Saldi, stipri garstyčių silkė su dūminiu viskiu. Reikės:
- 200 gr silkės (greitai paruošiamos),
- 65 gr garstyčių (galite maišyti per pusę su grūdėtosiomis),
- 1 v.š. medaus,
- 3- 4 v.š. dūminio viskio,
- 3 v.š. majonezo,
- šiek tiek pipirų mišinio.
Silkę nusausinkite ir supjaustykite mažesniais gabalėliais.
Sumaišykite garstyčias, medų, viskį, truputį pipirų ir majonezą. Sudėkite silkės gabalėlius ir išmaišykite.
Sudėkite silkę į sterilizuotą stiklainį ir palikite parai šaldytuve, kad skonis susibalansuotų.
Šaldytuve silkė išsilaiko apie savaitę ir trumpiau, jei ją kartas nuo karto išėmę laikote ilgiau kambario temperatūroje.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!