo vokiškų kraštų skanėstą sandkucheną. Prie kavos puodelio Pajūrio kaimai dėl artimos Klaipėdos kaimynystės anksti buvo paveikti miesto kultūros.
2013-03-30

Kalėdinis imbierinis keksas su džiovintais vaisiais

Imbieru kvepiantis keksas, turtingas džiovintais vaisiais. Sudėtinės dalys: 125 g sviesto 100 g rudojo cukraus 2 kiaušiniai 100 ml pieno 2 šaukštai pieno 250 g kvietinių miltų 1.5 šaukštelio kepimo miltelių 0.5 šaukštelio sodos 2 šaukšteliai imbiero 1 šaukštelis cinamono 2 šaukštai romo 300 gramų džiovintų vaisių Gaminimas: Dubenėlyje sumaišyti mitus su soda, kepimo milteliais ir cinamonu. Kitame dubenėlyje išsukti minkštą sviestą su cukrumi ir įmušti po vieną kiaušinį. Po to supilti pieną.
2012-12-15

Varškiniai keksiukai

Greita ir skanu. Jums reikės: 200 gr cukraus 4 kiaušiniai 200 gr margarino 400 gr miltų 1 šaukštelis vanilinio cukraus 200 gr varškės Paruošimas: Išplakame lydytą margariną su cukrumi, įmušame kiaušinius, sudedame pertrintą varškę, įmaišome miltus.
2011-02-23

Vyšnių keksiukai

Sudėtinės dalys: Sviestas, arba margarinas, 125 gramai Cukrus, 150 gramų Vanilinis cukrus, 2 šaukšteliai Kvietiniai miltai, 400 mililitrų Kepimo milteliai, 2 šaukšteliai Vyšnios, arba kitos uogos, 500 gramų Gaminimas: Ištriname sviestą su cukrumi. Įberiam vanilinio cukraus, po vieną sudedam išplaktus kiaušinius. Sumaišom miltus su kepimo milteliais. Kruopščiai išmaišom tešlą. Nuplaunam vyšnias, išimam kauliukus ir padalijam kiekvieną uogą perpus.
2010-10-26

Varškės keksas

Jums reikės 300 gr. cukraus 15 gr. cukraus pudros 4 vnt. kiaušinių 300 gr miltų 1 šaukštelis sodos 150 gr. sviesto 5 gr. vanilinio cukraus 300 gr. varškės Sviestą gerai išsukite ir po vieną sumuškite kiaušinius dalimis berdami cukrų. Varškę ištrinkite pro sietelį ir sudėkite į sviestą kartu su miltais bei rūgščiame vandenyje ištirpinta soda. Išmaišę supilkite į riebalais išteptą keksinę formelę ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 30 min.
2010-07-04

Bananinis keksas „duetas“

Ingredientai: 3 bananai 70 gramų lydyto sūrio 8 šaukštai miltų 4 šaukštai 1 kepimo miltelių 2 šaukštai grietinės 3 kiaušiniai 25 gramai balto 25 šokolado Gaminimas: Bananus sutrinti, įmušti kiaušinius, įberti cukrų ir išplakti. Sudėti grietinę, supilti lydytą ir išplakti. Suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir išmaišyti. Gautą tešlą padalyti į 3 dalis. 1 dalį į kekso formą ir kepti, kol truputėlį pagels.
2010-05-29

Varškės keksas su šokolado gabaliukais

Puikiai tiks sekmadienio stalui. Reikės: 110g sviesto; 220g varškės; 250ml cukraus; 2 kiaušinių; 1 a.š. vanilės 280g miltų; 1,5 a.š. kepimo miltelių; 1/4 a.š. druskos; 60ml pieno; 160-200g šokolado gabaliukų; Viršui pabarstyti: 2-3 v.š. cukraus; 1 a.š. cinamono; 2-3 v.š. smulkintų riešutų. Paruošimas Išplakti minkštą sviestą, varškę, cukrų ir kiaušinius iki vientisos kreminės masės. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir dėti į kiaušinių masę.
2009-11-08
Į viršų