Keksas tinka įvairioms progoms, šventiniam stalui, tinka prie kavos bei patiks įvairių skonių tipui.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 1 stiklinė kvietinių miltų
- 1 stiklinė cukraus
- 200 gramų grietinės
- 3 vienetai kiaušinių
- 3 valgomieji šaukštai kakavos
- 3 valgomieji šaukštai miltai
- 1 arbatinis šaukštelis sodos
- 1 arbatinis šaukštelis acto
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 15
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kiaušinius išplakti su cukrum, supilti grietinę, į ją įmaišyti nugesintą actu sodą, išmaišyti, sudėti išsijotus miltus, gerai išmaišyti.
- Tešlą padalinti į 2 dalis, į vieną įmaišyti 3 šaukštus kakavos, į kitą 3 šaukštus miltų.
- Formą ištepti sveistu ir po šaukštą dėti tešlą, keičiant spalvas. Pagaliuku arba dantų krapštuku sukamaisiais judesiais išmaišyti spalvas.
- Kepti 30 - 35 minutes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Ar iškepęs, patikrinti pagaliuku.
REKLAMA