Catherine Ward sako, kad svarbiausia yra tinkamai paruošti kepimo formą – tada išimti keksą bus daug paprasčiau. Būtina kruopščiai ją sutepti, nes taip pyragas išsiims lengviau. Ji siūlo ant popierinio rankšluosčio pabarstyti miltų ir juo valyti formos vidų. Svarbu, kad miltai patektų į kiekvieną griovelį ir padengtų visą kepimo formą.
Ward dalijasi ir viena gudrybe – jei kepate šokoladinį keksą, vietoj miltų naudokite kakavos miltelius. Tai padės pyragui išlaikyti sodrią šokolado spalvą, nes miltai suteiktų blyškumo. Taip pat ji pataria formos sutepimui nenaudoti sviesto, nes jame esantys riebalai gali prilipti prie keptuvės ir jūsų keksą priversti užstrigti formoje.
Dar vienas svarbus dalykas – niekada neimti kekso vos ištraukus formą iš orkaitės. Būtina bent 10 minučių leisti jai atvėsti ir tik tada išimti.
Net jei ir atvėsus nepavyksta kekso išimto lengvai – nepanikuokite. Catherine sako, kad jį paprasčiausiai reikia trinktelėti. Taip, uždėkite ant stalviršio rankšluostį ir švelniai formą trinktelėkite į jį. Tai padės atlaisvinti pyragą iš kepimo formos šonų.
Ši technika ypač naudinga gali būti tada, jei pyragą kepsite su vaisiais, nes jie dažnai prilimpa. Tačiau reikia tik šiek tiek sutrenkti ir mėgautis skaniu pyragu.