Tik kepiau aš šį keksą su mūsų išauginta cukinija, tad tos plonos žalios žievelės spalvos pas mane nesimatė tiek daug. Bet skonis nuo to niekuo nebuvo prastesnis. Jūs galite naudoti bet kokią cukiniją, minkšta žievele. Jei žievelė bus kieta, paprasčiausiai ją nupjaukite“, – sako tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
Jums reikės:
- 220 gr. miltų,
- 1 a. š. kepimo miltelių
- ½ a. š. sodos.
- ½ a. š. druskos
- 115 gr. sviesto, suminkštinto
- 160 gr. cukraus
- 2 didelių kiaušinių,
- 1 a. š. vanilės ekstrakto,
- 220 gr. tarkuotos cukinijos,
- 1 v. š. apelsino žievelės,
- 60 ml. šviežiai spaustų apelsinų sulčių.
Apelsinų glaistui:
- 7 v. š. cukraus pudros,
- 1 v. š. šviežiai spaustų apelsinų sulčių,
- apelsino žievelės papuošimui.
Sutarkuokite cukiniją. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, soda ir druską.
Kitame dubenyje išplakite sviestą ir cukrų iki šviesios purios masės. Po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną kartą gerai išplakdami. Įmaišykite vanilės ekstraktą. Palaipsniui supilkite sausus ingredientus ir išmaišykite, kol susimaišys.
Tarkuotą cukiniją gerai nuspauskite ir sudėkite kartu su apelsino žievele, apelsinų sultimis į tešlą ir išmaišykite.
Tešlą supilkite į paruoštą kepimo formą ir mentele išlyginkite viršų. Kepkite Įkaitinkite orkaitę iki 175 ° C 50–60 minučių arba tol, kol į centrą įsmeigtas dantų krapštukas bus švarus.
Kol keksas kepa, glajui išmaišykite cukraus pudrą su apelsinų sultimis iki vientisos masės. Suberkite apelsinų žieveles.
Iškepusiam keksui leiskite 10 minučių atvėsti, tada perkelkite jį ant grotelių, kad visiškai atvėstų. Atvėsusį pyragą aptepkite glajumi.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!