Sudėtinės dalys:
125 g sviesto
100 g rudojo cukraus
2 kiaušiniai
100 ml pieno
2 šaukštai pieno
250 g kvietinių miltų
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
0.5 šaukštelio sodos
2 šaukšteliai imbiero
1 šaukštelis cinamono
2 šaukštai romo
300 gramų džiovintų vaisių
Gaminimas:
Dubenėlyje sumaišyti mitus su soda, kepimo milteliais ir cinamonu. Kitame dubenėlyje išsukti minkštą sviestą su cukrumi ir įmušti po vieną kiaušinį. Po to supilti pieną. Paskui sudėti medų ir imbierą.
Džiovintus vaisius arba cukatus užpilti verdančiu vandeniu ir romu ir palikti išmirkti pusvalandžiui. Į išsuktą sviestą su kiaušiniais po truputį supilti sausus produktus, kruopščiai viską išmaišyti. Džiovintus vaisius nusausinti ir sudėti į tešlą, gerai išmaišyti.
Kekso formą ištepti sviestu, apibarstyti miltais ir supilti paruoštą tešlą. Kepti 180°C temp. apie 40 min. Iškeptą keksą atvėsinti kepimo formoje, vėliau išimti ir pabarstyti cukraus pudrą.