110g sviesto;
220g varškės;
250ml cukraus;
2 kiaušinių;
1 a.š. vanilės
280g miltų;
1,5 a.š. kepimo miltelių;
1/4 a.š. druskos;
60ml pieno;
160-200g šokolado gabaliukų;
Viršui pabarstyti:
2-3 v.š. cukraus;
1 a.š. cinamono;
2-3 v.š. smulkintų riešutų.
Paruošimas
Išplakti minkštą sviestą, varškę, cukrų ir kiaušinius iki vientisos kreminės masės. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir dėti į kiaušinių masę. Pilti vanilę ir viską gerai išmaišyti. Supilti pieną ir viską dar kartą gerai išmaišyti. Įmaišyti šokolado gabaliukus. Dėti masę į riebalais pateptą skardą. Viršų pabarstyti cukrumi, sumaišytu su cinamonu ir riešutais. Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie valandą, kol įbedus pagaliuką, ištraukus jis bus beveik visiškai švarus.